9 februari 2009
Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta ECOnetic debuteert op AutoRAI

Autozine
9 februari 2009 | De nieuwe Ford Fiesta ECOnetic, de zuinigste auto ooit geproduceerd door Ford Europa, maakt zijn nederlandse debuut tijdens de komende AutoRAI die de deuren opent van 1 tot en met 11 april 2009. Ford levert al extra zuinige ECOnetic versies van de Ford Focus en Ford Mondeo.
 

Aangedreven door een speciaal afgestelde variant van de 90 pk sterke 1.6-liter Duratorq TDCi dieselmotor, gecombineerd met een gecoate Diesel Particulate Filter, verbruikt Fords meest efficiënte Fiesta 3,7 liter brandstof per 100 gereden kilometers. Dit gunstige brandstofverbruik resulteert in een CO2-uitstoot van 98 gram per kilometer.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Het brandstofverbruik op snelwegen en buiten de stad is nog gunstiger. De Fiesta ECOnetic heeft dan 3,2 liter diesel nodig om 100 kilometer te kunnen rijden. Deze zuinigheid gaat volgens Ford niet ten koste van de rijkwaliteit of de prestaties.

Om het extra lage brandstofverbruik van de Ford Fiesta ECOnetic te kunnen realiseren zijn diverse aanpassingen gemaakt. Zo is het onderstel verlaagd en is de aërodynamica aangepast met onder andere extra gladde wieldeksels en een aangepaste grille. Ook de banden met een lage rolweerstand en 175/65 R14 profiel, een langere eindoverbrenging van de transmissie en speciale smeringen brengen de auto tot efficiënte prestaties, vooral bij het rijden op de snelweg.

Samen met energiepartner BP heeft Ford voor de ECOnetic-modellen een transmissieolie met lage viscositeit en motorolieën met een extra lage frictie ontwikkeld.

Het instrumentenpaneel van de Ford Fiesta ECOnetic bevat een schakelindicator die de bestuurder aangeeft op welke momenten dient te worden opgeschakeld om een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik te bewerkstelligen.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

De Ford Fiesta ECOnetic is gebaseerd op de Fiesta Trend 1.6 TDCi. Daarom is deze efficiënte Fiesta standaard onder meer voorzien van airconditioning, een audiosysteem met CD-speler, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare voorportierramen en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels. Ook op het gebied van veiligheid is de Fiesta ECOnetic uitgerust met onder andere 5 airbags, waaronder een knieairbag voor de bestuurder, automatisch inschakelende noodstopverlichting en ABS.

De nieuwe Ford Fiesta ECOnetic beleeft zijn Nederlandse debuut tijdens de AutoRAI en is verkrijgbaar als 3- en 5-deurs hatchback. De prijs van de 3-deurs uitvoering bedraagt € 18.820,- en van de 5-deurs uitvoering € 19.420,-. Wegens zijn gunstige verbruikscijfers en lage CO2-uitstoot draagt deze extra zuinige Fiesta een groen A-label en geldt voor deze Fiesta een gunstige fiscale bijtelling van 20%.