12 december 2017
 

Forum Fiat Stilo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 5 januari 2013

Ervaring met auto: Prima auto. Hier en daar wel wat storingen wat betreft het elektronische gedeelte van de auto.

Ervaring met verkoop: Maak een lange testrit en test vooral alle dingen wat betreft de elektronica.

Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand140.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 2 september 2012

Ervaring met auto: Auto nieuw gekocht en meteen compleet verlaagd; veren en schokbrekers. Verder spoorverbreders gemonteerd. Geen problemen met de auto gehad. Wel distributie laten vervangen 3e jaar compleet met snaren en rollen. Waterpomp vond mijn garage niet nodig bij 25000 km. Verder krijgt hij alle onderhoudsbeurten. Heb wel onderste draagarm rechtsvoor laten vervangen ivm lichte speling. Niet abnormaal bij 4cm verlaagde auto.
Ik rijd al ca 45 jaar Italiaans (Alfa of Fiat) en wil niets anders rijden. Perfect en weinig tot geen problemen tot nu toe. Stilo is een fantastische auto, maar de eerste types Abarth (vooral tot 2005) geven vaak problemen, mede veroorzaakt door het fijt dat er vaak mee (geracet) wordt. Heb vooral gekozen voor een 1.4 omdat deze (fire)motor de beste is die Fiat ooit gemaakt heeft? Voor mij dus alleen gunstige ervaringen met de Italianen.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Auto is in onderhoud bij een vriend, Suzuki/Opel dealer Markgraaff tot volle tevredenheid. Alle beurten worden uitgevoerd volgensschema, dus distributie wordt elke 3 jaar vervangen ongeacht de kilometers(die haal ik niet)

UitvoeringRacing
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit5 jaar
KM-stand40.450 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 6 augustus 2012

Ervaring met auto: Ik heb sinds 6 juli een Fiat Stilo 1.6 16V, maar heb er al wel 4 dagen in mogen rijden sindsdien. Hij staat nu ook al weer 2 weken bij de garage met een ASR storing waardoor hij tijdens het rijden ineens uitvalt en een storing geeft op ASR en motormanagement.

Gek word ik er van, verder een leuke auto om in te rijden maar dit vergt een hoop geduld.

Uitvoering1.6 16V
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand220.000 km

Betrouwbaarheid2
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Arieschouten2238, datum: 6 december 2012

Antwoord: En inmiddels al achter gekomen wat de oorzaak hiervan is? Ik heb hetzelfde probleem namelijk. Ik ben erachter gekomen dmv forums dat mogelijk de ecu hiervan het probleem is. Ik ben benieuwd of dit de oplossing is of dat er iets anders aan de hand is. Ik hoop graag antwoord van u te krijgen. Mijn dank alvast. Gr. Arie Schouten

 
Reactie van: Arieschouten2238, datum: 6 december 2012

Antwoord: En inmiddels al achter gekomen wat de oorzaak hiervan is? Ik heb hetzelfde probleem namelijk. Ik ben erachter gekomen dmv forums dat mogelijk de ecu hiervan het probleem is. Ik ben benieuwd of dit de oplossing is of dat er iets anders aan de hand is. Ik hoop graag antwoord van u te krijgen. Mijn dank alvast. Gr. Arie Schouten

 
Reactie van: Tim_vde, datum: 20 december 2012

Antwoord: Ik had dit ook met mijn Stilo. Alles laten controleren, maar het problemen lag bij de ecu. Deze zit namelijk op de motor en na 10 jaar is deze versleten en geeft deze dit soort foutmeldingen. Ik heb het laten vervangen en rijd nu zonder problemen rond.

 
Reactie van: Arieschouten2238, datum: 25 februari 2013

Antwoord: Beste Tim/Angela,

Helaas was mijn vermoeden toch iets anders dan het probleem met de ecu. Hoewel de temperatuur van de auto niet zozeer omhoog liep, was toch mijn koppakking stuk. Ik weet niet 100% zeker of mijn probleem nu is opgelost aangezien ik met dit koude weer geen uitval meer heb gehad en de koppakking pas geleden is vervangen. Hebben jullie nu ook uitval/last van met deze weersomstandigheden?

 
Reactie van: Tim_vde, datum: 25 februari 2013

Antwoord: Het is idd een prijzige reparatie. Officieel bij Fiat is het ongelofelijk duur. Maar ik had op internet iemand gevonden die tegen een aanvaardbare prijs nieuwe ecu's verkocht. Je kan beter zoiets iets zoeken. De exacte prijs die ik had uitgegeven weet ik niet meer.

mvg

 
Reactie van: Angela6477, datum: 25 februari 2013

Antwoord: Ik heb deze problemen ook bij mijn auto. Een fiat stilo uit 2002. Maar mag ik eens vragen wat dat grapje met het vervangen van de ECU kost? Ik neem aan dat dit niet klaar is met een 75 euro.

 
Reactie van: Edwinrobbertsen, datum: 20 mei 2014

Antwoord: Als de ecu wordt vervangen, halen ze ook de massakabel los. En bij het hermonteren maakt deze meestal wel weer contact. En lijkt het of het de ecu was die kapot was. Bij ons was het gewoon de massakabel van de ecu die slecht contact maakte. Ik heb voor de zekerheid een extra massakabel direct naar de accu gelegd en problemen waren direct over.

  

, datum: 4 augustus 2012

Ervaring met auto: Vooral de MW perfecte gezinsauto. Is reeds onze 6e FIAT. Rijdt perfect, verbruik valt mij erg mee, giga ruime auto, mooi afgewerkt en de foutjes? Ach, is Italiaans dus het is haar vergeven, zeer goede koop voor prijs/kwaliteit!

Wordt lid van AmicidellaStilo, op forum worden eventuele problemen opgelost!

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Een gevoelig punt zijn de bougies en bobines ! Tijdig laten vervangen of op tijd vervangen (ong. 20.000 km, uit voorzorg), zwak punt is ook accu en dashboard (tellerwerk). KMS in Apeldoorn specialist op gebied tellerwerk reparatie!

Ervaring met verkoop: Proefrit maken, alles controleren op werking (instrumenten).

Een Stilo kan haast geen miskoop zijn.

Uitvoering1.6 16v Active MW
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand112.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 16 juli 2012

Ervaring met auto: Sinds kort heeft onze auto problemen met dashboard. Dit valt volledig uit geen toerenteller meer, kan niet zien hoe hard ik rij alles is gewoon uit! Af en toe doet hij het heel even maar valt snel alweer uit. Al naar garage geweest geen zekering, nieuwe accu in gezet kan niks vinden.

Uitvoering1.9
Brandstofdiesel
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand254.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor7
  
 
Reactie van: C. Vanderhimst, datum: 3 augustus 2012

Antwoord: Ik heb een soortgelijk probleem gehad met onze Stilo. Het tellerwerk laten herstellen bij KMS te Apeldoorn. Kostte 238 euro maar werkt perfect, met garantie!

 
Reactie van: Fdelizer1, datum: 24 mei 2013

Antwoord: Tot nu toe bijzonder tevreden over deze auto, nog steeds geen mankementen, komt nog? Laten ze dit model maar verder afkraken, voor mij wordt de volgende weer een Stilo!

  

, datum: 20 juni 2012

Ervaring met auto: Heb van 2007 tot 2010 een Abarth 5 drs gehad. Kleine mankementen (de bekende) 1x electronica kosten 100 euro en 1x bobine, deze gebruikt besteld en zelf vervangen (makkie) kosten 50 euro.

In verhouding met aanschafprijs een super auto. Belangrijk: de olie in de gaten houden van deze heerlijke 5 cilinder.
Het is dat ik een Alfa GT met de heerlijke V6 kon kopen, anders had ik er zeker nog mee gereden.

UitvoeringAbarth
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 20 juni 2012

Ervaring met auto: Heeft ontzettend veel storingen. Nij heeft normaal 170 pk, nu denk ik 70 pk. Echt een drama!
Heb hem nu 2 maanden hij is heel mooi, vol-leder en alle opties.

Ervaring met verkoop: Doen net of het helemaal toppie is die wagen, maar tegendeel bewijst het.

Uitvoering2.4 20v Abarth
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand102.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort9
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »