26 februari 2016
Citroen e-Mehari

Citroen E-MEHARI

Citroen toont E-MEHARI Concept

Autozine
26 februari 2016 | Citroën presenteert op de Autosalon van Genève de E-MEHARI. Deze concept is car ontstaan vanuit een samenwerking van twee merken. Courrèges heeft gespeeld met kleuren en materialen rondom de voor het modemerk zo typerende kleur wit.

Op zoek naar een Citroen e-Mehari?
bynco heeft er 1 vanaf € 17.045,-

Citroen e-Mehari

Bijna 50 jaar na de lancering van de Méhari in mei 1968 gaan twee Franse merken samenwerken aan een project: de concept Citroën E-MEHARI styled by Courrèges. De concept car is gebaseerd op de Citroën E-MEHARI die in december 2015 werd onthuld. Citroën gaf carte blanche aan Courrèges voor zijn interpretatie van de E-MEHARI.

Citroen e-Mehari

De Citroën E-MEHARI styled by Courrèges heeft dezelfde portieren als de E-MEHARI met de groeven als knipoog naar de 'golfplaat' carrosserie van de originele Méhari. De carrosserie en ook de wielen van de Citroën E-MEHARI styled by Courrèges zijn uitgevoerd in wit. Een feloranje bies is het enige dat contrasteert. Men ziet de bies transparant bij de wielen en op de rollbar, waardoor het ontwerp daarvan wordt benadrukt. De achterstijl is verdwenen en vervangen door twee riemen aan de zijkanten ten behoeve van meer ruimte.

Citroen e-Mehari

In de auto is wit leder gebruikt voor de portierpanelen, het dashboard en de achterbank, die bewust hoekig is getekend. De voor dit concept speciale oranje kleur oogt vrolijk in het interieur met onder meer de glimmend vinyl oranje bies die over de gehele breedte van het dashboard loopt en langs de bijzondere vormgegeven ventilatieopeningen. Ook de portiergrepen zijn tweekleurig wit/oranje terwijl het 1-spaaks stuur in één kleur is uitgevoerd en de met leder beklede vloer bedekt is met witte vloermatten.

Citroen e-Mehari
AutoCoach

Het interieur met de vier zitplaatsen kan worden gesloten met een plexiglazen dak. Het achterste gedeelte van het dak is verschuifbaar om bij de bagageruimte te komen. Voor het reizen met deze auto is een exclusieve bagagelijn ontworpen bestaande uit drie modellen van wit leder met een bies van glimmend oranje vinyl.

Citroen e-Mehari

De E-MEHARI is elektrisch en wordt aangedreven door een accutechniek gebaseerd op Franse expertise van de Groupe Bolloré. De LMP-accu's (Lithium Metaal Polymeer) bieden een topsnelheid van 110 km/h en een bereik van 200 kilometer in de stad. Ze zijn oplaadbaar in 8 uur tijd met 16A op daarvoor geschikte punten (oplaadpunt aan huis of openbare oplaadpunten van het type Autolib) of in 13 uur op huis-oplaadpunten van 10A.

KwikFit
Courreges stijlt Citroën e-MehariCourreges stijlt Citroën e-Mehari
29 augustus 2017
Citroën introduceert E-MEHARICitroën introduceert E-MEHARI
7 december 2015
 

Info

Test

Techniek

Occasions

Forum