28 februari 2018
Audi A6

Audi A6

Audi introduceert nieuwe A6

Autozine
28 februari 2018 | Met de nieuwe A6 presenteert Audi de achtste generatie van zijn grote sedan. Voortaan is de A6 voorzien van moderne oplossingen op het gebied van connectiviteit en assistentiesystemen. Alle motoren zijn standaard uitgerust met Mild Hybrid-techniek voor meer comfort en effici├źntie. Audi produceert de nieuwe A6 in de fabriek in Neckarsulm. Het model wordt deze zomer op de Nederlandse markt ge├»ntroduceerd.

Op zoek naar een Audi A6?
bynco heeft er 2 vanaf € 35.745,-

Audi A6

Net als de A8 en A7 Sportback-modellen is de nieuwe A6 een expressieve ambassadeur van de nieuwe Audi-designtaal. De brede, singleframe grille, de vlakke koplampen, leverbaar met HD Matrix LED-koplampen, en de prominent gevormde luchtinlaten onderstrepen de sportiviteit van de A6. Audi heeft ook vanbinnen de uitrusting van de nieuwe A6 uitgebreid en naar een hoger niveau getild. Met zijn black panel optiek is het MMI touch response-Display bijna onzichtbaar geïntegreerd in een aluminium frame wanneer het systeem is uitgeschakeld.

Audi A6

Alle motoren in de nieuwe A6 herbergen Audi's nieuwe mild hybrid technologie. Een startgenerator (BAS) werkt daarbij samen met een lithium-ionbatterij. De MHEV-technologie vermindert het brandstofverbruik met maximaal 0,7 liter per 100 kilometer. Bij zijn introductie lanceert Audi de nieuwe A6 met twee motoren: een TFSI en een TDI. De 3.0 TFSI V6-turbomotor levert in de sedan 250 kW (340 pk) en 500 Nm koppel, waarmee de A6 in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/h accelereert. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Vergelijkbare prestaties levert de 3.0 TDI met 210 kW (286 pk) en 620 Nm koppel.

Het onderstel van de A6 is dankzij een aantal oplossingen sportiever ten opzichte van zijn voorganger. De dynamische vierwielbesturing draagt in belangrijke mate aan deze wendbaarheid en lichtvoetigheid bij.

Audi A6

Voor extra veiligheid, comfort en aanpasbaarheid biedt de nieuwe Audi A6 een uitgebreid scala aan connectiviteitsoplossingen met de nieuwe mobiele communicatiestandaard LTE Advanced. De A6 bevat standaard MMI-navigatie, optioneel is MMI navigatie plus leverbaar. Het systeem is door de bestuurder naar eigen smaak aan te passen. Maximaal zeven rijders kunnen hun favoriete instellingen tot maximaal 400 parameters opslaan in individuele gebruikersprofielen.

Met de nieuwe A6 is een 'gesprek' te voeren. De bestuurder kan een reeks functies in de auto activeren met een nieuwe, natuurlijker manier van spraakbesturing. Informatie over het reisdoel of nieuws is ofwel beschikbaar in de auto of kan - in combinatie met de MMI navigatie plus - met LTE-snelheid uit de cloud worden verkregen. Op het bovenste display beheert de bestuurder het infotainment, het onderste gedeelte bedient de airconditioning, de comfortfuncties en de tekstinvoer.

Audi A6
AutoCoach

De MMI navigatie plus biedt veel nieuwe functies voor het navigatiesysteem. Deze omvatten bijvoorbeeld een zelflerende functie op basis van de afgelegde routes, wat resulteert in intelligente zoeksuggesties. De routebegeleiding vindt online plaats op de servers van de serviceprovider HERE, die de verkeerssituatie in de hele regio mee laten wegen. Met de online services van Audi connect bieden de Car-to-X-services verkeersborden- en gevareninformatie. Ze maken gebruik van gegevens van andere Audi's en verbinden de nieuwe A6 met zijn omgeving.

De Audi A6 biedt nieuwe rijhulpsystemen. Deze omvatten op termijn onder meer Parking pilot en de Garage pilot, die de sedan automatisch in en uit een parkeerplaats of garage rijden. De chauffeur kan hierbij uitstappen en de parkeerfunctie met de myAudi-app op zijn smartphone activeren. De Parkpilot en de Garagepilot behoren tot het Park assist package, een van de drie assistentiepakketten die Audi op de A6 gaat aanbieden. Audi introduceert op de nieuwe A6 ook het City assist package en het Tour assist package dat een meer economische rijstijl ondersteunt.

Audi A6
XLLease
Audi A6 nu ook als plug-in hybridAudi A6 nu ook als plug-in hybrid
24 oktober 2019
Audi A6 nu ook met 45 TFSI motorAudi A6 nu ook met 45 TFSI motor
12 december 2018
Audi maakt prijzen A6 2018 bekendAudi maakt prijzen A6 2018 bekend
12 april 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum