12 april 2021
Ford Ranger

Ford Ranger

Ford Ranger nu ook als Stormtrak en Wolftrak

Autozine
12 april 2021 | Ford presenteert twee nieuwe versies van de Ranger: de Stormtrak en de Wolftrak. Deze opvallende en exclusieve versies worden in beperkte aantallen geproduceerd en bouwen voort op de stijl en gebruiksmogelijkheden van Fords grote pick-up.
Nieuwe vloermatten voor de Ford Ranger?
Dat kan! Vanaf € 33,-
Just Carpets.nl

De Ranger Stormtrak is gebaseerd op de Ranger Wildtrak en rijker uitgerust met unieke afwerkingsdetails. In Nederland wordt hij leverbaar als Super Cab, voor extra laadruimte en met grijs kenteken. De Ranger Stormtrak wordt aangedreven door de 2.0-liter EcoBlue biturbo, met een vermogen van 157 kW (213 pk) en 500 Nm koppel.

Ford Ranger

De opvallende carrosseriekleur Rapid Red is uniek voor de Ranger Stormtrak. De kleur past bij de exclusieve rode inzet in de grille, die met de LED-verlichting en bodembescherming het front accentueert. Andere kleuropties zijn Frozen White en Blue Lightning. De uitstraling van de Ranger Stormtrak wordt versterkt door exclusieve striping op de motorkap en de flanken, driedimensionale logo's, een zwarte achterbumper en rolbeugel. Verder behoren de beschermende bekleding van de laadruimte en een laadruimteverdeler tot de standaarduitrusting, voor extra praktisch gebruiksgemak bij het vervoer van lading.

Het interieur van de Ranger Stormtrak is luxueus uitgevoerd. De stoelen zijn specifiek voor de Stormtrak en bekleed met hetzelfde leder als in de Ranger Raptor. De bekleding is voorzien van geborduurde Stormtrak-logo's. De interieuroppervlakken in de kleur Tinted Graphite en het rode stiksel in het interieur weerspiegelen de kleuren die aan de buitenzijde zijn toegepast.

De Ranger Wolftrak is gebouwd voor klanten die op zoek zijn naar een zakelijk uiterlijk. De Wolftrak is gebaseerd op de Ranger XLT en wordt aangedreven door de 2.0-liter EcoBlue dieselmotor met 125 kW (170 pk) vermogen. Daarbij heeft de klant de keuze uit een handbediende zesversnellingsbak of de tientrapsautomaat.

Ford verwacht dat de Ranger Wolftrak klanten aanspreekt die actief zijn in de land- en tuinbouw, bosbouw en outdoor-sport. De beschermende bekleding van de laadruimte behoort tot de standaarduitrusting. Optioneel zijn een handmatig te bedienen deksel voor de laadruimte en een Aeroklas-huif, speciaal voor de Wolftrak in mat zwart uitgevoerd en passend bij de mat zwarte afwerkingsdetails van het exterieur.

Een exclusief voor de Ranger Wolftrak ontwikkeld buizenframe voor de laadruimte maakt niet alleen het vastzetten van lading, maar ook de montage van accessoires mogelijk. Het zorgt bovendien voor een extra stoere uitstraling. Decarrosseriekleur Conquer Grey accentueert de stoere vormen van de Ranger Wolftrak en combineert met de in mat zwart uitgevoerde grille, bodembescherming en zwarte lichtmetalen 17-inch wielen. De uitstralingvan de pick-up wordt gecompleteerd met donker uitgevoerde Wolftrak-badges en dorpelpanelen. De carrosseriekleur Sea Grey is optioneel.

Accenten in het interieur van de Wolftrak zijn onder meer de speciale Wolftrak-badges, de duurzame weerbestendige matten, het mat zwarte instrumentenpaneel en de dito armsteunen in de deurpanelen. Eveneens standaard is Fords SYNC 3 connectiviteits- en navigatiesysteem met 8-inch touchscreen.

Remschijf.nl
Ford introduceert Ranger Raptor SpecialFord introduceert Ranger Raptor Special
25 mei 2021
Ford Ranger nu ook als chassis-cabFord Ranger nu ook als chassis-cab
1 december 2020
Ford maakt prijs Ranger Raptor bekendFord maakt prijs Ranger Raptor bekend
25 augustus 2020
Ford Ranger ondergaat facelift 2019Ford Ranger ondergaat facelift 2019
23 januari 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum