30 oktober 2018
Feedback
Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE verkozen tot Auto van het jaar in Duitsland

Autozine
30 oktober 2018 | De Jaguar I-PACE, het eerste, volledig elektrische model van het Britse automerk, is de winnaar van de Duitse Auto van het Jaar-verkiezing 2019.De Jaguar I-PACE werd door de vakjury van veertien autojournalisten bewierookt en ontving de meeste stemmen. Daarmee liet de I-PACE 58 andere genomineerde modellen achter zich. De jury is vooral onder de indruk van het dynamische rijgedrag, de sportieve prestaties en de uitstraling van de 'revolutionaire' Jaguar I-PACE.
 

De Jaguar I-PACE stond bovenaan de lijst van vijf grootste kanshebbers op de titel. De jury evalueerde het design, de prestaties, het rijgedrag en de toekomstbestendigheid van de auto's. Daarnaast testte de jury het model uitvoerig op de openbare weg en op het Bilster Berg-circuit.

Jaguar I-PACE

Vorig maand viel de Jaguar I-PACE ook in Nederland in de prijzen. Toen verkoos Automobiel Management het model tot 'Beste Nieuwkomer' bij de Zakenauto van het Jaar 2019-verkiezing. De eerste elektrische productieauto van Jaguar werd ook bij de vaderlandse vakpers opvallend enthousiast ontvangen als 'serieus alternatief voor marktleider Tesla'. Op basis van ervaring in de wereld van leasing, fleet-management en autojournalistiek voorspellen de vakjuryleden dat de Jaguar I-PACE het de komende jaren ver kan schoppen.

Juryvoorzitter Peter Brouwer: "De fiscale voordelen voor de wat kostbaardere elektrische auto's worden vanaf 2019 beperkt, maar de jury ziet voor de I-PACE toch een mooie toekomst weggelegd. De sportlimousine combineert indrukwekkende prestaties met een heel fatsoenlijk range. En een gedurfd nieuw design." Verder maken de Jaguar I-PACE én de Jaguar E-PACE kans op de internationale Women's World Car of the Year Award. Beide modellen zijn genomineerd en de winnaar wordt op 12 november bekendgemaakt.