16 augustus 2001
Ford Transit Custom
Nieuws

Ford Transit Custom (2013 - 2023)

Verkooprecord voor Ford Transit

16 augustus 2001 - De nieuwe Ford Transit heeft in het eerste halfjaar van 2001 in heel Europa een verkooprecord gehaald. In juni werden 15.000 exemplaren van de nieuwe Transit verkocht, waarmee deze maand een absolute verkooptopmaand is geweest. Het Europese verkooptotaal is uitgekomen op een recordaantal van 84.000 wagens over zes maanden. In vergelijking met het eerste halfjaar van 2000 betekent dit een verkoopstijging van 18.000 wagens, terwijl ook het halfjaar-verkooprecord uit 1998 met 4000 exemplaren is overschreden.

De nieuwe Transit werd al verkozen tot Internationale bestelwagen van het jaar 2001 en boekt geheel in lijn met deze verkiezing verkooprecords in zes Europese landen: Nederland, Frankrijk, Italie, Oostenrijk, Tsjechie en Hongarije. Hier is de Transit tevens marktleider. Ook in Belgie, Duitsland, Engeland, Finland, Ierland en Spanje worden zeer goede resultaten geboekt. In Griekenland en Zwitserland stegen de verkopen van Transit ook tot bijna-recordhoogten. "Het feit dat de nieuwe Transit verkooprecords breekt, toont de kwaliteit van deze lichte bedrijfswagen en onderstreept de voortdurende populariteit van de wagen. De Transit is een van de nieuwe producten van het nieuwe en sterke modellenpalet die door Ford Europa wordt geintroduceerd", aldus Earl Hesterberg, vice-president voor marketing, sales en service van Ford Europa.

Ford Transit Custom (2013 - 2023)

De Transit maakte zijn debuut in 1965 en is op de West-Europese markten altijd een van Fords best verkochte producten geweest. Het jongste model is zowel leverbaar als eentonner met voorwielaandrijving, als in een tweetonsuitvoering met achterwielaandrijving, wat uniek is in de geschiedenis van lichte bedrijfswagens.