16 januari 2018
Ford Mustang

Ford Mustang

Ford toont Mustang Bullitt op NAIAS

Autozine
16 januari 2018 | Ford Motor Company staat tijdens de 2018 NAIAS in Detroit volledig in het teken van de wereldpremière van de derde generatie Ford Mustang Bullitt. Deze versie zal in gelimiteerde oplage geproduceerd worden ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de legendarische film 'Bullitt' van Steve McQueen. Een andere wereldprimeur vormt de geheel nieuwe Ford Edge ST. Dit is de eerste SUV van Ford die mede ontwikkeld is door de autosportexperts van Ford Performance.
 

Daarnaast kondigt Ford aan de investering in de ontwikkeling van elektrische voertuigen te verhogen tot 11 miljard dollar tot aan 2022. Verdeeld over de verschillende markten zal Ford tot aan het jaar 2022 wereldwijd in totaal 40 geëlektrificeerde voertuigen introduceren. Het betreft 24 hybride en plug-in hybride voertuigen en 16 volledig elektrische voertuigen. Tot deze voertuigen behoren een hybride Mustang en F-150 die in 2020 op de markt worden gebracht. Het bijzondere van de hybride F-150 is dat dit voertuig ook als mobiele generator dienst kan doen om het elektrische gereedschap van bijvoorbeeld een aannemer van stroom te voorzien. Ook lanceert Ford het Mach 1 EV SUV concept. Deze EV moet eveneens in 2020 op de markt verschijnen met een range van 480 kilometer als target.

Ford Mustang

De Ford Mustang Bullitt arriveert komende zomer op de Noord-Amerikaanse markt en heeft een motorvermogen van 481 pk. Het agressievere uiterlijk met unieke designdetails is een directe verwijzing naar de iconische filmauto uit 1968.

De nieuwe Ford Edge ST biedt niet alleen een uitgesproken sportief design, maar ook een 2,7-liter EcoBoost benzinemotor met 340 pk, 8-traps automaat, speciale Sport Modus en toonaangevende rijassistentiesystemen.