20 maart 2002
 

Ford Fiesta (2002 - 2008)

Nieuwe Ford Fiesta vanaf juni in Nederland

Autozine
20 maart 2002 | Sinds hij zijn intrede deed op de IAA van Frankfurt vorig jaar, werd met spanning uitgekeken naar de officiele lancering van de nieuwste versie van de Ford Fiesta. Eindelijk is het zover: vanaf juni is hij beschikbaar op de Nederlandse markt.
 

"Ik ben bijzonder blij aan te kunnen kondigen dat de introductie van de fonkelnieuwe versie van onze nieuwste compacte personenauto verschoven werd. Dankzij de inspanningen van de productieteams in onze fabrieken van Keulen kon de introductiedatum van de nieuwe Fiesta vervroegd worden naar juni 2002. Vanaf dat moment zal het nieuwe model kunnen worden bewonderd, uitgeprobeerd en uiteraard bij onze dealers worden gekocht." Het was een duidelijk tevreden Alain Visser, Algemeen Directeur van Ford Nederland, die het goede nieuws voor geinteresseerde klanten en de Ford organisatie zelf, kon brengen.

Ford Fiesta (2002 - 2008)

Gezien de belangstelling voor de volledig vernieuwde versie van Ford's compacte auto op de Europese en Nederlandse markt, hebben de verantwoordelijken bij Ford besloten de productie van de nieuwe Fiesta's te bespoedigen. Dat betekent dat de introductie van de auto met een aantal maanden vervroegd wordt. De nieuwe Ford Fiesta is de eerste in een serie van Ford compacte auto's, die een ware metamorfose heeft ondergaan. De markt voor dat soort van voertuigen is volop in beweging. De traditionele markt van klanten die vooral geinteresseerd zijn in een prijsgunstige kleine wagen die veel ruimte biedt, is aanzienlijk gegroeid, onder meer aangevuld met stadsbewoners die het steeds moeilijker hebben om een parkeerplaats te vinden voor een grote auto.

Vanzelfsprekend zijn de kenmerken van Ford's "New Edge" design duidelijk aanwezig met onder meer de typerende wielkasten, de expressieve koplampen en de opvallende grille. Toch heeft de nieuwe Ford zijn herkenbare Fiesta-trekjes behouden. Bovendien is de nieuwe Ford Fiesta zuiniger dan zijn voorganger en beschikt hij over tal van nieuwe technologieen die hem betrouwbaarder en aantrekkelijker maken. De nieuwe Ford Fiesta is beschikbaar met een Duratec 8V 1,3-liter motor, een Duratec 16V 1,4- of 1,6-liter en een Duratorq 1,4 liter TDCi diesel motor. De nieuwe Ford Fiesta is uitgerust met het eveneens vernieuwde Intelligent Protection System, bekend van de Ford Mondeo. Daarnaast beschikt de nieuwe Fiesta over een meer crashbestendige carrosserie. Wat ruimte betreft, oogt de nieuwe Ford Fiesta van binnen een stuk ruimer dan van buiten. De bagageruimte biedt plaats voor twee grote koffers en de achterbank is helemaal neerklapbaar. Verder hebben de inzittenden bij de nieuwe Ford Fiesta meer been- en hoofdruimte, is het stuur in de hoogte verstelbaar, zijn er grotere achterportieren en is het zicht beter geworden.