3 maart 2010
 

Chevrolet Corvette

Corvette Grand Sport arriveert in Europa

Autozine
3 maart 2010 | De Corvette Grand Sport beleeft zijn Europese debuut in Genève en wordt vanaf deze lente leverbaar in Europa. De nieuwe Grand Sport combineert de op de LS3 gebaseerde aandrijflijn van de Corvette met een extra breed koetswerkdesign, een grotere spoorbreedte en een raceonderstel, voor een onderscheidende uitvoering die uitgebalanceerde prestaties levert op zowel de openbare weg als het circuit. De Grand Sport wordt geleverd met naar keuze een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestraps automaat. De LS3 6.2L motor levert een vermogen van 321 kW/436 pk en een koppel van 575 Nm in combinatie met het standaard uitlaatsysteem.
 

De Grand Sport belooft een betere weggedrag dankzij ondermeer bredere velgen en banden, aangepaste schokdempers, stabilisatorstang en vering, en speciale overbrengingen voor de versnellingsbak. De acceleratie van 0 naar 100 km/u vraagt vier seconden.

Chevrolet (USA)

Grand Sport coupéversies die zijn uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak worden specifiek voor wedstrijden op het circuit ook uitgerust met een dry-sump oliesysteem, een koeler voor het differentieel en een achterin gemonteerde accu.

Tot de complete lijst van specifieke kenmerken voor de Grand Sport behoren:

  • Bredere spatborden voor en achter, inclusief speciale voorspatborden met geïntegreerde Grand Sport emblemen
  • Splitter voor in Z06-stijl en grote achterspoiler
  • Functionele remkoelingkanalen en extra koeling
  • Unieke 18 inch wielen voor en 19 inch achter; standaard in kleur gespoten, optioneel verchroomd
  • Grote 275/35ZR18 banden voor en 325/30ZR19 banden achter
  • Z06-remmen, inclusief 355 mm schijven met zes-zuiger remklauwen voor en 340 mm schijven met vier-zuiger remklauwen achter
  • Speciale overbrengingsverhoudingen voor handgeschakelde versnellingsbak
  • Speciale overbrenging op achteras voor versies met automaat

De set-up van de ophanging benadert die van de Z06, maar daarnaast beschikt hij over een uitneembaar dak voor de coupé (Z06 heeft een vast dak) en is er natuurlijk keuze voor een convertible variant. Daarnaast kan ook de automatische zestraps automaat met paddle-shift worden geselecteerd, terwijl op de Z06 een handgeschakelde zesversnellingsbak de enige mogelijkheid is.

Chevrolet (USA)

Alle carrosseriekleuren van de Corvette zijn leverbaar voor de Grand Sport, en een aanvullend Heritage pakket zorgt voor een iconische striping op de voorspatborden in vier kleuren, evenals two-tone stoelen met Grand Sport borduursel. Verder kan de Grand Sport met behulp van vier verschillende uitrustingspakketten worden gespecificeerd.