28 oktober 2016
 

Forum Fiat Stilo (2001 - 2004)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 6 augustus 2012

Ervaring met auto: Ik heb sinds 6 juli een Fiat Stilo 1.6 16V, maar heb er al wel 4 dagen in mogen rijden sindsdien. Hij staat nu ook al weer 2 weken bij de garage met een ASR storing waardoor hij tijdens het rijden ineens uitvalt en een storing geeft op ASR en motormanagement.

Gek word ik er van, verder een leuke auto om in te rijden maar dit vergt een hoop geduld.

Uitvoering1.6 16V
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand220.000 km

Betrouwbaarheid2
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Arieschouten2238, datum: 6 december 2012

Antwoord: En inmiddels al achter gekomen wat de oorzaak hiervan is? Ik heb hetzelfde probleem namelijk. Ik ben erachter gekomen dmv forums dat mogelijk de ecu hiervan het probleem is. Ik ben benieuwd of dit de oplossing is of dat er iets anders aan de hand is. Ik hoop graag antwoord van u te krijgen. Mijn dank alvast. Gr. Arie Schouten

 
Reactie van: Arieschouten2238, datum: 6 december 2012

Antwoord: En inmiddels al achter gekomen wat de oorzaak hiervan is? Ik heb hetzelfde probleem namelijk. Ik ben erachter gekomen dmv forums dat mogelijk de ecu hiervan het probleem is. Ik ben benieuwd of dit de oplossing is of dat er iets anders aan de hand is. Ik hoop graag antwoord van u te krijgen. Mijn dank alvast. Gr. Arie Schouten

 
Reactie van: Tim_vde, datum: 20 december 2012

Antwoord: Ik had dit ook met mijn Stilo. Alles laten controleren, maar het problemen lag bij de ecu. Deze zit namelijk op de motor en na 10 jaar is deze versleten en geeft deze dit soort foutmeldingen. Ik heb het laten vervangen en rijd nu zonder problemen rond.

 
Reactie van: Arieschouten2238, datum: 25 februari 2013

Antwoord: Beste Tim/Angela,

Helaas was mijn vermoeden toch iets anders dan het probleem met de ecu. Hoewel de temperatuur van de auto niet zozeer omhoog liep, was toch mijn koppakking stuk. Ik weet niet 100% zeker of mijn probleem nu is opgelost aangezien ik met dit koude weer geen uitval meer heb gehad en de koppakking pas geleden is vervangen. Hebben jullie nu ook uitval/last van met deze weersomstandigheden?

 
Reactie van: Tim_vde, datum: 25 februari 2013

Antwoord: Het is idd een prijzige reparatie. Officieel bij Fiat is het ongelofelijk duur. Maar ik had op internet iemand gevonden die tegen een aanvaardbare prijs nieuwe ecu's verkocht. Je kan beter zoiets iets zoeken. De exacte prijs die ik had uitgegeven weet ik niet meer.

mvg

 
Reactie van: Angela6477, datum: 25 februari 2013

Antwoord: Ik heb deze problemen ook bij mijn auto. Een fiat stilo uit 2002. Maar mag ik eens vragen wat dat grapje met het vervangen van de ECU kost? Ik neem aan dat dit niet klaar is met een 75 euro.

 
Reactie van: Edwinrobbertsen, datum: 20 mei 2014

Antwoord: Als de ecu wordt vervangen, halen ze ook de massakabel los. En bij het hermonteren maakt deze meestal wel weer contact. En lijkt het of het de ecu was die kapot was. Bij ons was het gewoon de massakabel van de ecu die slecht contact maakte. Ik heb voor de zekerheid een extra massakabel direct naar de accu gelegd en problemen waren direct over.

  

, datum: 4 augustus 2012

Ervaring met auto: Vooral de MW perfecte gezinsauto. Is reeds onze 6e FIAT. Rijdt perfect, verbruik valt mij erg mee, giga ruime auto, mooi afgewerkt en de foutjes? Ach, is Italiaans dus het is haar vergeven, zeer goede koop voor prijs/kwaliteit!

Wordt lid van AmicidellaStilo, op forum worden eventuele problemen opgelost!

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Een gevoelig punt zijn de bougies en bobines ! Tijdig laten vervangen of op tijd vervangen (ong. 20.000 km, uit voorzorg), zwak punt is ook accu en dashboard (tellerwerk). KMS in Apeldoorn specialist op gebied tellerwerk reparatie!

Ervaring met verkoop: Proefrit maken, alles controleren op werking (instrumenten).

Een Stilo kan haast geen miskoop zijn.

Uitvoering1.6 16v Active MW
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand112.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 16 juli 2012

Ervaring met auto: Sinds kort heeft onze auto problemen met dashboard. Dit valt volledig uit geen toerenteller meer, kan niet zien hoe hard ik rij alles is gewoon uit! Af en toe doet hij het heel even maar valt snel alweer uit. Al naar garage geweest geen zekering, nieuwe accu in gezet kan niks vinden.

Uitvoering1.9
Brandstofdiesel
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand254.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor7
  
 
Reactie van: C. Vanderhimst, datum: 3 augustus 2012

Antwoord: Ik heb een soortgelijk probleem gehad met onze Stilo. Het tellerwerk laten herstellen bij KMS te Apeldoorn. Kostte 238 euro maar werkt perfect, met garantie!

 
Reactie van: Fdelizer1, datum: 24 mei 2013

Antwoord: Tot nu toe bijzonder tevreden over deze auto, nog steeds geen mankementen, komt nog? Laten ze dit model maar verder afkraken, voor mij wordt de volgende weer een Stilo!

  

, datum: 20 juni 2012

Ervaring met auto: Heb van 2007 tot 2010 een Abarth 5 drs gehad. Kleine mankementen (de bekende) 1x electronica kosten 100 euro en 1x bobine, deze gebruikt besteld en zelf vervangen (makkie) kosten 50 euro.

In verhouding met aanschafprijs een super auto. Belangrijk: de olie in de gaten houden van deze heerlijke 5 cilinder.
Het is dat ik een Alfa GT met de heerlijke V6 kon kopen, anders had ik er zeker nog mee gereden.

UitvoeringAbarth
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 20 juni 2012

Ervaring met auto: Heeft ontzettend veel storingen. Nij heeft normaal 170 pk, nu denk ik 70 pk. Echt een drama!
Heb hem nu 2 maanden hij is heel mooi, vol-leder en alle opties.

Ervaring met verkoop: Doen net of het helemaal toppie is die wagen, maar tegendeel bewijst het.

Uitvoering2.4 20v Abarth
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand102.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort9
Motor6
  
  

, datum: 18 april 2012

Ervaring met auto: Ik zelf heb een Fiat stilo uit 2003 1.6 16v. Ik heb een probleem met mijn auto: hij trilt alle kanten op loopt onregelmatig
Ben nu na 2 garages geweest, niemand kon het vinden. Ik heb hem naar een uitleesbedrijf gebracht. Ze hebben alles van a tot z na gekeken geen defecten gevonden. Iemand enig idee wat hiermee kan zijn? Bobine is vervangen bougies en distributie.

Uitvoering1.6 16v
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand140.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor3
  
 
Reactie van: N. Kokje, datum: 23 mei 2012

Antwoord: Volgens mij hebben we dezefde auto gehad. Onregelmatig lopen:

- bobines sneuvelen om de haverklap
- cilinderkleppen krom/stukken eraf
- boordscomputer rot

Fiat Stilo heeft 4 penbobines. Uitlezen geeft ook de foutcodes weer. Deze foutcodes kun je op google zo terug vinden.

Mijn advies: zo snel mogelijk dumpen die auto. Je spaargeld is er zo doo heen.

 
Reactie van: Doerak780ak, datum: 27 augustus 2012

Antwoord: Schudden van de auto: zijn waarschijnlijk de klossen van de aandrijfassen. Kosten: 60 euro nieuw bij de dealer,

Onregelmatig lopen: er is een nieuwe dist set gemonteerd bij een dealer of een universeel, bij de universeel gaat het bijna altijd mis ze zetten de nokkenassen niet vast met speciaal gereedschap bij de wisseling daardoor verdraaid het toonwiel. Naar de dealer en het toonwiel opnieuw in laten leren (zelf ook gehad met de Stilo) daarna nooit weer een storing gehad. En kijk of je bobines krijgt alleen NGK of Champion, geen BOSCH dat is Duitse sh*t zooi.

De kleppen gaan alleen stuk bij een defecte riem of ondeskundige montage.

  

, datum: 18 maart 2012

Ervaring met auto: Voor aankoop uitgebreide proefrit maken, en alle functies meerdere malen proberen. Half jaar (of vol jaar) garantie bij aankoop, is een goede toevoeging.

Uitvoering2.4 Abarth Selespeed
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit4 jaar
KM-stand145.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >