8 november 2017
Audi Q5

Audi Q5

Audi Q5 onderscheiden met Gouden Stuurwiel

8 november 2017 | De Audi Q5 heeft het 'Gouden Stuurwiel' 2017 gewonnen in de categorie 'Grote SUV'. In aanloop naar de verkiezing bepaalden lezers van het Duitse automagazine Auto Bild, de twintig Europese zusteruitgaven en de Duitse krant Bild am Sonntag de genomineerden uit de in 2017 geïntroduceerde nieuwe auto's. Een internationale jury van specialisten koos vervolgens de winnaars. Peter Mertens, Audi AG bestuurslid voor Technische Ontwikkeling, nam de onderscheiding voor de Audi Q5 gisteravond in Berlijn in ontvangst.

In totaal streden dit jaar 42 modellen in vijf categorieën mee voor een 'Gouden Stuurwiel'. Na een Europees lezersonderzoek gingen uiteindelijk twintig auto's door naar de finale, waar ze door specialisten werden beoordeeld. Onder hen bevonden zich coureurs, engineers, designers, connectiviteitsspecialisten, 'kilometervreters', critici en uiteraard de hoofdredacteuren van alle Europese zusteruitgaven van Auto Bild. Zij testten de finalisten en bepaalden welke modellen met de award werden onderscheiden. De Audi Q5 won het in de categorie 'Grote SUV' van zeven concurrenten.

Audi Q5

De nieuwe Audi Q5 werd begin dit jaar geïntroduceerd. Sterke punten van de Q5 zijn onder andere de lage luchtweerstand, een consistent lichtgewicht ontwerp, moderne motoren en de nieuwe Quattro vierwielaandrijving met ultra-technologie. Bovendien heeft de Audi Q5 een breed aanbod aan nieuwe rijassistentiesystemen, moderne infotainment- en connectiviteitsfuncties en luchtvering met variabel instelbare dempers.

De Audi Q5 is in Nederland leverbaar vanaf € 53.935.