26 mei 2021
BMW 4-Serie Cabrio

BMW 4-Serie Cabrio

BMW introduceert M4 Competition Cabrio

Autozine
26 mei 2021 | De nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive1 is het eerste model in de nieuwe generatie van BMW M modellen. De 375kW (510 pk) 6-cilinder-in-lijnmotor en M xDrive vierwielaandrijving zorgen voor de dynamiek. Specifieke M designkenmerken en een nieuwe, softtop geven de auto een sportieve uitstraling, waarvan de allure vooral rijdend met de kap geopend tot uitdrukking komt. De productie van de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive start komende juli in de BMW fabriek in Dingolfing, waar alle varianten van de nieuwe BMW M4 Coupé, BMW M5, BMW M8 en nieuwe BMW 4 Serie Cabrio van de band rollen.

Op zoek naar een BMW 4-Serie Cabrio?
bynco heeft er 5 vanaf € 31.445,-

BMW 4-Serie Cabrio

De nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive toont bij de eerste aanblik al zijn op sportiviteit en de racerij geïnspireerde karakter. De kap onderscheidt zich door zijn gewicht, dat zo'n 40% lager is dan die van de hardtop van het vorige model. Dankzij het elektrisch bedienbare mechanisme is de softtop ook tijdens het rijden met een druk op de knop in 18 seconden te openen en te sluiten. Met de softtop geopend biedt de auto 300 liter bagageruimte, 80 liter meer dan zijn voorganger. Met de kap gesloten groeit de bagageruimte met de inhoud van de cabriokapcassette tot 385 liter.

BMW 4-Serie Cabrio

Adaptieve LED koplampen met BMW Laserlight zijn optioneel. Andere onmiskenbare designelementen van de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive zijn de krachtig bollende wielkuipen, de M kieuwen geïntegreerd in de voorste zijpanelen en de prominente dorpels aan de onderzijde van de portieren. Die vormen samen met de toegevoegde elementen aan de voor- en achterbumpers een zwarte band rondom de onderzijde van de carrosserie. De eveneens zwarte achterdiffusor vormt een kader voor de beide dubbele eindpijpen van de uitlaat; een bekend M kenmerk. Een M Carbon exterieurpakket is optioneel leverbaar. De achteraf te monteren BMW M Performance Parts bieden meer mogelijkheden voor personalisatie.

De 3,0-liter 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive combineert het kenmerkende hoogtoerige karakter van de motoren die door BMW M GmbH zijn ontwikkeld met de nieuwste M TwinPower Turbo technologie. De motor onderscheidt zich met zijn lineaire vermogensafgifte, ook in de hogere toerengebieden. Het maximumkoppel van 650 Nm wordt geleverd tussen 2.750 en 5.500 toeren per minuut, het maximumvermogen is beschikbaar tussen 5.510 en 7.200 toeren per minuut, waar het rode toerengebied begint.

De motor levert zijn power via een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic. De nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive sprint in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h en in 13,1 seconden naar 200 km/h. De tussenacceleratie van 80 naar 120 km/h in de vierde versnelling vergt 2,8 seconden en 3,7 in de vijfde. Met de optionele M Driver's Pack stijgt de elektronisch begrensde topsnelheid van 250 naar 280 km/h.

De M xDrive vierwielaandrijving in de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive bevat een tussendifferentieel met een elektronisch aangestuurde lamellenkoppeling. Die verdeelt het vermogen van de motor volledig variabel over de voor- en achterwielen. Het meeste vermogen gaat daarbij naar de achterwielen en dat versterkt het kenmerkende M gevoel en verhoogt zowel de wendbaarheid als de tractie. De olievoorziening voor de lamellenkoppeling is geoptimaliseerd voor langdurige vierwielaangedreven prestaties op het circuit. M xDrive werkt samen met het Actieve M Sperdifferentieel in de achteras.

Via het instellingenmenu kan de bestuurder de standaardinstelling 4WD wijzigen in 4WD Sport, waarmee een groter deel van het vermogen naar de achterwielen wordt geleid. De bestuurder kan ook de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) volledig uitschakelen en kiezen voor alleen aandrijving op de achterwielen.

Een speciale versie van de voorwielophanging met dubbele veerpoten is afgestemd op de specifieke eisen die vierwielaandrijving stelt. De geometrie is aangepast, evenals de overbrenging van de besturing. De five-link achterasvan de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive biedt daarmee een eigen rij- en veergedrag. Eveneens tot de standaarduitrusting behoren de gesmede lichtmetalen M wielen, met 19 inch diameter voor en 20 achter.

Het remsysteem in de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive bouwt de vereiste remdruk snel op dankzij een elektrische regeleenheid. Het systeem werkt samen met de standaard M Compound-schijfremmen of de optionele M Carbon-keramische schijfremmen. De M specifieke versie van deze technologie biedt ook keuze uit twee instellingen om het pedaalgevoel aan te passen.

De Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) omvat de M Dynamic Mode, waarin het systeem met een druk op een knop extra wielspin toelaat voor een exceptioneel sportieve rijbeleving. Wie kiest voor het optionele M Drive Professionalbeschikt ook over de nieuwe M Traction Control functie. Deze innovatieve vorm van tractiecontrole biedt de bestuurder de mogelijkheid om de mate waarin het systeem ingrijpt, in tien stappen naar eigen voorkeur in te stellen.

Het M specifieke weergave- en bedieningsconcept in de BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive omvat een Setup knop op de middenconsole. Die biedt toegang tot de instellingen van de motor, het onderstel, de besturing, het remsysteem en de M xDrive. Twee complete sets instellingen kunnen worden opgeslagen en opgeroepen met een van de M knoppen op het stuurwiel. De optie M Drive Professional is ontwikkeld voor gebruik op het circuit. Behalve M Traction Control omvat deze setting ook de M Drift Analyser en de M Laptimer, die bijzonder sportieve manoeuvres vastlegt. Het bedieningspaneel op de middenconsole biedt ook plaats aan de M Mode knop. Daarmee kan de bestuurder de reacties en karakteristiek van de bestuurdersassistentiesystemen aanpassen, evenals de weergave in het instrumentenpaneel en het BMW Head-Up Display, voor een rijbeleving die past bij de situatie en het M karakter van de auto. De bestuurder heeft keuze uit de instellingen ROAD en SPORT; als M Drive Professional tot de uitrusting behoort, is er ook een TRACK modus.

Ook als optie verkrijgbaar, is het M Race Track Pack. Dat verlaagt het gewicht van de auto met 25 kilogram en omvat M Carbon-keramische remmen, lichtgewicht lichtmetalen M wielen (optioneel ook met semi-slicks) en de M Carbon kuipstoelen.

De standaarduitrusting met onder meer 3-zone automatische airconditioning, LED interieurverlichting met Ambiance verlichting en een HiFi audiosysteem verhogen het comfort zowel tijdens de dagelijkse ritten als langere reizen. Ook de BMW Live Cockpit Professional met volledig digitale weergave, het cloud-based navigatiesysteem BMW Maps en de BMW Intelligent Personal Assistant behoren tot de standaarduitrusting van de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio metM xDrive.

AutoCoach
BMW introduceert M4 Edition 30 JahreBMW introduceert M4 Edition 30 Jahre
20 februari 2018
BMW M4 nu ook als CabrioBMW M4 nu ook als Cabrio
21 mei 2014
BMW introduceert M4 CabrioBMW introduceert M4 Cabrio
4 april 2014
BMW maakt prijzen 4-Serie Cabrio bekendBMW maakt prijzen 4-Serie Cabrio bekend
4 november 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum