5 maart 2018
 

Bentley Bentayga

Bentley kondigt Bentayga Hybrid aan

Autozine
5 maart 2018 | Bentley kondigt de Bentayga Hybrid aan. Dit model biedt het beste uit twee werelden: een elektromotor met oplaadbare batterij en een krachtige V6-benzinemotor. Met een gecombineerde CO2-uitstoot van 75 g/km (NEDC) is de Bentayga Hybrid de schoonste Bentley aller tijden. In de tweede helft van 2018 wordt de Bentayga Hybrid leverbaar. Binnenkort maakt Bentley de volledige technische specificaties bekend.
 

Chairman en CEO Adrian Hallmark: "Met de Bentayga Hybrid zet Bentley de eerste stap naar een elektrische toekomst. De auto combineert traditionele Bentley-waarden met de meest moderne technologieën. De auto levert zonder enige moeite uitstekende prestaties, terwijl stedelijke ritten in alle stilte en geheel emissievrij worden afgelegd."

Bentley Bentayga

De Bentayga Hybrid beschikt over een zeer elektromotor en een nieuwe 3,0-liter V6-turbomotor op benzine. Naast de vier rijprogramma's Sport, Bentley, Comfort en Custom, kan de bestuurder kiezen uit drie E-modes: EV Drive, Hybrid Mode en Hold Mode. Voor een optimale efficiency, worden de stroom- en benzinereserves op intelligente wijze ingezet om de in het navigatiesysteem ingevoerde bestemming te bereiken. Daarbij schakelt de hybride-aandrijflijn voortdurend tussen de diverse E-modes. Afhankelijk van de hoeveelheid stroom die in de batterij resteert, legt de Bentayga Hybrid de laatste kilometers tot de eindbestemming volledig elektrisch af.

De Bentayga Hybrid heeft een elektrische actieradius van meer dan 50 km (NEDC). Aan het lichtnet duurt het 7,5 uur om de batterij op te laden, met krachtstroom wordt de laadtijd gereduceerd tot 2,5 uur. Samen met de gerenommeerde ontwerper Phillipe Starck heeft Bentley het bijpassende thuislaadstation Power Dock ontworpen.