19 februari 2015

Infiniti QX30

Infiniti toont QX30 Concept

19 februari 2015 - Infiniti toont een eerste volledige blik op de QX30 Concept, welke zijn wereldpremiere beleeft op de Geneva International Motor Show. Het crossover concept geeft aanwijzingen voor een toekomstige compacte premium auto en is een sterke indicator voor de ambities van het merk in dit marktsegement.

"We wilden de spontane lichtvoetigheid van het QX30 Concept ontwerp door de chaos en drukte van de stad laten snijden, waarmee we benadrukken dat de auto overal en op ieder moment inzetbaar is", zegt Alfonso Albaisa, Infiniti's Executive Design Director. "De QX30 Concept is ontworpen om inzittenden zich veiling en beschermd te laten voelen en klanten kunnen de stad in en uit rijden zonder zich zorgen te maken over beschadigingen aan het koetswerk".

Infiniti QX30

De ontwerpers hebben de QX30 Concept voorzien van een meer geprononceerde voorbumper met aluminium delen en de achterkant is voorzien van een stevige skidplate. Het gladde uiterlijk van de QX30 Concept is samengesteld uit strakke vouwen en snijdende contouren die Infiniti's "dual wave" ontwerptaal voortzetten. Het sportieve en lichtvoetige karater van de auto wordt benadrukt door het gebruik van carbon onderdelen.

De 21-inch wielen met de grof-profiel banden zijn een belangrijk onderdeel voor de wegligging van de crossover.

QX30 Concept wordt officieel onthuld tijdens Infiniti's persconferentie op 3 maart om 14.15u, op de 2015 Geneva International Motor Show.

KwikFit
XLLease