29 maart 2002
 

Ford Transit Connect

de ford transit connect debuteert tijdens de bedrijfswagen show van birmingham

Autozine
29 maart 2002 | Ford heeft de eerste details van de geheel nieuwe bestelwagen met korte wielbasis, de Transit Connect, bekend gemaakt. De Transit Connect, met korte wielbasis zal zijn debuut maken tijdens de Bedrijfswagen Show van Birmingham (Engeland), op 30 april.
 

Deze recente toevoeging aan de Transit-familie breidt het assortiment van Ford bedrijfswagens verder uit. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wensen van het zakelijke segment in Europa en in het bijzonder in Nederland. Earl Hesterberg, Vice President van Marketing, Sales en Service van Ford Europa, kenmerkte dit als volgt: "Met de introductie van de Transit Connect, geeft Ford uitbreiding aan haar grote verscheidenheid aan bedrijfswagens, waarbij een niet geevenaarde keuze aan de klant wordt geboden. Ons nieuwe product zorgt ervoor, dat de bewezen duurzaamheid en de zo gewaardeerde karakteristieken van de Transit voor het eerst beschikbaar komen voor de kleinere bedrijfswagenmarkt."

Ford

Met een totale lengte van 4.278 mm richt de Transit Connect, met korte wielbasis, zich op het segment van de lichte bestelwagens, terwijl de 248 mm langere versie binnen de Europese bedrijfswagenmarkt zal concurreren in het segment van de 'sub 1-tonners'. De verschillen in uitvoeringen, tussen de lange en de korte wielbasis van de Transit Connect, beperken zich niet alleen tot de lengte. De wielbases zijn respectievelijk 2665 en 2912 mm en de lange wielbasis is ook groter als het om andere maten gaat. Het is eenvoudig, om het onderscheid tussen de twee versies te maken, door de daken te vergelijken. De korte wielbasis komt met een dak van normale hoogte, terwijl de lange wielbasis is uitgevoerd met een verhoogd dak.

De Transit Connect werd enkele maanden geleden, tijdens de afgelopen Bedrijfsauto RAI in Amsterdam, voor het eerst aan het publiek voorgesteld. De Transit Connect is volgens Ford voorbestemd, om nieuwe standaards neer te zetten in het segment van de kleine bestelwagens waar het gaat om duurzaamheid, laadruimte en zekerheid.