28 oktober 2016
Citroen C3 (2002 - 2010)

Forum Citroen C3 (2002 - 2010)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 26 mei 2010

Ervaring met auto: De voorveer van mijn auto brak af toen ik wilde wegrijden. De auto heeft anderhalve week stil gestaan. Volgens mijn garage had ik geluk dat het niet op de autobaan is gebeurd.
Ik weet dat het programma Kassa aan het licht bracht dat er problemen waren met de voorvering. Mijn garage heeft de linker voorveer vervangen dat heeft me toch ruim 300 euro gekost. Schijnbaar is dit een probleem dat vaker voorkomt.
Kunt u mij informeren of de gemaakte kosten gedeclareerd kunnen worden en of Citroen onderzoekt hoe de staat is van de andere voorveer?


Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand173.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor6
  
  

, datum: 17 februari 2010

Ervaring met auto: Ik heb de auto nieuw gekocht bij dealer Noordegraaf in Veenendaal, nu overgenomen door van Hunnik in Veenendaal. Geen klacht over deze dealers, maar de auto is een ramp, terwijl er nu begin 2009 pas 50000 km opzitten. Na de aanschaf in begin 2004 zijn 3 software-updates toegepast, één ervan was zo erg dat de auto moest worden afgesleept. Verder al snel een defecte dynamo en piepende achterremmen. In februari 2010 (50000 KM!) bij starten een enorm ratelelend geluid, terwijl de auto de rit daarvoor zonder problemen werd gereden. Zowel dealer als plaatselijke garagist denken aan klepstoters, maar niets te vinden. Volgens dealer kan het niets anders zijn, maar garagist ontdekt dat de distributieriem van de inlaatnokkenas 3 tanden is versprongen ! Normaal zou de motor in puin liggen, maar na een nieuwe riem en afstellen loopt de motor bijna als van ouds. Slechts een klein tikje blijft, dus heel veel geluk gehad. Een distributieriem die volgens het boekje 120000 km mee moet gaan geeft er ...

UitvoeringSensodrive 1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit5 jaar
KM-stand50.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor8
  
  

, datum: 3 januari 2010

Ervaring met auto: Ik rijd de C3 vanaf nieuw, en zou zo weer een C3 kopen. Ik rijd op LPG en ben inmiddels 3x naar Italie en 1x keer naar Spanje gereden. En dat voor zo rond de 65 euro per enkele reis. (en dan is de GPL in Frankrijk nog 30 duurder dan hier in Nederland!)
Ruitenwisserbladen gaan niet zolang mee (Bosch) wat daar de oorzaak van is is mij een raadsel. Ik heb er nu eigenmerk van Hallforts opgezet en die zitten er nu zo'n 12.000 KM op zonder strepen te trekken. Het overdenken waard dus.
De remblokken voor zijn inmiddels ook vervangen en die heb ik bij een auto materialen handel zelf gekocht, daar waren ze totaal 32 euro en het opzetten is een fluitje van een cent. De garage vraagt er ruim 100 euro voor, dus 60 euro is zo verdiend.
In de linker koplamp zit nu de 3e lamp inmiddels en dat vindt ik wel erg snel en veel. Ik verwissel natuurlijk gelijk de rechter anders zal je net zien dat na montage van de linker vlak daarna de rechter de geest geeft.

Uitvoering1.4 16v Sensodrive
Brandstoflpg
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand76.500 km
DealerRovam

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Thizizhenk, datum: 12 april 2010

Antwoord: Hallo Schrijfmemaar,
Ik ben vandaag in een garage geweest voor de aankoop van een C3 1.1 maar krijg nu al de kriebels van al jullie verhalen. De auto is nieuw, maar niet het laatste nieuwe model C3 met het grote doorlopende raam. Hoe oud is jouw wagen en na hoeveel km heb je de remblokken moeten vervangen want je moet natuurlijk wat meer informatie op deze site zetten?
Wie heeft nog meer wat informatie voor me over de C3 mbt ervaring om me te overtuigen om wel of niet te kopen ?

Bedankt
Gr
Henk

  

, datum: 24 december 2009

Ervaring met auto: Wennen aan Sensodrive, maar het is dan ook geen echte automaat. Veel luxe, comfort en perfecte stoelen. Vocht in 1 koplamp (is ook niet vreemd gezien de huidige weersomstandigheden). Kort in bezit maar een zeer complete auto die relatief veel comfort biedt. De rest neem ik op de koop toe. Tenslotte kent Mercedes en BMW ook z'n problemen en die kosten een bak geld meer.

Ervaring met verkoop: Let op de veren of die vervangen zijn (modificatie ivm breken)

Uitvoering1.6 16v Senso
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand83.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 4 oktober 2009

Ervaring met auto: Degelijk en laat je niet in de steek

Uitvoering1,6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km
Dealer Dirks

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 24 maart 2009

Ervaring met auto: Vanaf het begin al div electronische problemen, te beginnen nieuw dag 1 claxon defect volgens de dealer was de claxon op zijn kop gemonteerd en vol met water gelopen. Na een half jaar heel veel startproblemen na het vervangen van div elektronica was deze storing ook weer verholpen. Na een jaar moest ik de ruiterwissers al vervangen geen garantie. Na 3 jaar ging de luchtklepmotor tbv de verwarming en koeling defect, omdat deze storing buiten de garantie viel wilde zij mij hiervoor laten betalen na vele brieven en telefoontjes naar zowel de dealer als Citroen Ned werd deze storing eindelijk gratis verholpen. In het derde jaar moesten weer de ruiterwissers vervangen worden. Tussendoor nog vele kleine klachten gehad, maar als klap op de vuurpijl vandaag 23 maart 2009 de auto is nu precies 4 jaar oud dus van 2005 begaven mijn voorveren het terwijl deze klacht alleen bij de 2002/03 modellen zou voorkomen. Ik ben het nu dan ook helemaal zat ik zal nooit meer een Citroen of welke Franse auto dan ook koop!

Uitvoering1,6 16v
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit4 jaar
KM-stand34.000 km
Dealer Martin de Haan

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor4
  
 
Reactie van: Snowsports6, datum: 2 november 2009

Antwoord: Wat betreft de ruitenwissers: is het doodnormaal dat je die elk jaar moet vervangen, dat is bij elke auto zo. Ook kun je zelf zien aan de ruitenwissers zelf wanneer je die moet vervangen, tenzij je geen ruitenwissers hebt met een slijtage-indicator.
Verder klopt het wel, en ga ik mee dat je nooit een franse auto moet kopen!

 
Reactie van: Philippe. Hanus, datum: 27 januari 2011

Antwoord: Ik vind een beetje overdreven jullie verhalen over de Franse auto's. Ik heb zelf 2 BX gehad, 1 op gas met 320000 kms zonder enkele probleem, 1 diesel met 370ooo kms ook zonder probleem. Alleen standaard onderhoud, net als alle andere merken zoals, WW, Opel, Mercedes. Ik vond de BX een super auto die ook erg goedkoop was in onderhoud. Ik heb daarna een Xantia break HDI gehad met 434000 kms. Mijn zoon heeft helaas een ongeluk met deze auto gehad, de auto was totaal los, maar het was niet zijn fout. Qua confort, wegligging was niks beter dan een Xantia.
Daarna ben ik over gestapt naar een Lancia Lybra SW 1.9 JTD, die ik net ingeruild hebt, met bijna 420000 kms. Met deze Lancia heb ik ook helemaal niks gehad qua probleem. Alleen st onderhoud, banden, remen, 1x de radiator vervangen. Maar voor de rest helemaal niks.
Ik weet niet wat jullie hebben, maar ik heb niet van deze toestand. ik heb nu een C3 1.4 automaat exclusive gekocht van october 2003 met 42000 kms. Ik ben erg blij mee. Ik heb deze klein auto gekocht, omdat ik nu zeer weinig rijdt. Een collega van mij heeft dezelfde auto, maar de 1.6 op gas met 220000kms, en die heeft nog geen probleem gehad. Alleen de voorvering.
De Duitse auto zijn echt niet beter.

 
Reactie van: Techtrans, datum: 21 februari 2014

Antwoord: Tja, ruitenwissers, die slijten gewoon. En over Citroenen: ik heb er veel gehad, 2 eenden, 2 GSs'en, 10 BX'en, een paar AX'en en ZX'en, 2 XMs, 3 Xantia's. 1 C5 en nu een Berlingo diesel. De hiervoor genoemde modellen meestal zowel als benzine, diesel en gas. En problemen? Ja, maar niet heel erg verschrikkelijk. Eigenlijk niet meer dan andere merken. En als je met Duitse autos een probleem hebt, ben je meteen een vermogen kwijt. Maar die gebroken veren verbaast mij. Trouwens, de meeste problemen heb ik vroeger met Engelse auto's gehad. Mijn zoon heeft zeer dure ervaringen met Porsche, Volvo en BMW. Zo is er overal wel wat.

 
Reactie van: Nicolaasminten, datum: 23 juli 2014

Antwoord: Ik rijd ook al jaren met Citroenen, nu heb ik een C5 2.2 diesel Exclusief met heeeel veel electronica. Ik heb met deze wagen nog geen gebreken gehad, maar met mijn vorige een paar kleine probleempjes. Maar wat de vering betreft: als die zo snel kapot is bij jullie, moeten jullie eens kijken als er een plateau is (een verkeersremmer) hoe er sommige overheen vliegen en dan maar mekkeren dat het slechte veringen zijn. Nee het zijn auto's en geen legerpantsers!
Groetjes Citroen c5.

  

, datum: 18 maart 2009

Ervaring met auto: Goede auto, er wordt dagelijks toch zo'n 170 kilometer mee gereden. Let alleen op of ze bij de grote beurt de distributieriem VISUEEL inspecteren ipv alleen naar de vervangingstermijn te kijken. Die van ons was namelijk aan de binnenkant verdroogd.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Los van het incident dat wij gehad hebben (het onvoldoende visueel inspecteren van de distributieriem wat ook wordt erkend) is deze garage heel goed, komt afspraken na en is flexibel in alle opzichten. (MTA Districars Vlaardingen)

Ervaring met verkoop: Let erop dat de (span)rollen van de multiriem geen zingend geluid maken - de kogellagers zijn namelijk nogal gevoelig.

Uitvoering1.1 I
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit3 jaar
KM-stand90.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor6
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >