18 mei 2021
Ford Mustang

Ford Mustang

Ford Mustang Mach 1 komt naar Europa

Autozine
18 mei 2021 | De eerste exemplaren van de nieuwe Ford Mustang Mach 1, de krachtigste Mustang voor de Europese markt, zijn onderweg om aan klanten te worden geleverd. De Ford Mustang Mach 1 tilt de prestaties van Fords bestverkochte sportwagen naar een hoger niveau dankzij de speciaal afgestelde 5.0-liter V8-motor met 460 pk, unieke transmissiespecificaties, verbeterde aerodynamica en nieuwe koelsystemen.

Op zoek naar een Ford Mustang?
bynco heeft er 3 vanaf € 35.645,-

Ford Mustang

De gerichte aanpassingen resulteren in een acceleratie van 0-100 km/u in 4,4 seconden, terwijl de neerwaartse druk met 22 procent toeneemt in vergelijking met die van de Mustang GT. Dit zorgt voor meer stabiliteit inbochten en bij hoge snelheden. Deze gelimiteerde uitvoering, die de iconische naam Mach 1 draagt, biedt op de racerij geïnspireerde stijlkenmerken, uitrusting en details.

Ford Mustang

De volledig uit aluminium vervaardigde V8-motor van de Mustang Mach 1 is speciaal afgesteld voor een 'reward-to-rev'-karakter. De motor is voorzien van een open luchtinlaatsysteem, een inlaatspruitstuk en gasklephuizen van 87 mm met brandstofinjectie via een lagedrukpoort en directe brandstofinspuiting onder hoge druk. Dit alles resulteert in een vermogen van 460 pk bij 7.250 tpm en 529 Nm koppel bij 4.900 tpm. De extra motoroliekoeler en het nieuwe motoroliefilter beloven daarbij een optimale oliestroom en consistent prestatievermogen bij hoge belasting.

De Ford Mustang Mach 1 wordt geleverd met keuze uit twee transmissies die zijn ontworpen om comfortabel te schakelen bij hoge toerentallen. De handgeschakelde TREMEC-zesversnellingsbak, voor het eerst beschikbaar in Europ, heeft een extra sterke koppeling, korte schakelwegen en rev-matching technologie om agressieve schakelacties soepeler, nauwkeuriger en gemakkelijker te maken. De andere optie is de tientrapsautomaat van Ford met een verbeterde koppelomvormer en unieke afstelling.

Beide transmissies profiteren van een speciale oliekoeler, een koelsysteem voor de achteras en een sperdifferentieel voor verbeterde tractie. De tientrapsautomaat komt bovendien met een tweede oliekoeler waarmee de koelcapaciteit met 75 procent toeneemt.

De aerodynamische verbeteringen aan de Mustang Mach 1 zijn onder meer te danken aan de nieuwe, tweedelige bovengrille, ondergrille, splitter, achterspoiler en achterdiffuser. Het model is ook voorzien van een langere bodemplaat met speciale vinnen die koellucht naar de remmen leiden.

De Mustang Mach 1 heeft ook een sterkere rembekrachtiging gekregen met een snellere responstijd, wat zorgt voor snelle en consistente remprestaties, ook bij hoge belastingen. Samen met de Brembo remklauwen met zes zuigers bedraagt de remweg van de Mustang Mach 1 minder dan 32 meter bij 100 km/u.

Andere zaken die specifiek voor de Mustang Mach 1 zijn aangepast, en bijdragen aan de nooit eerder in Europa vertoonde wendbaarheid en stuurrespons, zijn de elektrische stuurbekrachtiging, de elektronisch geregelde MagneRide-wielophanging en de stijvere voorveren en stabilisatorstangen. De speciale afstemming van de wielophanging is ontworpen om carrosseriebewegingen tijdens krachtig accelereren en remmen tot een minimum te beperken en bevat hulpframes en spoorstangcomponenten die zich eerder al hebben bewezen in de Mustang Shelby GT350 en GT500.

Kopers kunnen ook rekenen op unieke 19-inch lichtmetalen wielen die voor en achter 1,3 centimeter breder zijn en voorzien van Michelin Pilot Sport-banden. Verder kan de bestuurder schakelen tussen verschillende rijmodi, waaronder Sport en Track,- en zijn er Track-apps waarmee Launch Control-functies kunnen worden bediend en acceleratietimers op het 12-inch digitaal instrumentenpaneel getoond kunnen worden.

In aanvulling op de performance-upgrades heeft de nieuwe Mustang Mach 1 op de racerij gebaseerde stijlelementen die de geboorte van de iconische Mustang Mach 1 in 1969 doet herleven. De styling van de nieuwste generatie wordt niet alleen sterk beïnvloed door de aerodynamische aanpassingen, maar ook door de onderscheidende exterieurdetails in zwart en Magnetic, terwijl de 19-inch wielen zijn afgewerkt in Dark Tarnish.

Het model is verkrijgbaar in acht combinaties van carrosseriekleur, strepen en contrastlijnen, waaronder Fighter Jet Grey met Satin Black/Reflective Orange strepen en oranje remklauwen en Grabber Yellow met Satin Black/White strepen, allemaal met Mach 1-logo's aan de achterzijde en op de voorschermen. De op maat gemaakte Active Valve Performance Exhaust heeft vier verchroomde 4,5-inch uitlaateindstukken voor een onmiskenbare look en een uniek geluid.

In het interieur zijn de met leder beklede sportstoelen voorzien van contrasterend stikwerk in Metal Grey en is op het dashboard een Mach 1-badge met het productienummer gemonteerd. Comfortvoorzieningen zoals verwarmbare en geventileerde voorstoelen, het SYNC 3-connectiviteitssysteem van Ford5, een B&O audiosysteem met twaalf luidsprekers en een FordPass Connect-modem6 voor betere connectiviteit zijn standaard.

De Mustang Mach 1 is ook in Nederland leverbaar voor € 113.615 voor de versie met de tientrapsautomaat. De Mach 1 met handgeschakelde versnellingsbak is leverbaar voor € 115.470.

Nieuwe vloermatten voor de Ford Mustang?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Ford Mustang Mach 1 komt naar NederlandFord Mustang Mach 1 komt naar Nederland
29 januari 2021
Ford introduceert Mustang Cobra Jet 1400Ford introduceert Mustang Cobra Jet 1400
23 april 2020
Parade van 1.326 Ford MustangsParade van 1.326 Ford Mustangs
9 september 2019
Ford presenteert jubileumversie MustangFord presenteert jubileumversie Mustang
25 juli 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum