22 februari 2012
Ford Ranger

Ford Ranger

5 EuroNCAP sterren voor Ford Ranger

Autozine
22 februari 2012 | De Ford Ranger heeft zijn positie als veilige pick-up verstevigd door Euro NCAP's zwaarste veiligheidstest ooit met goed resultaat te doorstaan. Botssimulatie-experts hebben de Ranger opnieuw beoordeeld volgens een nieuw beoordelingssysteem dat voor 2012 is ingevoerd en de pick-up ontving de hoogst mogelijke score van vijf sterren.
XLLease

"De Euro NCAP-botssimulaties van 2012 zijn de veiligheidsbarometer waarmee alle nieuwe auto's worden beoordeeld, dus het is een geweldige prestatie dat de Focus en de Ranger opnieuw vijf sterren hebben behaald", stelt Stuart Southgate, Ford Automotive Safety Director.

Ford Ranger

De Ranger beschikt over unieke voetgangersvriendelijke voorzieningen, zoals motorkapverstevigingen, die de kans op hoofdletsel bij voetgangers verkleint. In de voorbumper zijn energieabsorberende materialen verwerkt om de veiligheid nog verder te verbeteren. Door deze voorzieningen heeft de Ranger een recordaantal van vijf Euro NCAP-sterren behaald voor de bescherming van voetgangers.

Michiel van Ratingen, woordvoerder van Euro NCAP: "Ons beoordelingssysteem is herzien om een nog grotere nadruk te leggen op de bescherming van voetgangers.De nieuwe Ford Ranger is de enige auto in zijn klasse die voldoet aan de eisen die we stellen aan een veiligheidsscore van vijf sterren".

Ford introduceert Ranger Raptor SpecialFord introduceert Ranger Raptor Special
25 mei 2021
Ford Ranger nu ook als Stormtrak en WolfFord Ranger nu ook als Stormtrak en Wolf
12 april 2021
Ford Ranger nu ook als chassis-cabFord Ranger nu ook als chassis-cab
1 december 2020
Ford maakt prijs Ranger Raptor bekendFord maakt prijs Ranger Raptor bekend
25 augustus 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum