29 juni 2016
Citroen C3

Citroen C3

Citroen onthult nieuwe C3

Autozine
29 juni 2016 | Citroën onthult de nieuwe C3, de bestseller waarvan er meer dan 3,5 miljoen van de band rolden sinds 2002. De nieuwe C3 valt op door zijn uitgesproken vormgeving met zogenaamde Airbumps. Daarbij heeft de nieuwe C3 ook alle online technologieën van deze tijd, met onder meer de wereldpremière van ConnectedCAM Citroën, een ingebouwde camera om beeld en film te delen.
Citroen C3 privé leasen?
Dat kan! Vanaf € 259,-
IkRij.nl

 

De Airbumps (vervaardigd uit thermoplastisch polyurethaan, gevuld met lucht en voorzien van een anti-kras coating) vormen een duidelijk grafische statement en beschermen de carrosserie. De Airbumps bestaan uit zes met lucht gevulde capsules en zijn op het onderste gedeelte van de portieren geplaatst, een kwetsbaar deel van de auto in het stadsverkeer. De Airbumps zijn afhankelijk van de versie omlijst met een rode of witte rand.

Citroen C3

Aan de aerodynamica van de nieuwe C3 is veel aandacht besteed, waardoor de Scx-waarde is gedaald tot 0,63 m². Het dak is met 4 cm verlaagd in vergelijking met de vorige generatie. Het front is opnieuw ontworpen en heeft welvingen en groeven die de lucht beter geleiden.

Citroen C3

In het interieur van de nieuwe C3 wordt het gevoel van ruimte versterkt door het 'horizontale' interieur en met name door het dashboard, dat over de hele breedte van de auto loopt. Hierdoor lijkt het 7-inch touchscreen tablet te zweven in het midden van het dashboard. De openingen van het ventilatiesysteem met chromen lijst benadrukken de breedte van de auto. Op het dashboard zit een brede strip die naar keuze in verschillende afwerkingen kan worden geleverd. Hij kan worden gespoten, bekleed met stof of kunstleder, met of zonder sierstiksels, en verrijkt met een verchroomd of gekleurde decoratie.

Citroen C3

Voor de carrosserie heeft de nieuwe C3 een tweekleurig aanbod bestaande uit negen carrosserietinten (Blanc Banquise, Noir Perla Nera, Gris Shark, Gris Alu, Rouge Rubi, Almond Green, Cobalt Blue, Orange Power en Sable) in combinatie met drie daktinten (Blanc Opale, Noir Onyx, Rouge Aden), ofwel bijna 36 combinaties. Het aanpassen gaat echter verder dan twee kleuren. Accenten in de kleur van het dak kunnen de nieuwe C3 nog meer karakter geven. Op het front komt de dakkleur dan terug in de mistlamplijsten. Op de zijkant zijn het cirkels op de Airbump, zijspiegelkappen of de zijruitstijl achter die van accenten in de dakkleur worden voorzien.

Citroen C3

Voor het interieur is keuze uit 4 ambiances bestaande uit speciale stoelbekledingen, passend bij de afwerking van het dashboard.

Citroen C3
  1. De standaard ambiance is strak en neutraal.
  2. Ambiance Metropolitan Grey speelt met lichte kleuren en warme stoffen, die ook op het dashboard terugkomen zodat het een geheel vormt, geïnspireerd op meubeldesign.
  3. Ambiance Urban Red speelt met contrasten tussen donkere en felle kleuren, waardoor een dynamisch interieur ontstaat. De dashboardlijst is bekleed en heeft rode sierstiksels en een rood grafisch cirkelpatroon over de gehele breedte.
  4. Ambiance Hype Colorado is luxueus met zacht aanvoelende materiale. Bij deze ambiance hoort ook een tweekleurig stuur.

Een wereldpremière is de ConnectedCAM die voor het eerst kan worden ingebouwd in de nieuwe C3. Deze camera met onlineverbinding (full HD, 120 graden beeldhoek, 2 miljoen pixels), GPS en 16 Gb intern geheugen. Hij is achter de achteruitkijkspiegel geplaatst en registreert wat de bestuurder buiten voor zich ziet. Met een klik kan de bestuurder een foto maken van wat hij ziet en deze beelden veilig op social media delen. Door iets langer op de knop te drukken kan de bestuurder bovendien een filmpje van maximaal 20 seconden maken, dat gedeeld kan worden zodra de auto stilstaat. Bij een aanrijding wordt de opnamefunctie automatisch geactiveerd en kan er anderhalve minuut beeld worden opgeslagen (30 seconden voor / 1 minuut na). Dit kan handig zijn als bewijsstuk bij een ongeluk.

Voor de nieuwe C3 is het A-platform van de PSA Groep verbeterd. De nieuwe C3 is voorzien van motoren van de laatste generatie: een PureTech benzinemotor en een BlueHDi Diesel. Hij wordt aangeboden met een handgeschakelde versnellingsbak voor de 3-cilinder PureTech 68, 82 en 110 (Stop & Start) en de BlueHDi 75 (Stop & Start) en 100 (Stop & Start). Kort na de lancering zal ook de automaat EAT6 worden aangeboden.

Nieuwe vloermatten voor de Citroen C3?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Citroën C3 nu in Elle-uitvoeringCitroën C3 nu in Elle-uitvoering
5 maart 2018
Citroën maakt details nieuwe C3 bekendCitroën maakt details nieuwe C3 bekend
1 september 2016
Citroën onthult nieuwe C3Citroën onthult nieuwe C3
29 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum