14 mei 2018
Honda Civic

Honda Civic

Honda Civic vestigt record op Magny-Cours circuit

Autozine
14 mei 2018 | Volgend op het debuut van de Honda Civic 'Type R CHALLENGE 2018'-auto op de Autobeurs van Genève 2018, heeft de goed presterende hatchback een nieuw ronderecord van 2 minuten en 1,51 seconden voor een productie-auto met voorwielaandrijving gevestigd op het Magny- GP-circuit in Frankrijk. De Type R werd bestuurd door WTCR-coureur Esteban Guerrieri, die met Münnich Motorsport in de 2018 FIA World Touring Car Cup deelneemt in een Honda Civic TCR.

Het Magny-Cours GP-circuit is een baan van 4,4 km met een combinatie van langzame haarspeldbochten, snelle stukken met s-bochten en lange rechte stukken. De 2,0 liter VTEC TURBO-motor van de Civic Type R produceert 320 pk en 400Nm koppel, en zijn prestaties hielpen Guerrieri om de eigenschappen van de baan te benutten. Het aerodynamische pakket van de auto, met de beste balans tussen lift en weerstand, was perfect geschikt voor het Franse circuit. In de +R-modus van de Civic Type R geeft het Aanpasbaar dempingssysteem een stevigere, vlakkere rit en meer wendbaarheid voor prestatiegericht rijden.

Honda Civic

De benchmarktijd vertegenwoordigt het eerste succes in de Type R Challenge 2018, waarbij een team van Honda-racesterren een poging zal doen om records van voorwielaangedreven productie-auto's te breken op een reeks legendarische Europese racebanen in een Honda Civic Type R met productiespecificaties.

Bij een soortgelijke uitdaging in 2016 heeft Honda benchmarktijden neergezet op Estoril, Hungaroring, Silverstone en Spa-Francorchamps, met behulp van de Civic Type R van de vorige generatie. Voor 2018 is het Honda's doel om, naast het behalen van het Magny-Cours-record, de recordtijden op deze vier circuits te verbeteren.

De opstelling van coureurs voor de andere Type R Challenge 2018 circuitrecordpogingen zal bestaan uit voormalige Formule-1 Wereldkampioen en huidige NSX Super GT-coureur Jenson Button (VK), WTCR-coureur Tiago Monteiro (Portugal), NSX Super GT-ster Bertrand Baguette (België) en BTCC-legende Matt Neal (VK).

De nieuwe benchmarktijd voor het Magny-Cours-circuit is het tweede ronderecord dat geclaimd wordt door de nieuwe Honda Civic Type R. In april 2017 werd een productie-ontwikkelingsauto de snelste auto met voorwielaandrijving ooit rond de Nürburgring Nordschleife, met een rondetijd van 7 minuten en 43,8 seconden.

Op zoek naar een Honda Civic?
bynco heeft er 4 vanaf € 17.295,-

Honda Civic

Honda Civic nu ook met 9-traps automaatHonda Civic nu ook met 9-traps automaat
27 juli 2018
Honda introducteert nieuwe CivicHonda introducteert nieuwe Civic
21 september 2016
Honda toont voorbode nieuwe CivicHonda toont voorbode nieuwe Civic
1 maart 2016
Honda kondigt nieuwe Civic aanHonda kondigt nieuwe Civic aan
10 februari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum