26 oktober 2016
 

Forum Ford Fiesta (2002 - 2008)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 4 mei 2013

Ervaring met auto: Mooie auto met weinig onderhoud.

UitvoeringFutura
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit4 jaar
Dealer van Leussen V.o.f.

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 15 september 2012

Ervaring met auto: Probleemloze auto voor, hoofdzakelijk, zakelijke kilometers. Bij aanschaf 90.000 km, na 2 jaar 160.000 km. Voordelig, 1:20 gemiddeld.

Achterste demper vervangen. Onderhoudsbeurten veel goedkoper dan ik met mijn Opel Corsa gewend was. Auto wordt door de Ford dealer in Zutphen (Auto Deventer - Zutphen) onderhouden. Ik ben/word door verkoop en door werkplaats prima geholpen.

Volgende auto zondermeer weer een Ford!

UitvoeringFutura, 1,4 TDCi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand160 km
DealerAuto -Lochem

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 5 oktober 2011

UitvoeringS
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand52.961 km
DealerVan Bunningen

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 19 juni 2011

Ervaring met auto: Prima, 2de hands autootje

UitvoeringFutura XL 1.4 16v
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand35.000 km
DealerArdea Auto

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 24 november 2010

Ervaring met auto: Ford Fiesta gekocht in 2004 (dura-shift). Vanaf begin al raar geluid in auto (ijzer op ijzer geluid) en schakeld niet goed over van 2 naar 3. Meerdere malen bij de garage geweest, maar daar horen ze het geluid niet. Begin dit jaar een veer afgebroken, dit kon (volgens de Ford garage) komen door het slechte winterweer o.a. pekelaanslag. Ook al eens de melding EAC-FAIL gehad. Motor uitgezet even gewacht en opnieuw gestart, laten uitlezen bij de garage waar ze niets hebben kunnen vinden. De auto weer naar de garage gebracht voor het vervangen van de kunststof tussenstrip tussen de ramen en weer voor een bijgeluid. Wederom horen ze bij garage geen raar geluid. Ik ga de auto ophalen wil hem starten, maar hij doet helemaal niets meer. Ze gaan hem weer uitlezen om te kijken wat er aan de hand is.
Wat blijkt: de koppelingsplaten zijn totaal versleten (heeft dit te maken gehad met het niet goed overschakelen van 2 naar 3?) Volgens Forde garage niet natuurlijk. Dit grapje kost mij 1500.00 dus. Denk dat ik maar eens ga bellen met de Ford Nederland en de Bovag.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: J_mosterman, datum: 29 januari 2013

Antwoord: Hier hetzelfde probleem bij een Ford Fiesta bouwjaar 2006 beide spiraalveren zijn door de vorst aan de voorkant afgebroken. De auto is volledig bij de ford dealer onderhouden. Ik ben benieuwd naar de reactie van de Ford -ealer, nu blijkt dat meerdere Ford Fiesta's hier last van hebben.

 
Reactie van: Amslob, datum: 9 februari 2013

Antwoord: Vandaag bij de garage geweest voor een metaalachtig geluid links voor. Veer afgebroken! Komt dat echt door de vorst? Enig idee wat dit gaat kosten?

 
Reactie van: J_mosterman, datum: 10 februari 2013

Antwoord: De Ford-dealer heeft mij 250 euro per spiraalveer inclusief arbeidsloon gerekend. Ford Nederland geeft aan dat de eigenaar eens in de twee weken bij vorst de spiraalveren moet reinigen, i.v.m. pekel aanslag. Geen coulance.

De Ford Fiesta's van dit bouwjaar zijn gevoelig voor spiraalveren breuk tijdens de vorst periode. Het is afwachten wanneer het iemand overkomt tijdens het autorijden.

 
Reactie van: Keith_kool, datum: 19 maart 2013

Antwoord: Bij mij hetzelfde verhaal. Beide veren aan de voorkant. 500 euries rekening.

 
Reactie van: El03, datum: 29 december 2013

Antwoord: Ook bij mij hetzelfde verhaal. In oktober brak onze rechter voor veer nu 2 maand later is onze linker voorveer. Onze vaste garage waar hij in onderhoud is geeft aan dat dit een probleem van Ford is. Dit omdat de onderkant van de veer in een te kleine schaal ligt. Hetzelfde probleem schijnt ook voor gekomen te zijn bij Citroen waar ze de auto's teruggeroepen hebben voor een modificatie. Deze schijnt niet moeilijk te zijn omdat ze daar een bredere schaal voor hadden die in 2 gedeeltes er omheen kon worden gezet. Hierna probleem verholpen. Ga eens vragen of dit ook mogelijk is met de Ford. Als iemand dit overkomt met hoge snelheid, is de ramp niet te overzien.

 
Reactie van: S. Slotegraaf, datum: 13 januari 2016

Antwoord: Mijn Fiesta komt uit 2006. In 2012 zijn de beide veren voor vervangen. Nu zijn ze alweer stuk! En we hebben m.i. amper vorst gehad. Rekening meer dan 500 euro!

  

, datum: 20 februari 2010

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Ca. 4 weken geleden een afgebroken veer, en hoe is het mogelijk vorige week aan de andere kant een gebroken veer. Het gaat om een Fiesta van 4 jaar oud, met ongeveer 28.000 km op de teller.
Ik heb al een paar auto's gehad die zelfs ouder waren, maar nog nooit een gebroken veer gehad. Ook in mijn omgeving ken ik niemand die een dergelijk mankement heeft gehad. Dit is gewoon een onderdeel wat niet kapot mag gaan.
Besloten Forn Nederland te bellen met deze klacht. En wat krijg ik daar te horen: tsja, dat is erg toevallig. Maar helaas komt u niet in aanmerking voor een coulance-regeling omdat u uw auto niet bij Ford in onderhoud heeft gegeven (dat is dus kwik-fit). Juist die laatste opmerking is gewoonweg chantage en geeft meer dan genoeg aan hoe de dienstverlening van Ford is. Weet iemand wat ik nu nog kan doen?

Uitvoering1.3
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand28.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 23 juni 2009

Ervaring met auto: Niet kopen, roest, roest en roest. Rammelt en kraakt. Hoog brandstofverbruik, 1 op 11 is niet te halen.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Onbeschoft geholpen door toenmalige werkplaatchef, meerdere mensen hierover gehoord. Niet voor niets verkocht aan andere eigenaar. Schijnt nu beter te zijn?

Ervaring met verkoop: Zakelijke afhandeling, maar direct, wel als service nog een i-pod gekregen die eigenlijk niet bij de auto hoorde, maar inmiddels standaard was geworden.

Uitvoering1.4, Alle Opties
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand14.760 km

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor7
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 >