27 juli 2005
Daimler Super Eight
Nieuws

Daimler Super Eight

Daimler keert terug met Daimler Super Eight

27 juli 2005 - Daimler, Engelands oudste nog steeds bestaande merk, keert dit najaar terug in de showrooms met een geheel nieuw model, de Super Eight. Al sinds 1960 onderdeel van Jaguar, begint Daimler nu aan een nieuw hoofdstuk in haar historie met de introductie van een compleet nieuw model.

Op zoek naar een Daimler Super Eight 4.2 Litre V8 S/C LWB?
Nederland Mobiel heeft er 1 vanaf € 24.950,-

Daimler Super Eight 4.2 Litre V8 S/C LWB

Met dit nieuwe model komt Daimler naar eigen zeggen tegemoet aan de wens van een steeds groter wordende groep klanten. Daimler-rijders nemen alleen genoegen met het beste en zijn niet gewend aan compromissen. "We weten dat klanten die een Daimler kopen niet graag geassocieerd worden met andere merken", vertelt Bibiana Boerio, Managing Director Jaguar Cars. "Precies zoals het hoort. Onze klanten willen vanaf het moment dat ze de nieuwe Daimler Super Eight aanschaffen ook genieten van datgene wat een Daimler zo uniek maakt. In onze showrooms kunnen ze daarom rekenen op onberispelijke en persoonlijke service. Die service moet speciaal zijn, want de aankoop van een Daimler is ook een speciaal moment".

Daimler Super Eight

Met de langste wielbasis in het premium F-segment belooft de nieuwe Daimler de achterpassagiers een hoge mate van comfort. Dit is te danken aan zijn riante interieurafmetingen. Met meer dan 999 millimeter aan beenruimte achterin, zullen de achterpassagiers ongekende ruimte en comfort ervaren. Overigens zonder de beenruimte van bestuurder en voorpassagier tekort te doen. Klaptafels in de rugleuningen van de voorstoelen bieden ruimte aan bijvoorbeeld een laptop. Optionele beeldschermen in de hoofdsteunen van de voorstoelen geven de achterpassagiers de mogelijkheid om onderweg televisie te kijken, met een multimediasysteembediening waarop bijvoorbeeld een MP3-speler zoals een iPod, een DVD-speler of een spelcomputer kan worden aangesloten.

Voor het exterieur van de nieuwe Daimler kan worden gekozen uit zes verschillende carrosseriekleuren, waaronder twee unieke Daimler-kleuren Garnet (bordeauxrode metallic lak) en Westminster Blue. Andere kenmerkende details zijn de traditioneel geribbelde omlijsting van de grille met sierlijk D-logo, 18 inch Rapier lichtmetalen velgen en met chroom afgewerkte buitenspiegels en achterlichtomlijsting.

Daimler Super Eight

Achter de karakteristieke grille ligt het hart van de nieuwe Daimler: de 4.2 liter V8 Supercharged-motor. Een vermogen van 400 DIN-pk / 291 EEC-kW bij 6.100 tpm en een koppel van 553 DIN-Nm / 541 EEC-Nm bij 3.500 tpm stellen de nieuwe Daimler in staat om vanuit stilstand in 5,3 seconden te accelereren tot 100 km/h. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

XLLease