8 september 2014
Ford Mustang

Ford Mustang

Nieuw Ford Mustang debuteert in Zandvoort

Autozine
8 september 2014 | Het 50 jaar Ford Mustang event dat op 7 september 2014 op het Circuit Park Zandvoort is gehouden, was een succes. Het evenement heeft maar liefst 560 Mustangs en vele duizenden bezoekers getrokken en hiermee is het de grootste Mustang bijeenkomst ooit gehouden in Nederland. Tijdens dit evenement maakte de geheel nieuwe Mustang zijn debuut in Nederland.
 

Gedurende de afgelopen 5 decennia heeft de Ford Mustang wereldwijd een enorme fanbase opgebouwd, waaronder meer 7,8 miljoen fans op Facebook, de meeste van welke andere auto ook. Sinds zijn introductie in 1964 zijn er al meer dan 9.300.000 exemplaren verkocht.

Ford Mustang

Als geen enkele andere auto is de Ford Mustang een ware ster op het witte doek. Zo was de Mustang te zien in James Bond's 'Goldfinger' en Steve McQueen's 'Bullitt', en recentelijk nog in 'Need for Speed'. In totaal verscheen de Ford Mustang tot nu toe in ruim 3.000 films en TV shows. Ook al is de Mustang zo goed als niet officieel in Europa verkocht, toch rijden er vele tienduizenden rond en staat hij volgens Autoscout24 op de eerste plaats op de lijst van meest geliefde klassiekers.

Team Mustang Center Nederland, één van de grootste Mustang-clubs van Europa, organiseerde op het Circuit Park Zandvoort een groots event waarmee de 50e verjaardag van dit icoon werd gevierd. De organisatie heeft 560 Fords Mustang uit de bouwjaren 1964 tot 2014 bij elkaar weten te brengen, een ongekend groot aantal voor Nederland. Tijdens dit evenement, dat niet alleen voor Mustang liefhebbers, maar ook voor het grote publiek toegankelijk was, werd een groot aantal activiteiten ontplooid, met als een van de hoogtepunten de officiële onthulling van de nieuwe Ford Mustang 2015, een primeur voor Nederland.

Ford Mustang

Reiny van Uden, voorzitter van Team Mustang Center Nederland: "We zijn ontzettend trots op het grote succes van het evenement. De Mustang is onze passie en speelt een belangrijke rol in ons leven. Zoveel Mustangs bij elkaar en ook nog eens de officiële onthulling van de nieuwe Mustang door Ford Nederland. Het was ronduit geweldig!"

Ford viert in 2014 niet alleen de 50ste verjaardag van de Mustang, maar ook de komst van geheel nieuwe generatie. Naast een krachtige 5.0 V8-motor is er ook een geheel nieuwe, geavanceerde 2.3-liter EcoBoost-motor beschikbaar. De moderne ophanging is geoptimaliseerd voor rijdynamiek, een nauwkeurige besturing en comfort.

Ford Mustang

Gerard Bolder, Algemeen Directeur van Ford Nederland: "De Ford Mustang spreekt tot ieders verbeelding en het was indrukwekkend om in Zandvoort maar liefst 560 prachtige exemplaren en vele duizenden bezoekers bij elkaar te zien. We hebben gisteren niet alleen teruggekeken op 50 jaar historie, maar ook vooruit, met de gloednieuwe Mustang die er zijn Nederlandse debuut beleefde. Er was veel interesse in ons prachtige raspaard en we hebben er hoge verwachtingen van. Zo werden eerder dit jaar tijdens de Champions League finale binnen 30 seconden de eerste 500 beschikbare Mustangs door klanten gereserveerd. We zijn Team Mustang Center Nederland en alle Mustang-eigenaren enorm dankbaar voor dit fantastische evenement en kijken uit naar de komst van de nieuwste generatie!"