22 mei 2018
Feedback
 

Forum Volvo 440

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 december 2014

Ervaring met auto: Aangeschaft eind 2010, toen 43.000 km gelopen. Gisteren getankt en bij het wegrijden viel de auto telkens stil. Koelvloeistofpeil stond onder een sensor dus bijgevuld. Daarna reed de auto probleemloos, Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn geweest?

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8
Bouwjaar1995
In bezit4 jaar
KM-stand83.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor8
  
  

, datum: 14 mei 2013

Ervaring met auto: Zeldzame uitvoering. In de 400 range de absolute winnaar.Onderstel door lotus onderhanden genomen.De Motor is destijds door Porsche onderhanden genomen.170pk.
Volvo heeft de motor in produktie genomen destijds met 120pk.Zit ook in de 480.Probleemloze motor,uiteraard bij goed onderhoud.
Advies:Turbomodellen koesteren. Rijdt zalig en verbuik is in eigen hand te houden(voetje).

Reageer Nieuw
Uitvoering1989 Turbo
Bouwjaar1989
In bezit2 jaar
KM-stand185.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: 17 maart 2011

Ervaring met auto: Aangeschaft nu een jaar geleden. Bij lage km standen kunnen lekkende keringen optreden, de krukaskering achter koppeling is de vervelendste. Vervangen is op termijn altijd nodig, en een nieuwe koppeling is dan niet over te slaan. Het kan uitgesteld mits lekkage niet al te erg is. Verder een sterke auto met voor deze klasse comfortabele eigenschappen. Lage vaste lasten door laag gewicht en bij merkonafhankelijke garages betaalbaar in onderhoud. Onderdelen nog nieuw en ook 2e hands goed te verkrijgen. Mits goed onderhouden en niet als goedkope tijdelijke auto zonder onderhouds geschiedenis aangeschaft, het overwegen waard.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Men claimt onderhoud uit te voeren volgens schema van de dealer, maar hier moet wel opgelet worden. men werkt bij onafhankelijke garages met eigen kwaliteitseisen en onderdelen, en dit is niet altijd de beste keus als het om de levensduur van de auto gaat.
Bij merkspecifieke problemen ben je bij de dealer beter af, en dit is niet altijd per definitie duurder. Per klus kun je het beste kiezen waar naar toe te gaan.

Ervaring met verkoop: Ga bij apk niet uit van een technisch perfecte auto. Er is altijd wel achterstallig onderhoud, wordt uit financieel oogpunt altijd overgeslagen en wordt uitgegeven aan de nieuw te kopen auto.
Uitgebreide proefrit is altijd nodig en inzage in onderhoudspapieren. Loop er uitgebreid omheen en let op bv deurspelingen, vocht in kofferbak, een schone of smerige motor ( van de olie).
Een handelaar geeft garantie tot aan de stoeprand, een particulier van goede afkomst is soms nog beter te vertrouwen.
Neem iemand mee met verstand van zaken en auto's bij twijfel.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8
Bouwjaar1996
In bezit1 jaar
KM-stand120.566 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 19 maart 2010

Ervaring met auto: Altijd was er wel wat bij de APK van mijn Volvo 440, alleen de laaste keer niks, en toen begon het dus. Eerst de bobiene, nu komt mijn auto niet meer boven de 100 km/u want dan valt hij zowat stil en moet ik snel aan de kant.
Als mijn richtingaanwijzer aanzet, zie ik dat het lampje van mijn stadslicht ook knippert. Hetzelfde gebeurt als ik mijn blazer aanzet: dan zie ik ook dat mijn lampje van mijn stadslicht terug valt.

Nieuw
Uitvoering1.8
Bouwjaar1993
In bezit3 jaar
KM-stand225.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort4
Motor5
  
 
Reactie van: C. J. M. Holthuis, datum: 6 augustus 2010

Antwoord: Ik heb een Volvo 440 die verder goed bevalt. Wil er nu graag een met LPG G3 en airco. Er staat er een te koop voor een zacht prijsje, maar deze heeft al 350.000 km op de teller staan. Hoe lang blijft zo'n 440 eigenlijk rijden?

 
Reactie van: Jjvwier, datum: 17 maart 2011

Antwoord: De 440 is een betrouwbare auto, maar kent wel zwakke plekken: uitlaatspruitstukpakking, lekkende krukaskering, roestvorming bij achterste spatbordranden. Dit zijn manco':s die na x aantal jaren opdoemen. Verder kan het stationaire toerental instabiel zijn of te hoog zijn. Dit zijn bekende storingen die bij de juiste bedrijven snel zijn verholpen. Of een 440 met 350 dkm verstandig is, valt wel te betwijfelen. Een goede aankoopkeuring of motortest lijkt me zeker nodig. En onderhoudsinformatie .

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 8 december 2009

Ervaring met auto: Probleemloze auto met groot vermogen en dito comfort. Eenvoudig te onderhouden en te repareren door hobbyist.

Ervaring met onderhoud (zelf): Volvo 440 handboek aanschaffen en sleutelen maar.

Nieuw
Uitvoering2,o Liter Automaat
Bouwjaar1993
In bezit10 jaar
KM-stand120.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Hermanborst, datum: 14 maart 2010

Antwoord: Hallo Robert,
Jij bent denk ik een sleutelaar. Ik heb een vraag waar jij mogelijk het antwoord op weet. Als ik mijn contact uitzet stopt de motor maar lichten en radio blijven soms aan. Als ik vervolgens de deur open krijg ik dus ook een alarmsignaal dat het licht nog brandt. Als ik daarna opnieuw start, soms moet dat wel enige keren, gaat wel alles uit. Weet jij hoe ik dat kan verhelpen?
Groeten,
Herman.

Reageer
  

, datum: 2 februari 2009

Ervaring met auto: Super wagentje rijd lekker geen problemen mee gehad je zou haast zeggen van een oud vrouwtje geweest. Ik heb hem bij de dealer gekocht een inruilertje altijd netjes onderhouden in goede staat nergens geen roest te bekennen. Ik doe hem voorlopig niet weg.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6i Luxuriline
Bouwjaar1996
In bezit1 jaar
KM-stand73.440 km
DealerNiham

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor8
  
  

, datum: 29 april 2008

Ervaring met auto: Een veilige en comfortabele auto.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Bij deze auto niet, is perfect ondanks zijn leeftijd, kunnen heel veel jongere auto's nog een puntje aan zuigen.

Ervaring met verkoop: Alles laten zien, proefrit.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8dl Auiomaat
Bouwjaar1992
In bezit1 jaar
KM-stand130.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor9
  
 
 
« 1 2 »