26 oktober 2016
 

Forum Fiat Stilo (2001 - 2004)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 1 juli 2010

Ervaring met auto: Vind het wel grappig dat er veel slecht nieuws word uitgebracht. Dit gebeurt echter zo bij bijna alle auto's. Mijn mening: Je moet geluk hebben met auto's van wel merk dan ook!
Ik heb mijn Stilo bijna een jaar. Bevalt me goed! Rijd lekker, zit comfortabel. Af en toe wat kleine storingen. Niet benoemswaardig. (Nog) geen problemen gehad met de boordcomputer, airbag en andere dingen die hieronder benoemt worden. Stilo komt uit 2001 (met kinderziektes dus waarvan ik er nog geen heb opgemerkt) Conclusie: Heb geen spijt van het kopen van deze mooie gele complete auto.

Ervaring met verkoop: Bij kopen van deze auto: Banden, uitlaat, disturbutieriem vernieuwd. Prima service dus. Geen klachten!

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit1 jaar
KM-stand108.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 2 februari 2010

Ervaring met auto: Met 70.000 km gekocht, sept 09, inmiddels ...l ampje brandt continu van de airbag (moet gerepareerd worden maar ben inmiddels blut), radiateur moeten vervangen, banden met vreemde bobbels moeten vervangen (zaten er net 2000 km op) mede een lekke band, remschijven vervangen, remblokken vervangen, tot 3x toe in 3 weken bobine moeten vervangen. Inmiddels 1300 euro verder.
De auto rijdt perfect maar wat een drama, continu staat er wel iets. En tja het aller domste wat ik kon doen is geen garantie nemen aangezien de prijs aanzienlijk lager was ...

Ervaring met verkoop: Bovag garantie nemen!

UitvoeringAbarth
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit5 jaar
KM-stand80.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Yolandaenfrans, datum: 25 augustus 2010

Antwoord: Het lampje van de airbag brande ook steeds bij mijn Stilo, ligt aan de stekkers. Door dealer ertussen uit laten knippen doorverbonden, probleem opgelost. Nu weer probleem met de kachel ventilator, doet niets meer (climate control). Er is altijd wel iets wat kapot gaat bij deze auto's.

 
Reactie van: Luukbrouwer, datum: 9 november 2011

Antwoord: Ik hoor veel gedoe over Fiat, maar zoals hierboven vermeld: het zijn goede auto's en elke auto heeft wel wat. Het hangt er puur vanaf wat de vorige eigenaar ermee gedaan heeft.

Mijn Stilo bijvoorbeeld is heel erg goed onderhouden door mijn vorige eigenaar en is in prima staat. Ja dat airbag lampje probleem kreeg ik ook, maar voor een elektricien moet dat geen problem zijn. Door veroudering van de stekkers wordt de weerstand te groot, zelf opgelost en aan elkaar gesoldeerd. Kostte mij 15 euro aan matriaal en was met 20 minutjes gebeurd. Tevens is het altijd de bijrijders stoel (erg raar) maar goed.

Voor de rest schokbrekers zelf vervangen heel simpel te doen, scheelt 500 euro en je bent zelf ff 2 uurtjes bezig... 1ste gaat moeilijk andere 3 gaan dan als een speer.

Remschijven voor en achter laten vervangen omdat ik dit niet wist plus kleine beurt en wintercheck was 800 euro bij de dealer... maar heb wel mee kunnen kijken en volgende keer kan ik het dus allemaal zelf.

Wie niet kundig is moet slim zijn, veel dingen kun je zelf oplossen of kun je door iemand op laten lossen die handig is door middel van forums af te zoeken. Ik zit momenteel actief bij een form in Belgie en merk dat ik daar heel veel handige tips vandaan krijg. Mocht je nog vragen of hulp nodig hebben mijn email is vermeld. ik woon regio Alphen aan de rijn.

 
Reactie van: Mrvanandel, datum: 8 december 2011

Antwoord: Heb zelf een fiat stilo waarbij ik nu ook een airbagsystem failure krijg, kunt u mij daarbij helpen?

  

, datum: 31 december 2009

Ervaring met auto: Voor mij is het verhaal ook hetzelfde als hiervoor. Ik woon zelf in Zutphen en heb de auto in Ridderkerk gekocht. Hierbij ben ik in een half jaar tijd 9 keer de auto wezen terughalen en brengen. De garage wilde de garantie niet naar de dealer in Zutphen overzetten dus bleef aan het rijden. Elke keer hetzelfde: engine fault storing. Net buiten de garantie wiellager defect. Daarna net 2 weken terug start de auto niet meer, bleek de zekering kast kapot te zijn.
Naar een onafhankelijke dealer gebracht alles laten nakijken en 500,- euro verder maar rijdt nu eindelijk perfect. Misschien toch beter daar gelijk heen kunnen gaan ipv honderden euro's aan benzine te verspillen.

Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand140.000 km
DealerWeijers

Betrouwbaarheid2
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 11 september 2009

Ervaring met auto: Mijn ervaringen met deze auto zjin zeer posisief! Hij stuurt niet
zo strak als de Alfa 156 die ik had en ligt iets

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Tja. Mijn eigen vertrouwde garage. Eerlijk, goed en niet duur.

Ervaring met verkoop: De garantie die ik kreeg - gewoon een goede auto zonder mankementen - was er pas na flink aandringen.

Uitvoering1.9 Jtd
Brandstofdiesel
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand153.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 6 september 2009

Ervaring met auto: Een grote miskoop. We hebben de auto nu 3 jaar, en niets anders
dan motorstoringen (zijn we in totaal al 9 keer voor bij de Fiat
garage geweest en niets helpt). Iedere keer weer bobines die
kapot gaan (nu al voor de 4de keer in een half jaar tijd).
Voorvering die afbreekt en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Bij de Fiat garage zijn ze in ieder geval niet zo slim, ik reed
al een paar dagen met een kapotte voorvering. Mee naar de
Fiat-garage geweest: volgens hen was het niets. Mee naar een
andere garage gegaan en zij zagen gelijk dat het de voorvering was.
Ik heb er spijt van dat we deze auto gekocht hebben. Ziet er leuk
uit, maar daar heb je het ook mee gehad.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): We hebben voorheen altijd de onderhoud laten doen door een Fiat-garage, maar aangezien we er niet meer tevreden over waren zijn we naar een merkonafhankelijke garage gegaan. Scheelt je veel geld in de portomonnee en zij maken tenminste wel wat kapot is.

Ervaring met verkoop: De auto ziet er leuk uit, maar daar heb je ook alles mee gehad. Zowel de auto als de service van de Fiat-garage vind ik waardeloos.

Uitvoering1.6 16 Dynamic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit3 jaar
KM-stand78.000 km

Betrouwbaarheid1
Comfort5
Motor2
  
  

, datum: 2 maart 2009

Ervaring met auto: Ik heb nu, na drie jaar in deze auto te hebben gereden het besluit genomen om hem voor een kleinere in te ruilen mede omdat mijn kilometrage per jaar onder de 20000 gaat duiken en het dus economisch gezien niet echt zin meer heeft om diesel te blijven rijden. Ik heb er een fantastische auto aan gehad! Alleen zijn reguliere onderhoud gehad en een keer een wiellager en thermostaat zijn vervangen maar verder een probleemloze auto. De afschrijving is me wel heel zwaar tegen gevallen, heb er in 2005 twintigduizend euro voor betaald en krijg er nu zevenduizend voor terug! Verder heeft de auto ons altijd kunnen bekoren.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Heb de auto bij een duitse Fiat dealer (Krechting in Ochtrup) in onderhoud gehad. Prijzen zijn in Duitsland beduidend scherper en de service als totaal netter en beter.

Ervaring met verkoop: Goede service en een zeer correcte be- en afhandeling van koop/verkoop auto.

UitvoeringMultiwagon 1.9 Jtd
Brandstofdiesel
Bouwjaar2003
In bezit3 jaar
KM-stand145.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Annekappen, datum: 15 april 2009

Antwoord: Naam: Anne. Ik heb deze auto vanaf 2003, één keer terug geweest voor airbag probleem, altijd zijn beurten gehad, nooit problemen mee gehad.Teller staat nu op 120.000 km. Fijne auto, rijd zuinig.

 
Reactie van: A. Richters, datum: 24 april 2009

Antwoord: Indien u een model wenst van dezelfde fabrikant, probeert u dan eens Fiat Panda!

  

, datum: 2 maart 2009

Ervaring met auto: Super auto, nieuw gekocht doet het altijd, goede dealer, auto vraagt wel om een goede behandeling.

Uitvoering1.6 16v Active
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit7 jaar
KM-stand72.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor6
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >