30 oktober 2018
Feedback
 

Citroen C5 Aircross

Citroen maakt prijzen C5 Aircross bekend

Autozine
30 oktober 2018 | Citroën heeft de prijzen bekend gemaakt van de C5 Aircross. De SUV is beschikbaar vanaf 31.390 euro incl. BTW/BPM, in de uitvoering PureTech 130 S&S LIVE. De C5 Aircross is herkenbaar als Citroën en kenmerkt zich door een origineel, elegant en modern design. Zijn hoge frontpartij, de expressieve lichtsignatuur voor en achter en de Airbumps dragen daar aan bij. Daarnaast is de C5 Aircross te voorzien van vele personalisatiemogelijkheden voor zowel interieur als exterieur.
 

Met de C5 Aircross wil Citroën het meest comfortabele alternatief voor de concurrentie in het C-SUV segment bieden. Het Citroën Advanced Comfort programma stond centraal bij de ontwikkeling. Zo is de C5 Aircross standaard voorzien van het veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions (PHC) en optioneel uit te rusten met Advanced Comfort Seats. Daarnaast belooft de fabrikant een geluidsisolatie die tot de top in het segment behoort, een licht en aangenaam interieur, praktische opbergvakken, veel ruimte en het gebruik van zachte en warme materialen.

Citroen C5 Aircross

Om extra ruimte te kunnen bieden is de C5 Aricross voorzien van een 2de zitrij met 3 individueel inklapbare, verschuifbare en verstelbare zitplaatsen van gelijke grootte, plus een voor dit segment grote bagageruimte van 580 tot 720 liter (afhankelijk van positie 2de zitrij).

In totaal zijn er 20 rijhulpsystemen en 6 connectiviteitssystemen verkrijgbaar. Alle versies zijn standaard uitgerust met Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning System, Verkeersbordherkenning, een 8 inch capacitief touchscreen met Mirror Screen en DAB+ en de CITROËN Connect Box. Daarnaast zijn optioneel zaken zoals Highway Driver Assist, Trailer Stability Control en Actieve Cruise Control met Stop&Go functie leverbaar.

Er zijn twee PureTech benzinemotoren en drie BlueHDi dieselmotoren leverbaar:

  • PureTech 130 S&S
  • PureTech 180 S&S EAT8
  • BlueHDi 130 S&S
  • BlueHDi 130 S&S EAT8
  • BlueHDi 180 S&S EAT8

De C5 Aircross PureTech 130 S&S LIVE heeft een vanafprijs van € 31.390,- rijklaar. De BUSINESS versie is er vanaf € 32.140,- rijklaar, incl. BTW/BPM (fiscale waarde € 31.300). Het vanaf-maandbedrag voor Private Lease is € 499 incl. btw op basis van 48mnd en 10.000 km per jaar. Vanaf de introductie tot en met het eerste kwartaal 2019 is er een introductie-aanbieding waarbij de private lease tarieven met €20 per maand zijn verlaagd. Deze actie is geldig t/m 31 maart 2019.