3 december 2008
Honda Insight
Nieuws

Honda Insight

Honda onthult productieversie Insight

3 december 2008 - Honda geeft vandaag de eerste foto vrij van het Amerikaanse productiemodel van zijn volledig nieuwe hybrideauto Insight. Deze beleeft in januari 2009 zijn wereldpremière op de North American International Auto Show in Detroit.

De eerste afbeelding van de Amerikaanse versie van de nieuwste hybridegezinsauto van Honda toont hoe het design van de Insight Concept – die debuteerde op de Autosalon van Parijs in oktober 2008 – vertaald is naar een productieauto. De vijfdeurs Insight belooft plaats aan vijf inzittenden en wordt aangedreven door een compactere, lichtere en goedkoper te produceren versie van Honda's IMA-systeem (Integrated Motor Assist).

Honda Insight

Dit voorjaar start de verkoop van de Insight, ook in Europa, waarvan Honda wereldwijd 200.000 exemplaren per jaar verwacht te verkopen. Uniek kenmerk van de Insight is de Eco-Trainer: een interactieve technologie die de brandstofefficiëntie verhoogt. Het systeem geeft namelijk tijdens en na het rijden feedback aan de bestuurder over zijn of haar rijtechnieken. Op die manier stelt de Eco-Trainer de Insight-bestuurder in staat om onder dagelijkse rijomstandigheden brandstof te besparen en de uitstoot van CO2 te beperken.