18 oktober 2004
 

Ford Fiesta (2002 - 2008)

Ford ST-familie uitgebreid met Fiesta

Autozine
18 oktober 2004 | De Ford Fiesta is toegetreden tot de exclusieve groep sportieve automobielen die bij Ford gekenmerkt worden door de lettercombinatie ST, die staat voor Sports Technologies. De Fiesta ST kan beschouwd worden als de straatversie van de Fiesta Junior WRC.
 

De Fiesta ST neemt de draad weer op van de Fiesta XR2 uit 1981. Nu versterkt de Fiesta ST de huidige ST-familie waarin de Focus ST170 en Mondeo ST220 toonaangevend zijn. Voor de Ford STs is een nieuw logo ontworpen, dat een centrale rode streep heeft die is geinspireerd op de klassieke Ford RS-racestrepen. Dit logo zal aanwezig zijn op alle nieuwe Ford ST-modellen die vanaf nu worden geintroduceerd.

Ford Fiesta (2002 - 2008)

Met zijn speciale uitvoering van de tweeliter Duratec-motor van 150 pk/ 110 kW biedt de Fiesta ST opmerkelijke prestaties, zoals een topsnelheid van 208 km en een acceleratie van 0-100 km/h in 8,4 sec. De ST moet volgens Ford in elke bestuurder de sportieve rijder wakker maken en tegelijk een prettige auto zijn voor dagelijks gebruik. Het Fiesta-chassis is daartoe gewijzigd en geeft de ST rij-eigenschappen en een wegligging die in deze klasse ongeevenaard zouden zijn. Ook de remmen zijn krachtiger nu voor het eerst op een Fiesta schijfremmen op de achterwielen zijn gemonteerd.

Een bredere, diepere grille, nieuwe bumperelementen, discrete zijskirts en een functionele achterspoiler completeren het lage silhouet. Lichtmetalen spaakwielen met speciaal voor deze auto ontwikkelde Pirelli P Zero-banden met laag profiel zorgen voor een stoer, sportief uiterlijk.

Ford Fiesta (2002 - 2008)

De prijs van de Ford Fiesta ST bedraagt € 19.995,-. De Fiesta ST zal vanaf januari 2005 leverbaar worden in Nederland.