1 augustus 2014
Hyundai i20

Hyundai i20

Hyundai toont eerste schets van nieuwe i20

Autozine
1 augustus 2014 | Hyundai heeft de eerste schetsen vrijgegeven van de geheel nieuwe i20. De  i20 is een volledig nieuwe auto die in alle opzichten zijn voorganger moet overtreffen. De vormgeving is, net als bij de andere nieuwe modellen, geëvolueerd tot Fluidic Sculpture 2.0.
 

De nieuwe Hyundai i20 is groter, breder en iets lager dan zijn voorganger, waardoor de auto niet alleen robuuster en meer volwassen oogt, maar dat ook daadwerkelijk is. Doordat de nieuwe i20 een langere wielbasis en bredere carrosserie heeft, profiteren bestuurder en berijders naar verwachting optimaal van de royale binnenafmetingen. Ook de bagageruimte zou ook royaal zijn.

Hyundai i20

Er is bij het ontwerp en de productie volgens Hyundai niet alleen bijzonder veel aandacht besteed aan de afwerking en aan het materiaalgebruik van de auto, maar ook aan de ergonomie. Hierdoor zou de nieuwe i20 een modern en kwalitatief hoogwaardig interieur hebben waarin de rijke standaarduitrusting  zeer goed tot zijn recht zou komen.

De nieuwe i20 is volledig ontwikkeld in het designcentrum van Hyundai in Rüsselsheim, Duitsland. De productie vindt plaats in de fabriek in Turkije, die vorig jaar een fikse update van een half miljard euro heeft gekregen. In deze productiefaciliteit (HAOS) wordt ook de i10 gemaakt.

Hyundai i20

Meer details van de nieuwe Hyundai i20 worden vrijgegeven in de aanloop naar de officiële introductie op de Mondial de l'Automobile 2014 in Parijs in Oktober.