4 september 2007
Fiat Panda (2003 - 2011)

Fiat Panda Aria

Fiat toont Panda Aria concept in Frankfurt

Autozine
4 september 2007 | Fiat grijpt de Autosalon van Frankfurt aan om haar groene karakter onderstrepen. Naast de 150 pk sterke 1.4 T-Jet motoren (laag verbruik, hoge prestaties) toont het Italiaanse merk onder andere de milieubewuste Fiat Panda Aria Concept.
AutoCoach

De Fiat Panda Aria is uitgerust met een door Fiat Power Train Technologies ontwikkelde, nieuwe tweecilinder 80 pk sterke turbomotor. De gedachte achter de nieuwe tweecilinder motor is het downsizen van een conventionele viercilindermotor naar een tweecilinder met turbo, die beschikt over het Multiair elektronische inlaatkleppencontrolesysteem. Dit systeem controleert de inlaatlucht in benzinemotoren met elektronische injectie, zonder gebruik te maken van de gebruikelijke gasklep. Hierdoor werkt het flexibeler dan mechanische timingsystemen.

Fiat Panda (2003 - 2011)

Niet alleen is de tweecilinder motor zuiniger qua brandstofverbruik, tevens is de motor 20% lichter qua gewicht en 25% kleiner in omvang in vergelijking met een viercilinder met hetzelfde vermogen. Het maximaal haalbare vermogen van de nieuwe krachtbron, in de mono fuel benzine versie, is 105 pk. Een 65 pk sterke versie, eveneens uitgerust met Multiair is in ontwikkeling.

Op de Fiat Panda Aria is de nieuwe 80 pk sterke tweecilinder motor gecombineerd met een dual fuel management systeem. Dit maakt gebruik van een mengsel van benzine en een mix van methaan (70%) en waterstof (30%). Dit draagt bij aan een uitstootvermindering van schadelijke stoffen doordat de brandstof beter en volledig verbrand wordt.

Fiat Panda (2003 - 2011)

Tevens is de nieuwe tweecilindermotor uitgerust met het Stop&Start systeem en MTA (Manual Transmission Automated) versnellingsbak. Dit verzekert optimale regeling van het schakelmoment en mechanische efficientie. Dankzij al deze middelen claimt de nieuwe Fiat Panda Aria minimale uitstoot van schadelijke stoffen. Zo heeft hij een CO2 uitstoot van 69 g/km!

Dutchlease
2e generatie Fiat Panda leeft voort2e generatie Fiat Panda leeft voort
15 februari 2012
Voordeel op laatste Fiat Panda'sVoordeel op laatste Fiat Panda's
7 september 2011
Nieuwe motor voor Fiat Panda PandaNieuwe motor voor Fiat Panda Panda
16 december 2010
Fiat Panda viert 30e verjaardagFiat Panda viert 30e verjaardag
25 maart 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum