27 mei 2018
Feedback
 

Forum Rover 75 Tourer

Reacties van eigenaren

  

, datum: 1 februari 2009

Ervaring met auto: De koppakking die het begeeft is een probleem bij deze motor (1.8) die ook in andere modellen van Rover in Landrover zit. Na 2002 is een nieuw type koppakking (tweedelig) op de markt dat de problemen, die voortkomen uit zeer heet worden van de motor, schijnt te voorkomen. Ik had dit probleem toen ik de auto nog maar 4 maanden had. In de garage vertelde men mij dat ze 3x per maand Rovers binnenkregen met lekke koppakkingen Verder geen problemen en hij rijdt zeer comfortabel. Mijn turboversie is zeker niet sloom.

Nieuw
Uitvoering1.8T
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand145.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor5
  
 
Reactie van: T. Van. Erven. Dorens, datum: 13 april 2009

Antwoord: Ik heb inderdaad dezelfde kwaal moeten verwerken. De kopppaking gaat snel kapot, en is eigenlijk iets te zwak. Verder heeft de auto, naast deze kwaal, ook last van de koelingsvin en waterpomp. De rest werkt eigenlijk gewoon prima. Heb je dus deze allemaal vervangen of verbeterd, dan is de auto zeer betrouwbaar. Ik ben er in elk geval heel erg blij mee. De rover 75 rijdt als een trein.

Reageer
  

, datum: 5 februari 2007

Ervaring met auto: Prima en luxe auto in het bijzonder voor lange afstanden. Kan echter ook heel goed in de stad worden gebruikt.

Ervaring met verkoop: Niks dan goeds te vermelden! Alleen het verbruik van de diesel valt tegen!!! Voornamelijk snelweg en dan met 1 ltr maar 13,7 km vind ik hoog, daar de handleiding aan 1 op 20. Volgens de dealer komt de diesel pas los \ ingereden na ca. 20.0000 km. Ik wacht af...

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 TDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand13.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 13 december 2006

Ervaring met auto: Gewoon kopen, het is een heel fijne en rustige stille auto. Je kan er op de snelweg lekker mee door rijden, wel opletten dat je niet te hard gaat rijden. De auto is zo stil dat te hard rijden heel snel gebeurt.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 V6
Brandstoflpg
Bouwjaar2001
In bezit1 jaar
KM-stand148.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 25 maart 2006

Ervaring met auto: Ik ben uitermate tevreden. Ik rijd al twaalf jaar Rover en ook dit exemplaar heeft mij niet teleurgesteld. Eerlijk gezegd heb ik in die twaalf jaar nooit serieuze problemen gehad. Erg betrouwbaar dus.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): De verstandhouding met de garage is in de loop van al die jaren een heel vertrouwde geworden. Men kent je direct bij naam en alle afspraken worden perfect nagekomen. Ik kom er graag.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8
Bouwjaar2003
In bezit3 jaar
KM-stand60.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: n.b.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): 2e rover 4e garage. garage is bepalend voor de onderhoud status en de voorkoming van storingen

Nieuw
UitvoeringClub
Bouwjaar2002
In bezit2 jaar
KM-stand100.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Jsalesma, datum: 14 februari 2010

Antwoord: Ik ben van plan een Rover 75 Tourer te importeren van uit Duitslansd, door alle positive berichten krijg ik al de kriebels. Over een paar onderwerpen ben ik nog niet uit: dat is namelijk als er nog genoeg onderdelen verkrijgbaar zijn voor deze auto's. Ik vind het een heel fijne auto ondanks dat ik nog nooit in gereden heb, alleen het kijken naar geeft al een goed gevoel. Weet iemand of de onderdelen nog volop verkrijgbaar zijn? Laat het even weten.

 
Reactie van: Pbremmers, datum: 21 juli 2010

Antwoord: Hoi,

Er zijn nog onderdelen genoeg te krijgen. Op zich is de Rover 75 een schitterende auto. Ik heb een metallic grijze tourer 75 1.8 uit 2001. Helaas is nu de koppakking defect bij ca 140.000 km en moeten ook de cylinderbussen etc. vervangen worden. Wordt een duur grapje. Enkele maanden geleden is ook al een deel van de centrale vergendeling vervangen. Kwa betrouwbaarheid ben ik tot op heden dus behoorlijk teleurgesteld.
Mijn vorige auto was een Carisma die behalve de beurten op 7 jaar tijd nauwelijks iets extras had. Hopelijk dat de auto nu nog probleemloos een paar jaar mee kan. Hij is erg mooi en zeer comfortabel. Zeer sterke lak die er na 9 jaar ook nog strak uitziet. Auto is heerlijk stil.
Wel is de motor wat onderbemeten voor zo'n zware auto. Als je gen scheurbaasje bent, zul je hier echter niet veel hinder van ondervinden.

Reageer
 
 
« 1 2 »