25 februari 2006

Alfa Romeo Spider (2003 - 2006)

Wereldpremiere voor nieuwe Alfa Spider

25 februari 2006 - De Spider maakt een belangrijk onderdeel uit van de traditie van Alfa Romeo. Het begon met de Giulietta Spider in de jaren zestig en ging via de Duetto in de jaren zeventig naar de Spider en GTV uit de jaren negentig. Het nieuwe model belichaamt dezelfde vrije expressie als zijn voorgangers. Het model heeft het karakter van een sportwagen, gecombineerd met de technologie van de nieuwe generatie Alfa Romeo.

Op zoek naar een Alfa Romeo Spider ?
Nederland Mobiel heeft er 1 vanaf € 5.450,-

Alfa Romeo Spider (2003 - 2006)

De nieuwe Spider is afgeleid van de Brera coupe. De tweezitter is met een breedte van 183 cm, lengte van 440 cm en hoogte van 137 cm royaal bemeten. Het model heeft dezelfde opvallende voorkant als de coupe. Het Alfa-schild prijkt trots in het midden en is het startpunt van de lijnen die langs het uiteinde van de motorkap lopen en de koplampen omlijsten. Samen met de diep doorgetrokken luchtinlaat, de brede schouders van de voorspatborden en de vormgeving van de A-stijl oogt het front breder en imposanter.

Alfa Romeo Spider (2003 - 2006)

Van de zijkant gezien, geven de combinatie van een korte wielbasis, lange motorkap en compacte cabine de auto een sportieve, dynamische uitstraling. Een temperamentvolle indruk die wordt onderstreept door de doorgetrokken achterlichten en de vier uitlaatpijpen. Maar de nieuwe Spider is ook traditioneel gelijnd, wat herkenbaar is aan de opvouwbare, lichte kap en het ontwerp van de schouders, dat rechtstreeks is overgenomen van de befaamde Giulietta Spider.

De auto is leverbaar in twee uitvoeringen. Ook is er keuze uit twee JTS benzinemotoren (een 2.2 met 185 pk en een 3.2 met 260 pk) in combinatie met twee versnellingsbakken (mechanische zestraps transmissie voor beide motoren en een automaat voor de 260 pk sterke 3.2 die na de introductie beschikbaar komt).

Alfa Romeo Spider (2003 - 2006)
AutoCoach
KwikFit