5 januari 2002
Hummer H2
Nieuws

Hummer H2

Hummer presenteert SUV versie van de H1

5 januari 2002 - De Hummer terreinauto is in de vorm van de Hummer H2 geƫvolueerd van spartaans legervoertuig tot geciviliseerde personenauto. De Hummer H2 is bedoeld als ruime SUV met voldoende capaciteit om alle passagiers even gemakkelijk naar het winkelcentrum te brengen als naar het hartje van de rimboe.
AutoCoach

Het prototype van de Hummer H2 werd twee jaar geleden getoond tijdens North American International Auto Show in Detroit. De Amerikaanse autopers verwelkomde de gigant met open armen en ontvangt de productie-versie van de H2 nu al even enthousiast.

Hummer H2

"Het prototype van de H2 was de juiste auto met de juiste vormgeving op het juiste moment, de productie-versie maakt alle beloften waar", aldus Michael C. DiGiovanni, general manager van Hummer. Evenals het prototype is de H2 direct herkenbaar als Hummer. Het werk aan deze tweede generatie Hummer begon al toen General Motors nog bezig was om de papieren te tekenen om fabrikant AM General over te nemen in het najaar van 1999.

De ontwerpers van GM hadden als opdracht gekregen het gevoel en de uitstraling van de originele Hummer te behouden. Daarbij moest vooral worden gelet op het agressieve en ruwe karakter van de auto. De vorm wordt gedomineerd door grote rechte vlakken, harde lijnen en rechte glasoppervlakken. De H2 is onmiskenbaar een Hummer, vooral van de voorkant. Het front is evenals de H1 voorzien van een lier en een enorme bullbar die met de motorkap mee scharniert om gemakkelijk toegang te geven tot de motor.

DiGiovanni besluit door te benadrukken dat de auto zich in het verleden als geen ander bewezen heeft in het terrein en dat deze eigenschappen zijn behouden voor de H2. Daarom is de nieuwe Hummer volgens hem juist nu klaar voor het grote publiek.

XLLease