27 mei 2018
Feedback
 

Forum Honda Jazz (2001 - 2008)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 17 juli 2012

Ervaring met auto: Ik heb 1,5 jaar geleden een Jazz gekocht met het zelfde probleem. De garage heeft het opgelost in de garantie tijd. Het probleem is dat het water bij de bevestigings schanieren naar binnen loopt.
Schroef van binnen uit de schanieren los en kit zit af, daarna is het probleem voorbij.

Reageer Nieuw
Uitvoering1,4
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand64.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 18 april 2012

Ervaring met auto: De Honda Jazz van ons vertoont lekkage aan de achterzijde. Steeds water in de reservewielbak. En niet te traceren waar het vandaan komt. Zelfs bij de Honda dealer kan men het niet vinden.

Nieuw
Uitvoering1.4
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand205.400 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Bartdiensiep, datum: 11 mei 2012

Antwoord: Ik heb het zelfde probleem, ben met water aan de gang gegaan, van onder naar boven. Het komt dus ergens van boven en loopt dan via de sponning achter de achterlichten (naden inmiddels dichtgekit!) naar beneden de wielbak in. Ik heb toen ook de naden langs de het rubber van de achterklep dicht gekit. Volgens mij is het wat minder...maar nog niet opgelost! Vervelend, want ik zou heel graag de oplossing weten!! heeft iemand die?? groet, bart, nijmegen.

 
Reactie van: Maaike, datum: 5 september 2012

Antwoord: Heb je inmiddels de oplossing? Ik heb er erg veel last van. Met een muffe lucht tot gevolg. Lijkt me niet zo gezond. Dus wil graag de oplossing horen :)

 
Reactie van: Werodi_73, datum: 9 oktober 2012

Antwoord: De type honda jazz vanaf bouwjaar 2002 hebben op het dak twee gleuven links en rechts met rubbers af gedekt. Die rubbers weghalen en de gleuven schoon maken en dan afkitten met clear ciliconenkit. En bij de achterklep aan het einde van de gleuf goed afkitten, want daar kan je scheurtjes zien die je moet afkitten. De lekkage komt omdat daar met puntlassen is afwerkt en hoe ouder de auto, krijg je dit soort problemen. Ik hebt dit ook gehad bij mijn Honda Jazz en deze afgelopen dagen heeft het goed geregend en heb dat probleem niet meer. Een Honda-liefhebber.

 
Reactie van: Rob55, datum: 23 februari 2013

Antwoord: Heb hetzelfde probleem gehad. Veel water in de reservewielbak. Na 3 bezoeken aan dealer (hoop geld gekost, want zij weten ook niet waar het water vandaan komt) weer water in wielbak.
Stoute schoenen aangetrokken, boormachine gepakt en 2 gaatjes van 8 mm in wielbak geboord. Natuurlijk opletten waar je boort.
NOOIT meer water binnen gehad. Wielbak is kurkdroog!

Reageer
  

, datum: 20 oktober 2011

Ervaring met auto: Een zeer betrouwbare auto met een laag verbruik en toch een zee aan ruimte. Sinds kort winterbanden van continental TS800 (beste volgens ANWB) eronder. Wat rijdt de Honda nu fantastisch soepel en direct. Alsof de auto een is met de weg.

Ervaring met onderhoud (fastfitter): Ik had winterbanden besteld bij een bekende fastfitter maar de banden bleken niet leverbaar. Alternatief duurder aanbod gekregen, hier maar gebruik van gemaakt voor de zekerheid voordat er geen winterbanden meer zijn. Toch voelde het prijs verschil wel vervelend. Online gekeken en toch andere goede banden aanbieder gevonden welke de banden voordeliger aanbiedt, deze kunnen vervolgens bij de lokale fastfitter geinstalleerd worden tegen dezelfde prijs als de fastfitter voor zijn eigen banden vraagt. Kan zo behoorlijk wat schelen in de prijs.

Ervaring met verkoop: Beetje vervelend als je een 2e hands auto bij een lokale autohandelaar koopt, maar deze wordt afgeleverd met een tank waar nog net 1 liter benzine in zit.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 Automaat
Bouwjaar2004
In bezit4 jaar
KM-stand115.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 26 mei 2011

Ervaring met auto: Zeer goede auto met slimme eigenschappen voor wat betreft de ruimtelijke indeling.

Ervaring met onderhoud (fastfitter): Op een bepaald moment was de accu steeds snel leeg, de wegenwacht ging mij helpen maar deed de batterij polen verkeerd om op de accu waardoor er een grote vonk ontstond. De accu kon daarna weggegooid worden. Dit zou volgens de garage te maken hebben gehad met vak blindheid. De monteur is dan zo gewend om europese batterijen te repareren en vergeet dan te kijken hoe de polen omgekeerd op een accu in een japanse auto zitten.

Ervaring met verkoop: Opvallend was dat deze auto door de autohandelaar met nog max 2 liter benzine in de tank werd afgeleverd, dat was naar mijn idee slechte service.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 Automaat
Bouwjaar2003
In bezit3 jaar
KM-stand110.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 9 maart 2011

Ervaring met auto: Probleemloze en voor z'n klasse ruime auto. Als de ruimte en uitrusting meegenomen worden, is de auto niet duur. Prestaties kunnen er mee door. Het is mogelijk om zeer zuinig met deze auto te rijden. Ik heb met deze auto nu 105.000 km gereden bij een gemiddelde van 1 op 22 volgens de bonnetjes. Dit heb ik bereikt door bij elke rit de dagteller op 0 te zetten zodat tijdens elke rit zichtbaar is wat je rijstijl met het verbruik doet. Comfort is niet z'n sterkste kant. De auto is nogal stug. Maar sindsdien ik de standaard Yokohama banden door Michelin Energy Savers heb laten vervangen, is het er een stuk beter op geworden. Ook het weggedrag bij na weer is een stuk vertrouwenwekkender. Weggedrag is verder goed en betrouwbaar. Besturing is wel wat gevoelloos. Al met al geen auto waar je de blitz mee maakt, maar een nuchter alternatief voor auto's in de Golf/Astra klasse.

Ervaring met verkoop: Aankoopproces verliep goed, afleveren niet. Had klachten waar niet goed op gereageerd was. Nieuwe (Honda) dealer heeft alles adequaat goed opgelost.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 Cool
Bouwjaar2006
In bezit5 jaar
KM-stand105.000 km
DealerWesselink

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
  

, datum: 8 november 2010

Ervaring met auto: Na 3 jaar met Toyota Verso gereden te hebben, nu Honda Jazz 1200. 5600km op teller. Prima auto. Zuinig 1:18. Achterbank omhoog b.v.r ollator makkelijk tussen de bank te plaatsen. Alleen 1 puntje: ruitenwisser medepassasier te klein (de wissers moeten vanuit het de midden naar buiten wissen), verder uitstekend.

Reageer Nieuw

Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 24 oktober 2010

Ervaring met auto: Ook ik heb jarenlang Frans (Peugeot) gereden. Ik heb in die jaren zoveel reparaties gehad. Nu rijd ik alweer een paar jaar Honda, en hoef nooit meer voor idote reparaties naar de garage.
De Jazz rijdt superzuinig 1:17 gemiddeld. Al menigmaal mensen verbaasd wat je allemaal kunt vervoeren in de compacte Jazz (van koelkast tot hometrainer). Ideaal dat je de achterbank omhoog kunt klappen waardoor je de ruimte vanaf de vlakke vloer kunt benutten. Geweldige auto!

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand76.000 km
DealerAkker

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »