5 september 2023
BMW iX1
Nieuws

BMW iX1

BMW iX1 nu ook als eDrive20

5 september 2023 - De BMW iX1 is nu ook leverbaar als eDrive20, het instapmodel. De tweede volledig elektrische modelvariant van de middelgrote SUV wordt aangedreven door een elektromotor met een maximaal vermogen van 150 kW/204 pk (met tijdelijke boost) en heeft een actieradius van 430 tot 475 kilometer (voorlopige waarden volgens WLTP). De iX1 eDrive20 is vanaf de start van de productie in november 2023 verkrijgbaar voor 48.316 euro.

Zoals in alle huidige elektrische voertuigen van het merk, maakt ook de nieuwe BMW iX1 eDrive20 gebruik van de huidige eDrive-technologie van de vijfde generatie. Een geïntegreerde aandrijfeenheid op de vooras van het nieuwe instapmodel genereert een onmiddellijk beschikbaar maximumkoppel van 247 Nm naast het maximale vermogen van 150 kW/204 pk. De SUV accelereert van nul naar 100 km/u in 8,6 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 170 km/h.

BMW iX1

De hoogspanningsaccu heeft een bruikbare energie-inhoud van 64,7 kWh en bevindt zich in de vloer van de auto om efficiënt om te gaan met de ruimte. De gecombineerde laadeenheid van de nieuwe iX1 eDrive20 maakt standaard AC-opladen tot 11 kW mogelijk. Hierdoor kan de hoogspanningsaccu binnen 6,5 uur van nul tot 100 procent van zijn capaciteit worden opgeladen. Driefase AC-opladen met een vermogen tot 22 kW is optioneel verkrijgbaar. Dit verkort de oplaadtijd tot 3:45 uur. De accu kan worden opgeladen met gelijkstroom met een vermogen tot 130 kW. Bij een snellaadstation kan de laadtoestand van de accu onder ideale omstandigheden binnen 29 minuten worden verhoogd van 10 naar 80 procent.

De korte oplaadtijden zijn onder meer het gevolg van een efficiënte laadsoftware. Het laadvermogen kan heel specifiek worden geregeld terwijl de energie wordt ingevoerd. Bovendien zorgt het anticiperende warmtemanagement ervoor dat de temperatuur van de hoogspanningsaccu tijdig voor een tussenstop bij een snellaadstation optimaal wordt geregeld. Wanneer het navigatiesysteem actief is, wordt de accu automatisch vooraf geconditioneerd voor een geplande laadstop. De voorconditionering van de accu kan op elk moment handmatig door de klant worden geactiveerd en gedeactiveerd.

Standaarduitrusting

De standaarduitrusting omvat het BMW Maps-navigatiesysteem, automatische airconditioning met 2 zones, talrijke rijhulpsystemen, de Parking Assistant inclusief achteruitrijhulpcamera en tal van digitale diensten. De nieuwe iDrive met "QuickSelect" en het nieuwe BMW Operating System 9 behoren ook tot de standaarduitrusting. Het biedt een breder scala aan digitale inhoud voor informatie en entertainment, snellere updatecycli voor draadloze functies en toegang tot online diensten zoals apps van derden, navigatie- en parkeerdiensten en extra mogelijkheden voor personalisatie, bijvoorbeeld via My Modes.