22 juni 2020
Cupra Ateca

CUPRA Ateca

CUPRA Ateca vernieuwd voor modeljaar 2020

Autozine
22 juni 2020 | De CUPRA Ateca is vernieuwd voor modeljaar 2020. CUPRA's sportieve SUV heeft een nog krachtiger vormgeving, de sportieve standaarduitrusting is uitgebreid en hij heeft de nieuwste connectiviteits- en assistentiesystemen aan boord. Samen met zijn 221 kW / 300 pk sterke TSI-krachtbron, standaard vierwielaandrijving en adaptieve onderstelregeling (Dynamic Chassis Control) is hij meer dan voorheen een performance-SUV voor fijnproevers.
Nieuwe vloermatten voor de Cupra Ateca?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Voor de aandrijving van de vernieuwde CUPRA Ateca zorgt een 2.0 TSI-krachtbron, goed voor 221 kW/300 pk en een maximaal koppel van 400 Nm. De standaard zeventraps DSG-automaat geeft de aandrijfkracht door aan de vier aangedreven wielen. De acceleratie van 0-100 km/u vergt 4,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 247 km/u. Het optionele AkrapoviÄ sportuitlaatsysteem draagt met een indringend geluid bij aan de beleving. Het rijplezier vindt zijn basis in de grip en de stabiliteit van de 4Drive vierwielaandrijving en wordt versterkt door de precieze reacties en duidelijke feedback van de progressieve besturing. Daarbij biedt de adaptieve onderstelregeling (Dynamic Chassis Control) een keuze uit zes verschillende setups. Het spectrum varieert van Normaal, via Sport, CUPRA en Individual tot Snow en offroad. Een extra krachtig Brembo-remsysteem met 370 mm remschijven en koperkleurige remklauwen is optioneel.

Cupra Ateca

Door een nieuw bumperdesign is de vernieuwde CUPRA Ateca 1 cm langer dan zijn voorganger (nu 4,39 meter). Hij is 1,60 meter hoog en 1,84 meter breed. De wielbasis bedraagt 2,63 meter. Opvallende kenmerken zijn de nieuwe full LED-koplampen, de nieuwe grille met honingraatdesign en afwerkingsaccenten in (donker) aluminium. 19 inch lichtmetalen velgen zijn standaard. Naast de standaard velgen is er keuze uit zes alternatieven (tevens 19 inch). Vier echte uitlaatpijpen en LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers verlenen de achterzijde de typische CUPRA-dynamiek.

Al bij het openen van het portier projecteert de CUPRA welkomstverlichting op de grond in de vorm van het CUPRA-logo. Verlichte dorpels met CUPRA-signatuur versterken het karakter. Kuipstoelen met Dinamica-bekleding zijn nu standaard. De nadruk op sportiviteit komt tevens tot uiting op het nieuwe CUPRA-stuur, de aluminium pedalen, grotere schakelpaddels en de Virtual Cockpit. Ook is er een nieuw supersport stuurwiel met geïntegreerde Start- en CUPRA-mode knoppen verkrijgbaar. Optioneel zijn elektrisch bediende en met blauw leder beklede sportstoelen leverbaar (inclusief geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel).

De CUPRA Ateca heeft standaard een Virtual Cockpit met een 10,25 inch hoge-resolutiescherm. De weergave ervan is naar wens in te stellen. Bij het nieuwe infotainmentsysteem met 9,2 inch display is navigatie inbegrepen. De bediening is eenvoudig dankzij natuurlijke stembediening. Door simpelweg 'Hola Hola' te roepen, wordt de stembediening van alle infotainmentfuncties geactiveerd. Verlichte Type C USB-poorten maken het aansluiten van externe apparaten mogelijk. Ook het Full Link-systeem is standaard. Hiermee zijn mobiele apparaten draadloos te verbinden en wordt het gebruik van Apple CarPlay mogelijk.

Dankzij de geïntegreerde SIM-kaart is de CUPRA Ateca altijd online. Daardoor is hij klaar voor nieuwe diensten van een groeiend digitaal ecosysteem. Ook speelt de eSIM een cruciale rol bij eCall, de dienst die automatisch een noodoproep verzorgt op momenten dat het erom spant. eCall stuurt dan tevens relevante voertuiginformatie naar de hulpdiensten. Dankzij de eSIM zijn ook real-time online diensten beschikbaar. Denk daarbij aan navigeren op basis van realtime verkeersinformatie en het vinden van een parkeerplaats of tankstation in de buurt. In het laatste geval worden zelfs de brandstofprijzen weergegeven. Met de CONNECT app kunnen rijders van een CUPRA Ateca de status van de auto op elk gewenst moment raadplegen. Zo weten ze altijd precies waar de auto staat en kunnen ze een waarschuwing krijgen bij een poging tot diefstal of als een andere rijder een bepaalde ingestelde snelheid overschrijdt. Om de auto snel terug te vinden, zijn de richtingaanwijzers en claxon met de app te bedienen. Ook de portieren zijn op afstand te openen en vergrendelen.

De CUPRA Ateca is leverbaar met Pre-Crash assist. Bij een dreigend ongeval spant dit systeem de gordels aan, sluit het ramen en het panoramadak en activeert het systeem de alarmlichten. Het ACC (predictive adaptive cruise control) maakt gebruik van GPS-data en verkeerstekenherkenning om de snelheid bij bijvoorbeeld bochten, rotondes en wegwerkzaamheden automatisch aan te passen. Travel Assist gebruikt informatie van ACC en rijstrookbehoudassistent (Lane Assist) om de auto tussen de wegmarkeringen te houden en de snelheid aan te passen aan de omstandigheden. Deze actieve assistent is beschikbaar bij snelheden tot 210 km/u. Als de CUPRA Ateca merkt dat de bestuurder langer dan 15 seconden het stuur niet vast heeft, waarschuwt hij met geluids- en visuele signalen. Als hier geen reactie op volgt, brengt Emergency Assist de auto automatisch tot stilstand.

De CUPRA Ateca is er ook met een uitparkeerassistent. Bij het verlaten van een parkeerplaats waarschuwt de auto met akoestische en visuele signalen voor naderende voertuigen, voetgangers en fietsers. Indien nodig volgt een automatische remactie. De dodehoeksensor, die waarschuwt voor voertuigen in de dode hoek, 'ziet' van achteren naderende voertuigen nu al op een afstand van 70 meter. De CUPRA Ateca waarschuwt de bestuurder via lichtsignalen in de buitenspiegels.

De vernieuwde CUPRA Ateca wordt in september 2020 op de Nederlandse markt verwacht. Prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

KwikFit
CUPRA Ateca nu als Limited EditionCUPRA Ateca nu als Limited Edition
31 oktober 2019
Cupra introduceert Ateca Special EditionCupra introduceert Ateca Special Edition
6 maart 2019
Cupra introduceert AtecaCupra introduceert Ateca
2 november 2018
CUPRA debuteert met CUPRA AtecaCUPRA debuteert met CUPRA Ateca
22 februari 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum