19 december 2019
Ford Tourneo Custom

Ford Tourneo Custom

Ford prijst Transit en Tourneo Custom PHEV

Autozine
19 december 2019 | Ford maakt de prijzen van de Transit en Tourneo Custom Plug-In Hybrid bekend. De nieuwe plug-ins van Ford beschikken over een hybride-aandrijving die onder meer bestaat uit een 92,9 kW sterke elektromotor met een koppel van 355 Nm, die van stroom wordt voorzien door een 13,6 kWh lithium-ion-accupack. De nieuwe plug-in hybrides van Ford zijn breed inzetbare opties voor bedrijven die de doelstellingen voor schone lucht in stedelijke omgevingen nastreven, met behoud van de actieradius van een verbrandingsmotor. De 1.0-liter EcoBoost benzinemotor fungeert als range-extender voor lange(re) afstanden en maakt een theoretische actieradius van meer dan 500 kilometer mogelijk.
Vandebron

Ford Bedrijfswagens levert de plug-in hybride in drie versies. Zo is deze Transit Custom er als Bestelauto L1H1 en Kombi L1H1. Op een volle accu kan de Transit Custom Plug-In Hybrid in theorie 56 kilometer rijden volgens de NEDC richtlijnen en hij heeft een gemiddeld benzineverbruik vanaf 2.7 l/100km en 60 g/km CO2-uitstoot. Het netto laadvermogen van 1.130 kg en het onveranderde laadvolume van 6,0 m³ worden mogelijk gemaakt doordat het compacte accupack onder de vloer is geplaatst.

Ford Tourneo Custom

De Transit Custom Plug-In Hybrid is extra rijk uitgerust. Beide plug-in versies worden standaard geleverd als Trend met onder meer cruise control, airconditioning, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels en parkeersensoren voor en achter. Het interieur is luxe afgewerkt, met onder meer een met leder bekleed stuurwiel. De Transit Custom Plug-In Hybrid Trend is bovendien uitgerust met FordPass Connect, een elektrisch verwarmbare voorruit, stoelverwarming voor de bestuurder en passagiers, additionele airbags, een perimetrisch alarm en een audiosysteem met 4.2-inch kleurenscherm en DAB-radio.

De Ford Transit Custom Plug-In Hybrid Trend is er als Bestelauto L1H1 vanaf € 41.250 en als 9-persoons Kombi L1H1 vanaf 43.750.

De 8-zits Tourneo Custom Plug-In Hybrid heeft dezelfde aandrijflijn als de Transit Custom met stekker. Hij heeft een theoretisch verbruik van 3,1 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 70 g/km. Bij volledig elektrisch rijden heeft hij een maximale actieradius van 53 km.

De ruime binnenafmetingen en stoelopstellingen zijn identiek aan die van de uitvoering met 2.0-liter EcoBlue dieselmotor. Hij is uitgevoerd als Titanium. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer het Ford SYNC 3 multimediasysteem met 8-inch touchscreen, Voice Control en uitgebreide connectiviteit. In het interieur zijn 8 USB-aansluitingen te vinden. Hij is tegen een meerprijs verkrijgbaar met een in Dark Palazzo uitgevoerd lederen interieur. De Tourneo Custom Plug-In Hybrid kent een vanafprijs van € 53.300.

De Transit en Tourneo Custom Plug-In Hybrid staan bol van de technologie om de bestuurder te helpen om zo veel mogelijk emissievrij kilometers te maken. Met de laadaansluiting in de voorbumper is de accu in 3 uur te laden via een type 2 AC-lader. Extra elektrische energie wordt daarnaast opgevangen door het regeneratieve remsysteem wanneer het voertuig vertraagt of remt.

Met z'n vier selecteerbare EV-modi stellen de nieuwe plug-in hybrides van Ford hun bestuurder in staat om te kiezen hoe en wanneer hij of zij de beschikbare acculading willen gebruiken:

  • EV Auto regelt de optimale combinatie van prestaties en efficiency
  • EV Now geeft voorrang aan het gebruik van de elektromotor voor emissievrij rijden
  • EV Later geeft prioriteit aan de range-extender om de accu zo veel mogelijk te ontzien
  • EV Charge gebruikt de range-extender voor stroom en om de accu te laden

Bestuurders kunnen ook de mate van energieregeneratie en remhulp instellen door te kiezen voor een speciale Low-modus voor éénpedaalsrijden. Dit met als doel zo veel mogelijk energie terug te winnen om het bereik verder te vergroten.

Ford Tourneo Custom

In combinatie met het FordPass Connect on-board modem, stelt de onlangs gelanceerde FordPass Pro app van Ford bestuurders in staat om op afstand de laadstatus van hun voertuig te controleren. Eigenaren van kleinere wagenparken kunnen met dezelfde app vanaf het voorjaar van 2020 de laadtoestand van de accu van tot wel vijf voertuigen controleren.

Het FordPass Connect on-board modem is standaard voorzien van functies waarmee bestuurders de efficiency en inzetbaarheid van bedrijfswagens kunnen maximaliseren. De nieuwe geofencing-module is standaard en maakt het mogelijk om automatisch over te schakelen naar de EV Now-modus met nul uitstoot bij het binnenrijden van een emissiearme zone. Deze data kan worden gedeeld met lokale autoriteiten om te bevestigen dat aan de voorschriften voor lage-emissiezones wordt voldaan. Om het risico om per ongeluk met de range-extender te rijden, te voorkomen, kan de geofencing-module de stress voor de berijder verminderen en bedrijven eventuele boetes en sancties besparen.

FordPass Connect on-board modemtechnologie biedt functies die bedrijven in staat stellen om de productiviteit en het gebruik van het voertuig verder te optimaliseren. Een goed voorbeeld hiervan is het nieuwe Ford Data Services dat binnenkort op de markt komt, en de eerdergenoemde, nieuwe FordPass Pro app voor kleinere wagenparken.

Het optionele E-power Pack stelt bestuurders binnenkort in staat om krachtige elektrische apparatuur, zoals elektrisch gereedschap of bouwlampen, aan te sluiten op de hoogvolt-accu met behulp van een gemakkelijk toegankelijke aansluiting die tot 6 kW vermogen levert. Ook apparatuur in de op- of ombouw kan hierdoor van stroom worden voorzien.

Over een periode van 3 jaar of 150.000 km liggen de totale eigendomskosten van de plug-in hybride volgens Ford lager dan die van een vergelijkbare diesel. Het goedkopere onderhoud (onderdelen en tijd) en het lagere verbruik (bij optimale inzet van de elektrische aandrijving) leveren de belangrijkste bijdrage aan de lagere kosten. Om klanten extra vertrouwen te geven in deze nieuwe aandrijving, geeft ford op het accupack de wettelijke garantie van acht jaar/160.000 km.

In verband met de hoge vraag, zijn de bestellingen in eerste instantie landelijk gecoördineerd via Ford Nederland, waarbij een select aantal fleet klanten de gelegenheid krijgt kennis te maken met de Custom PHEV. Later in 2020 wordt de plug-in hybride bedrijfswagen breed beschikbaar en is hij bij elk Ford Transit Centrum te bestellen. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BPM en BTW.

UnitedConsumers
 

Info

Test

Techniek

KM-kosten

Forum