10 februari 2016
BMW 2-Serie Coupe

BMW M2

BMW biedt Performance Parts voor M2

Autozine
10 februari 2016 | De BMW M2 Coupé is vanaf maart 2016 naar eigen inzicht aan te passen met een nieuw gamma van BMW M Performance Parts. Of het nu gaat om onderdelen voor de motor, de wielophanging, het interieur of de aerodynamica, alle BMW M Performance Parts zijn gebaseerd op techniek uit de autosport en voldoen aan de eisen van BMW op het gebied van functionaliteit en design.

Op zoek naar een BMW 2-Serie Coupe?
bynco heeft er 3 vanaf € 21.445,-

BMW 2-Serie Coupe

Het aanbod van BMW M Performance Parts omvat een gamma aerodynamische componenten, gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP). De diffuser, de spiegelkappen, de onderbumper en de zijskirts zijn van dit materiaal gemaakt en verbeteren de aerodynamica. Bovendien benadrukken ze het karakter van de M2 Coupé.

BMW 2-Serie Coupe

De genoemde onderbumper en skirts optimaliseren samen met de achterspoiler en de diffuser van M Performance de luchtstroom rond de auto, wat een positieve uitwerking heeft op het stuurgedrag en de rijkwaliteiten. Ook de optionele koolstofvezel spiegelkappen dragen daaraan bij en maken de M2 Coupé een  indrukwekkender verschijning. Dat geldt ook voor de in hoogglans zwart uitgevoerde M Performance grille en het rooster in de voorschermen, met geïntegreerd BMW M-logo in de kenmerkende BMW M-kleuren rood, blauw en lichtblauw.

Opties voor motor, wielophanging en remmen verbeteren dynamische prestaties. Het M Performance-uitlaatsysteem met kleppen maakt het motorgeluid intenser. Het systeem heeft de standen Sport en Track. De modi zijn op afstand via een Bluetooth-verbinding in te stellen. De Sport-modus is bedoeld voor straatgebruik en trakteert de bestuurder op een onderscheidend sportief geluid, dat uitstekend past bij de M2 Coupé.

Het M Performance-uitlaatsysteem heeft ook een visuele impact op de M2 Coupé, want de demper heeft een hoogglans finish met M Performance-logo, uitlaatpijpen met een diameter van 80 millimeter en een geperforeerde binnenpijp. Als alternatief levert M Performance ook een koolstofvezel uitlaatstuk met een diameter van 93 millimeter en een geïntegreerd M-logo.

BMW 2-Serie Coupe

Ook leverbaar voor de M2 Coupé is het instelbare veersysteem van M Performance, dat de wegligging en het stuurgedrag optimaliseert en de auto minimaal vijf millimeter dichter bij de grond brengt. De instelbare vering is met nog eens twintig millimeter te verlagen. De schokdempers hebben zestien standen in de uitgaande slag en twaalf in de ingaande slag. Dit betekent dat de bestuurder de set-up van de wielophanging volledig kan personaliseren. Ongeacht de gekozen setting vermindert het nieuwe systeem het duiken en overhellen van de auto, wat een neutraler rijgedrag oplevert en de bestuurder meer feedback bezorgt.

De M Performance-remblokken verbeteren niet alleen de veiligheid, maar maken de M2 Coupé ook beter geschikt voor circuitgebruik. Voor de M Performance-remblokken is gebruikgemaakt van autosporttechnologie. De blokken zijn extreem duurzaam, bestand tegen hoge thermische stress en nauwelijks gevoelig voor fading, ook bij intensief gebruik. Ze reageren bovendien alerter op het rempedaal in vergelijking met standaard remblokken.

Ook in het interieur van de M2 Coupé zorgen M Performance Parts voor een sportieve finish. De M Performance LED inlegstrips voor de dorpel in de deuropeningen zijn een accent tijdens het in- en uitstappen. Hetzelfde geldt voor de M Performance-vloermatten, die niet alleen sportief ogen maar dankzij de rubberen rug en stoffen oppervlak ook voor grip zorgen. De roestvrijstalen pedalen mogen niet ontbreken. Ze zijn voorzien van een stevig rubberen profiel, zodat tijdens het snelle voetenwerk goede grip gegarandeerd is.

BMW 2-Serie Coupe
AutoCoach

BMW is een van de weinige autofabrikanten die zijn stuurwielen voorziet van alcantara afwerking. In het M Performance-programma is zelfs keuze uit twee stuurwielen. Het M Performance Pro-stuurwiel is op de gripdelen bekleed met alcantara. Bovendien is op die delen het vulschuim harder dan dat van het standaard stuurwiel. De grip is daardoor beter, wat zorgt voor een preciezer stuurgevoel. Op de rechtuit-positie van het stuurwiel zit een lichtblauwe markering. De driekleurige M en het optionele koolstofvezel element met M Performance-inscriptie maken het M Performance Pro stuurwiel extra aantrekkelijk.

BMW levert ook het M Performance-stuurwiel met standaard een geïntegreerde racedisplay en koolstofvezel afwerking. Doordat de display centraal boven in het stuurwiel is geplaatst, beschikt de bestuurder altijd over informatie van rondetijden en acceleratiekrachten. De display is intuïtief te bedienen via menuknoppen geïntegreerd in de spaken van het stuurwiel. Als toevoeging op de racedisplay is het stuurwiel ook voorzien van een schakelindicator, waarbij twee tweekleurige LED-strips tonen wanneer het ideale schakelmoment is bereikt.

Het aanbod interieuropties van M Performance wordt afgerond met de M Performance Interior Kit Carbon, bestaande uit een koolstofvezel middenconsole, handremhendel en versnellingspook voor de M2 met M DCT dubbele koppeling versnellingsbak - standaard in Nederland.

BMW 2-Serie Coupe
IkWilVanMijnAutoAf
BMW prijst M2 CSBMW prijst M2 CS
23 januari 2020
BMW introduceert M2 CSBMW introduceert M2 CS
6 november 2019
BMW verkort levertijd M2BMW verkort levertijd M2
11 augustus 2017
BMW introduceert nieuwe M2 CoupeBMW introduceert nieuwe M2 Coupe
14 oktober 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum