16 december 2009
Fiat Doblo

Fiat Doblo

Fiat introduceert nieuwe Doblo

Autozine
16 december 2009 | Fiat introduceert een geheel nieuwe Doblo. In vergelijking met de vorige Doblò, waarvan er een miljoen zijn verkocht, is de nieuwe Doblò compleet veranderd qua design, motoren en technische specificaties. De auto staat op een nieuw platform en is ruimer dan zijn voorganger. Om het verbruik en de uitstoot te verminderen, is de auto standaard voorzien van het Start/Stop systeem. Ook qua veiligheid is de nieuwe Doblò verbeterd, mede dankzij het standaard geleverde ESP-systeem.
AutoCoach

'Ruimte', met dat woord in gedachte is de nieuwe Fiat Doblò ontworpen. Dit is te bereikt met het nieuwe platform. De wielbasis was 2.583 en is nu gegroeid tot 2.755 mm. De bagageruimte is met 40 liter toegenomen tot 790 liter. De stoelen kunnen niet alleen worden omgeklapt, maar ook uit de auto genomen.

Fiat Doblo

De bumperpartij en voorruit zijn geïntegreerd in de body. De hoge wielkasten dragen eveneens bij aan zijn uitstraling. De lijnen aan de achterpartij benadrukken de grootte van de eenvoudig te bereiken laadruimte. De rijke hoeveelheid aan glas geeft de nieuwe Doblò een moderne uitstraling.

Tot de uitrusting behoren Automatic climate control, cruise control, parkeersensoren, een Blue&Me handsfree systeem en niet te vergeten het Blue&Me TomTom navigatiesysteen.

Fiat Doblo

De Fiat Doblò biedt keus uit vier motoren: een 95 pk benzineblok (18 pk meer dan voorganger) en 3 diesels met vermogens van 90 (+ 5 pk), 105 en 135 pk (+15 pk). Later komt daar een bi-fuel Natural Power versie (aardgas en benzine) bij en een dieselmotor, welke gekoppeld zal zijn aan een gerobotiseerde versnellingsbak. De motoren zijn beschikbaar in Euro 4 en 5 versies en bieden het Start/stop systeem om een lager verbruik te realiseren.

De Doblò is uitgerust met een bi-link achterwielophangingsyteem. De veiligheid wordt vergroot door ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling) en ESP met hillholder. De besteller is ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van passieve veiligheid, dankzij zijn carrosserie met kreukelzones, airbags en innovatie zij-airbags voor die zowel hoofd als borst beschermen.

Fiat Doblo

De nieuwe Doblò staat vanaf februari in de Nederlandse showroom met een vanafprijs die naar verwachting € 17.295 zal bedragen.

Dutchlease
Fiat Doblo nu als TrekkingFiat Doblo nu als Trekking
2 juni 2021
Fiat prijst vernieuwde DobloFiat prijst vernieuwde Doblo
14 januari 2015
Fiat introduceert Doblo CombinatoFiat introduceert Doblo Combinato
24 oktober 2013
Fiat Doblo nu ook op aardgasFiat Doblo nu ook op aardgas
12 januari 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum