5 maart 2013
Ford EcoSport

Ford EcoSport

Europees debuut voor Ford EcoSport in Geneve

Autozine
5 maart 2013 | Ford onthult de Europese productieversie van de gloednieuwe EcoSport tijdens de Autosalon van Genève. De compacte EcoSport is gebaseerd op het wereldwijde B-platform van Ford en claimt de wendbaarheid en het lage brandstofverbruik van een kleine gezinsauto in combinatie met de flexibiliteit, ruimtelijkheid, hoge zitpositie en stoere uitstraling van een SUV.
 

Het is het eerste mondiale model van Ford dat volledig in Zuid-Amerika is ontwikkeld. Het eerste model werd in 2003 geïntroduceerd en sindsdien zijn er in deze regio meer dan 700.000 exemplaren van verkocht. Het nieuwe model werd in september in Brazilië geïntroduceerd. Later dit jaar volgt de introductie in India en China, waardoor Ford naar verwachting ook op deze markten zal doorgroeien.

Ford EcoSport

De grote voorgrille, korte motorkap en dunne voorstijlen van de compacte SUV zorgen voor een sportieve en eigentijdse uitstraling. De hoekige koplampen versterken dat gevoel.

De EcoSport wordt uitgerust met SYNC, het geïntegreerde, spraakgestuurde connectiviteitssysteem van Ford. Nieuw voor Europa is het Ford SYNC AppLink-systeem. Daarmee kunnen bestuurders met hun stem mobiele toepassingen bedienen, zoals de toonaangevende streaming-muziekdienst Spotify. Ford SYNC met Emergency Assistance stelt inzittenden van de auto na een ongeval direct in verbinding met operators van lokale hulpdiensten, in de taal van de betreffende regio.

EcoSport biedt eveneens een uitgebreid pakket aan technologieën met betrekking tot bestuurdersassistentie, waaronder een elektronisch stabiliteitsprogramma en Hill Start Assist.