21 juli 2022
Alpine A110
Nieuws

Alpine A110

Alpine toont A110 E-ternite

21 juli 2022 - Alpine toont de elektrisch aangedreven A110 E-ternite. "Ik wil Alpine elektrificeren om zo de naam voor de eeuwigheid te behouden." Deze zin, door Luca de Meo uitgesproken kort na zijn komst bij Renault Group, inspireerde direct zowel Laurent Rossi, CEO van Alpine, als de ingenieurs van het merk. Binnen een jaar bracht het vastberaden team dit idee tot werkelijkheid. Bovendien maakte het gelijk van de gelegenheid gebruik om het dak van de A110 gedeeltelijk te verwijderen.
Remschijf.nl

De volledig elektrische Alpine A110 E-ternite is het resultaat van het verkenningswerk van het team van Alpine-ingenieurs. Dit prototype is op tijd voor de viering van de 60e verjaardag van de klassieke A110. De A110 E-ternite slaat een brug tussen een verleden en een volledig elektrische toekomst en illustreert het werk dat Alpine momenteel verricht aan de ontwikkeling van zijn nieuwe modellen.

Alpine A110

Al meer dan tien jaar lang is Renault Group actief op het gebied van elektrische auto's. De groep beschikt over een zeer rijke ervaring op alle gebieden van de automotive industrie. Het ligt dan ook voor de hand dat het team van Alpine al vroeg over elektrificatie nadacht.

De komst van Luca de Meo en zijn aankondiging van de elektrificatie gaf het team een duidelijke richting en de kans om op een verkennende manier aan elektronica te werken. In de geest van een 'restomod' vormde de A110 een platform voor dit onderzoekswerk.

Vandebron
Dutchlease