25 februari 2010
Daihatsu Terios

Daihatsu Terios

Vernieuwde Terios nu bij de Daihatsu-dealer

Autozine
25 februari 2010 | De Nederlandse Daihatsu-dealers zijn gestart met de verkoop van de vernieuwde Terios. Niet alleen zijn het exterieur en interieur onder handen genomen, ook zijn het benzineverbruik en de CO2-uitstoot sterk naar beneden gebracht. De nieuwe Terios staat nu bij de Daihatsu-dealer en is verkrijgbaar vanaf € 18.999,-.
XLLease

Wat aan de voorkant direct in het oog springt, zijn de nieuw ontworpen grille en de aangepaste bumper, waardoor de aerodynamica sterk is verbeterd. Andere opvallende verbeteringen aan het exterieur zijn de achterlichten van helder glas, de harde wielkoffer in de kleur van de carrosserie en de nieuwe achterbumper. Stuk voor stuk elementen die de Terios er beter uit laten zien.

Daihatsu Terios

Ook het interieur is aangepakt. Vanaf nu is de Terios uitgerust met een nieuw ontworpen instrumentarium en zijn audiobediening op het stuurwiel en climate control standaard op het merendeel van de versies. Optioneel kan de Terios worden uitgerust met lederen bekleding en een automatische transmissie.

De Daihatsu Terios wordt aangedreven door een 1.5 DVVT motor die bij 6.000 toeren een maximaal vermogen van 77 kW (105 pk) levert. Door de verbeterde aerodynamica en de optimalisering van de aandrijflijn, is het benzineverbruik van de Terios 1.5 2wd ten opzichte van de vorige generatie verlaagd naar 7,2 liter per 100 kilometer. Ook de CO2-uitstoot van 169 gram per kilometer is een stuk lager dan voorheen.

Daihatsu Terios

De nieuwe Daihatsu Terios is leverbaar als vijfdeurs uitvoering in de uitrustingsniveaus Traffic, Tour, Trophy, Track en Top. De Traffic staat op de prijslijst voor € 18.999,- en kost hetzelfde als de basisversie van de vorige generatie Terios, ondanks alle doorgevoerde verbeteringen.

KwikFit
Daihatsu Terios in prijs verlaagdDaihatsu Terios in prijs verlaagd
12 januari 2007
Nieuwe Daihatsu Terios nu bij de dealerNieuwe Daihatsu Terios nu bij de dealer
3 mei 2006
Daihatsu maakt prijs nieuwe SUV bekendDaihatsu maakt prijs nieuwe SUV bekend
18 januari 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum