24 oktober 2013
Fiat Doblo

Fiat Doblo

Fiat introduceert Doblo Combinato

Autozine
24 oktober 2013 | Met een 5+1 zitconcept is de Fiat Doblò Combinato bedoeld voor rolstoelvervoer voor onder meer gezinnen en taxibedrijven. Dankzij een verlaagde vloer en een speciale inrijplaat kan een rolstoelpassagier de ruimte achter de vijf bestaande zittingen van de Doblò bereiken. Hierdoor biedt de Fiat Doblò Combinato plaats aan zes personen.

De Fiat Doblò Combinato is een speciale, verlengde uitvoering van de Fiat Doblò. De standaardlengte van de Doblò Combinato maakt het mogelijk om achter de reguliere, tweede zitrij een ruimte in te richten voor een rolstoelpassagier. Doordat de bestaande vijf zitplaatsen volledig intact blijven, is bij de Fiat Doblò Combinato sprake van een 5+1 zitconcept.

Fiat Doblo

De rolstoelpassagier kan na het openen van de achterklep en het uitklappen van de inrijplaat het interieur van de Doblò Combinato bereiken. Doordat de vloer van de auto is verlaagd, kon een verhoging van het dak achterwege blijven. Dit betekent dat de rolstoelpassagier in de auto even hoog zit als zijn of haar mede-passagiers.

De rolstoel wordt in de Fiat Doblò Combinato vergrendeld met een vierpuntsgordelfixatie. Voor de rolstoelpassagier zelf is in een driepuntsgordel voorzien. Door middel van een speciale noodontgrendeling kan de rolstoelpassagier zonodig zelf de achterklep van binnenuit openen. Deze en andere veiligheidsvoorzieningen voldoen aan de geldende Europese normen.

De roestvrijstalen vloerverlaging is volgens dezelfde kwaliteitsmaatstaven ontworpen als de Fiat Doblò zelf. Dit geldt ook voor de achterbumper van de auto, die in verband met de veranderde vloer opnieuw is ontworpen. De inrijplaat heeft een lengte van 133 centimeter en kan na het openen van de achterklep worden neergeklapt om zo een letterlijk laagdrempelig entree tot de auto te verschaffen.

De ombouw van de Fiat Doblò Combinato vindt plaats bij Aanpassingsbedrijf Bierman in Nieuw-Vennep, dat hiervoor door de importeur van Fiat Professional in Nederland is gecertificeerd. De ombouw kent bovendien een Europese Type Goedkeuring. Dit houdt onder meer in dat de volledige fabrieksgarantie van twee jaar ook na de aanpassingen door Bierman van toepassing zijn.

KwikFit
Fiat Doblo nu als TrekkingFiat Doblo nu als Trekking
2 juni 2021
Fiat prijst vernieuwde DobloFiat prijst vernieuwde Doblo
14 januari 2015
Fiat Doblo nu ook op aardgasFiat Doblo nu ook op aardgas
12 januari 2011
Nieuwe Fiat Doblo vanaf 17.295 euroNieuwe Fiat Doblo vanaf 17.295 euro
22 januari 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum