3 maart 2009
Feedback
BMW Z4

BMW Z4

Prijzen nieuwe BMW Z4 bekend

Autozine
3 maart 2009 | BMW maakt de prijzen van de nieuwe Z4 bekend. De roadster met inklapbare aluminium hardtop en louter zescilinder staat vanaf 9 mei bij de dealers voor prijzen vanaf 48.500 euro. De auto wordt geleverd met een standaarduitrusting die flink is uitgebreid ten opzicht van de vorige generatie. De BMW Z4 is van 1 t/m 11 april voor het eerst in Nederland te bewonderen op de AutoRAI.
 

De prijslijst van de nieuwe BMW Z4 begint met de zescilinder BMW Z4 sDrive23i. De meest bestelde opties van zijn voorganger, de BMW Z4 2.5i, maken nu deel uit van de standaarduitrusting, hetgeen bijdraagt aan de attractieve positionering. Daarnaast levert BMW het topmodel, de twin turbo BMW Z4 sDrive35i, nu bovendien met de sportieve DCT versnellingsbak met dubbele koppeling voor 67.680 euro.

BMW Z4

De nieuwe BMW Z4 is standaard voorzien van BMW EfficientDynamics: maatregelen die niet alleen het brandstofverbruik en de CO2-emissie omlaag brengen, ze verhogen ook het rijplezier dat elke BMW Z4 zijn bestuurder biedt. Een voorbeeld hiervan is Brake Energy Regeneration: de dynamo zet de bewegingsenergie die vrijkomt na het gas loslaten, om in elektrische energie die in de accu wordt opgeslagen. Tijdens het rijden wordt onder meer de dynamo van de motor ontkoppeld, waardoor de acceleratie verbetert en het brandstofverbruik daalt. Verder voldoen alle hoogst efficiënte zescilinder-in-lijn benzinemotoren van de BMW Z4 al aan de Euro5-emissienorm die later dit jaar van kracht wordt.

Nog voor de zomer – vanaf 9 mei – staat de nieuwe BMW Z4 bij de dealer.

BMW Z4