24 mei 2018
Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross

Citroen onthult Europese versie C5 Aircross

Autozine
24 mei 2018 | Citroën onthult de Europese versie van de nieuwe SUV C5 Aircross en zet daarmee het internationale SUV-offensief voort. Bij de C5 Aircross staat comfort centraal. Hij biedt twintig rijhulpsystemen, waaronder de Highway Driver Assist voor autonoom rijden op niveau 2, of Grip Control met Hill Assist Descent, en met zes connectiviteitstechnologieën, waaronder het draadloos opladen van smartphones. Tevens zijn er diverse personaliseringsmogelijkheden met dertig kleurcombinaties voor het exterieur. De nieuwe SUV C5 Aircross wordt in Frankrijk geproduceerd in Rennes La Janais, en verschijnt eind 2018 in Europa en de rest van de wereld op de markt. Het is de eerste auto van Citroën die eind 2019 leverbaar is als plug-in hybride (PHEV) versie.

Op zoek naar een Citroen C5 Aircross?
bynco heeft er 15 vanaf € 21.950,-

Citroen C5 Aircross

Na de C3 Aircross, een succes met meer dan 70.000 verkochte auto's, daarna de C5 Aircross, gelanceerd in China en met de verkoopteller nu al op 35.000 stuks, en ten slotte de C4 Aircross die eind april voor het eerst verscheen op de Autosalon van Beijing, zet Citroën het internationale SUV-offensief voort met de onthulling van de Europese variant van de C5 Aircross.

Citroen C5 Aircross

De C5 AIRCROSS is 4,50 m lang. Hij valt op door sprekende grafische elementen zoals de Airbumps, de grote wielen met een diameter van 720 mm, een vrije hoogte van 230 mm, en karakteristieke dakdragers. Het interieur wordt gekenmerkt door het nadrukkelijk horizontaal uitgevoerde dashboard, de omsluitende en in hoogte verstelbare stoelen die extra zicht op de weg beloven, de royale middenconsole en het gebruik van bijzondere materialen.

Net als de meest recente modellen van Citroën, biedt de C5 Aircross een groot aantal personliseringsopties, met voor het exterieur zeven carrosseriekleuren met dertig combinatiemogelijkheden, een zwarte tweekleurige afwerking voor het dak en drie kleurenpakketten met gekleurde inzetstukken op de voorbumper, op de Airbumps® onderaan de voorportieren en onder de dakdragers. Daarnaast is er keuze uit vijf interieurambiances, die ieder op zich zorgen voor een lichte en warme sfeer in een trendy 'casual chic' stijl.

Voorzien van het Citroën Advanced Comfort-programma onderscheidt de C5 Aircross zich door het comfort en de invulling van de ruimte aan boord. Het typisch Citroën totaal comfort-concept is vernieuwend met twee innovaties, namelijk de Citroën-ophanging met Progressive Hydraulic Cushions en de Advanced Comfort-stoelen, die trillingen filteren en extra rijcomfort zouden bieden aan alle inzittenden. Opvallend zijn de drie losse, verschuifbare, neerklapbare en verstelbare stoelen achterin en de bagageruimte met een inhoud die varieert van 580 tot 720 liter.

Citroen C5 Aircross

De C5 Aircross is uitgerust met een digitaal TFT-instrumentenpaneel van 12,3 inch en een 8 inch tablet met capacitief touchscreen. Verder beschikt hij over twintig rijhulpsystemen, zoals de Highway Driver Assist voor autonoom rijden op niveau 2, en nog eens zes geavanceerde connectiviteitstechnologieën. Hij biedt draadloos opladen via inductie, en niet te vergeten ConnectedCAM Citroën.

Vooralsnog zijn voor Nederland 2 benzinemotoren (130 pk en 180 pk automaat) en 2 dieselmotoren (130 pk en 160 pk) voorzien. De C5 Aircross wordt eind 2019 het eerste Citroën-model met de hybride plug-in technologie PHEV. Exacte motorisaties en specificaties voor de Nederlandse markt worden later dit jaar bekendgemaakt.

Citroën C5 Aircross aangepast voor 2022Citroën C5 Aircross aangepast voor 2022
12 januari 2022
Citroën verlaagt prijs C5 Aircross PHEVCitroën verlaagt prijs C5 Aircross PHEV
19 oktober 2021
Citroën C5 Aircross nu ook als SelectionCitroën C5 Aircross nu ook als Selection
7 mei 2021
Citroën C5 Aircross krijgt Comfort UpgraCitroën C5 Aircross krijgt Comfort Upgra
23 september 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum