14 april 2005
 

Ford Mondeo (1993 - 2007)

Facelift voor Ford Mondeo

Autozine
14 april 2005 | Het uiterlijk van de Ford Mondeo krijgt een opfrisbeurt. Verschillende subtiele veranderingen in het exterieur versterken het ontwerp van deze auto, die ondanks de harde concurrentie een sterke positie blijft innemen in het Europese CD-segment.
 

De nieuwe Mondeo ziet er sportiever en luxueuzer uit, maar behoudt zijn kenmerkende ontwerp. Een opvallende voorbode voor de veranderingen aan de buitenzijde is het nieuwe ontwerp van de voor- en achterbumpers met nieuwe lagere randen en de extra gedetailleerde chroomaccenten rondom de auto. Zo zijn de 4- en 5-deursmodellen voorzien van chroomaccenten en hebben de grote achterlampen helderder glas gekregen. Bovendien bevat de nieuw vormgegeven onderste rand van de achterbumper nu rode reflectoren op de 4- en 5-deursmodellen.

Ford Mondeo (1993 - 2007)

Bij alle Mondeo-modellen krijgt de grille aan de voorzijde een nieuw design. De Ghia Executive en Titanium-uitvoeringen krijgen een volledig gevormde onderste bumper in carrosseriekleur. De Ghia Executive- en Titanium-modellen krijgen bovendien een lage roestvrijstalen strip en bumperbeschermingsstrips in carrosseriekleuren. Als finishing touch worden alle modellen voorzien van heldere zijclignoteurs in de voorbumper.

Naast de fysieke wijzigingen van de Mondeo is ook de samenstelling van de uitvoeringen veranderd om de keus te vergroten. Zo is de Titanium uitvoering vanwege zijn aanhoudende populariteit opgenomen in het vaste leveringsprogramma, naast de Ghia Executive. De Titanium werd oorspronkelijk in 2004 geintroduceerd als een model met een beperkte oplage.

Naast de opfrisbeurt van het exterieur en het interieur van de Mondeo-reeks zijn ook de rijeigenschappen verbeterd. Op Mondeo's die zijn voorzien van de handgeschakelde Durashift-transmissie is een veermechanisme aan de versnellingshendel toegevoegd om verkeerd schakelen te helpen voorkomen. Onder de versnellingshendel zit nu een geveerde ring die door de bestuurder moet worden opgetild om de versnelling in de achteruit te zetten.

Ford Mondeo (1993 - 2007)

Voor gebruikers van mobiele telefoons zijn twee hands-free sets verkrijgbaar, voorzien van de nieuwste Bluetooth TM -technologie. Het systeem kan zodanig worden geprogrammeerd dat tot vijf verschillende mobiele telefoons worden herkend, zodat deze automatisch verbinding kunnen maken zodra men in de auto stapt. Er kan ook worden ingesteld dat een specifieke telefoon voorrang krijgt, aangezien er slechts door een apparaat tegelijkertijd verbinding kan worden gemaakt.

Gebruikers van een iPod- andere of MP-3-spelers, zullen interesse hebben in de ICE-systemen (In Car Entertainment) van de Mondeo, die allemaal kunnen worden voorzien van een speciale aansluitingsmogelijkheid in het handschoenenkastje.