21 oktober 2016
 

Forum Jaguar X-TYPE

Reacties van eigenaren

  

, datum: 15 mei 2012

Ervaring met auto: Geweldige rijdersauto! Ik ben nu drie jaar in het bezit van een Jaguar X-TYPE 2.5 V6 Sport en heb tot op heden nog geen enkel mankement gehad. Recent weer een nieuwe apk, waarbij wederom geen enkel mankement naar voren is gekomen. De auto heeft inmiddels 100.000 op de teller staan, maar rijdt werkelijk nog als nieuw! Wat een soeplesse en trekkracht. In de sportuitvoering ook een erg mooie verschijning.

Ik hoop nog jaren plezier te hebben van mijn Jag. Wellicht een mooie klassieker/oldtimer in spe.

Uitvoering2.5 V6 Sport
Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit3 jaar
KM-stand102.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor10
  
 
Reactie van: T. Vandeneynde, datum: 23 oktober 2012

Antwoord: Ik heb er net eentje gekocht van hetzelfde type en wens dat hij goed zal meevallen? Eerste gevoel was super en inderdaad wat een power als je hem op de staart duwt en als je hem in S zet is het nog leuker.

Alvast groeten aan alle mede Jaguar-fans

  

, datum: 29 februari 2012

Ervaring met auto: Kan geen objectief oordeel geven omdat ik alleen maar perfecte ervaring met mijn X-type heb. Als ik naar Oostenrijk rijd (ik rijd nooit harder dan 120 km/h en alles op cruis-control). Meestal rond 115 km/h) heb ik een verbruik van tussen 4,4 tot 4,6 liter diesel op 100 km. Als ik vanuit Spaubeek in Ladis aankom (790km) heb ik nog een bereik van ca. 430 km. Storingen heb ik nog nooit gehad. Wel heeft mijn garage (geen dealer) mij gewaarschuwd betreffende de krukasdemper en riemen. Wie kan mij een prijsindicatie geven?

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Zeer betrouwbaar. Scoonzoon, dochters, kennissen, buren gaan allen naar Eric Stevens in Puth. Alles door mond op mondreclame. Perfecte service en zoals gezegd: Zeer betrouwbaar. Alles wat vervangen moet worden wordt eerst over gebeld en de vervangen onderdelen liggen daarna opo de werkbank mét uileg waarom het vervangen is.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2006
In bezit5 jaar
KM-stand114.000 km
DealerDemandt-Wagemans

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor10
  
 
Reactie van: Thurober, datum: 15 oktober 2012

Antwoord: Voor de krukas demper, vernieuwing heb ik op 251000 km 650 euro betaald. Vraag je dealer een opgave van de prijs. Klus voor 2 man.
Succes

 
Reactie van: Hmennis, datum: 4 januari 2013

Antwoord: Thurober, hartelijk dank voor je commentaar. Ik heb nu het volgende probleem. Ik zet mijn X (echt met hoofdletter!) in mijn garage. Twee dagen daarna wil ik starten, NIETS! Alle lampen in het dashboarddisplay branden. De X start niet, geen klik, niets. Startslot blijkt goed te zijn, startmotor reageert als er spanning op komt. Volgens mij herkent de auto de sleutel niet. Weet jij mogelijke oplossing?

gr.
Hub.

  

, datum: 9 februari 2012

Ervaring met auto: De 3.0 houdt van een slokje, maar is op langere afstand redelijk zuinig te rijden, ca. Een op tien. Deze uitvoering rijdt geweldig!

Uitvoering3.0 Executive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand90.000 km
DealerJager

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 26 juni 2011

Ervaring met auto: Doen! Ik heb het ook gedaan en wil hem nu nooit meer kwijt :)
Verbruik met 2.0D is 1 op 17 op de snelweg. Onderhoud is niet duurder dan normaal. Betrouwbaarheid en degelijkheid staan echt op een hoog niveau.

Uitvoering2.0d
Brandstofdiesel
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Peterenevy, datum: 29 juni 2011

Antwoord: Ik heb een X-TYPE gekocht en de knoppen van de telefoon staan er allemaal op, maar als ik erop druk dan zegt hij no phone. Wil dit zeggen dat er geen in zit of moet ik ergens een sim kaart insteken? Of werkt het via Bluetooth? De auto is van 2002.

 
Reactie van: Aad. Versteeg, datum: 20 september 2011

Antwoord: Ik ervaar hetzelfde probleem, heb je al een oplossing?

 
Reactie van: Ryurteri, datum: 14 augustus 2014

Antwoord: Kijk in het dashboardkastje of er een zilverkleurig doosje te zien is. Dit is de Bluetooth module. Als die er niet in zit, zul je die moeten aanschaffen kost ong 250 euro.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 9 mei 2011

Ervaring met auto: Laat je niet gek maken door zeer dure garages in onderhoud en reparatie. Ik doe het onderhoud zelf en het is niet anders dan een andere auto van deze klasse. Ik heb in deze 3 jaar nog geen afkeurpuntje meegemaakt bij de APK.
Tip: doe eerst een onafhankelijke APK en dan onderhoud/reperatie.
Vele garages willen dure dingen aansmeren die niet vervangen hoeven worden denk bijvoorbeeld aan remschijven, schokbrekers enz,

Ervaring met onderhoud (zelf): Ik heb bij ongeveer 200.000 km de versnellingsbakolie ververst met Kroon olie. Verder om de 15.000 km olie en oliefilter vervangen, luchtfilter en overige normale zaken. Binnenkort ga ik voor en achter de schijfremmen en remblokken vernieuwen.

Ervaring met verkoop: Net als bij iedere andere auto. Beter eerst een aankoopkeuring laten uitvoeren maar dat telt ook voor iedere andere auto.

UitvoeringV6 3.0 Ex.
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit3 jaar
KM-stand225.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 30 april 2011

Ervaring met auto: Buitentemperatuursensors zijn gevoelig voor uitval. Originele Jaguar autotelefoon units gaan vaak defect, test deze altijd met je eigen SIM kaartje uit je mobieltje als je gaat testrijden. Verder werkte bij mij de cruise control vaak niet of bepaalde functies van de criuise control vielen uit, een beetje afhankelijk van het startmoment van de auto. Na het afzetten en opnieuw starten deed 'ie het soms wel maar vaak ook niet. Roestgevoeligheid aan de binnenste randen van de voorschermen en de onderkant van de wagenbodem. Goed schoonspuiten en (laten) tectyleren voorkomt veel problemen. De motor is zeer goed, zeer betrouwbaar en vooral zeer zuining (gemiddeld 1 op 19 met normaal snelweggebruik). Houd wel de polybelt vervangingstermijn + krukasdemper + waterpomp en riem + alle spanners in de gaten bij 100.000 / 200.000 / 300.000 km etc. Dit zijn kostbare vervangingsitems maar zorgen wel voor de goede betrouwbaarheid.

Uitvoering2.0 Diesel
Brandstofdiesel
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand212.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Hmennis, datum: 29 februari 2012

Antwoord: Beste Ruus,

Ik had ook problemen met mijn cruise control. Als ik richting aangaf naar links viel c c uit. Dealer wilde complete kabelboom in dashboard vervangen. Ik heb het probleem zelf opgelost na logisch nadenken. Achter links onder de achterlicht -unit zitten twee massa kabels, een grote en een kleinere, de moertjes van de kabels (incl. aandrukringen) zaten helemaal los. Heb alles goed schoongemaakt, nieuwe klemringen onder de moertjes gezet, ingespoten met contactspray: PROBLEEM OPGELOST.

Of de kabelboom nog op voorraad ligt weet ik niet. Is een dealerprobleem. Ik zou de auto twee dagen moeten missen en het dashboard moest eruit gemonteerd worden. Mooi niet. Wie weet wat er achteraf allemaal was gaan rammelen en trillen?

Hub.

  

, datum: 26 juli 2010

Ervaring met onderhoud (zelf): Ga binnenkort de transmissie olie vervangen omdat ik niet geloof in het verhaal dat deze (volgens Jaguar) een heel autoleven meegaan. Mijn automatische versnellingbak loopt nog als een zwitsers klokje en dat wil ook zo houden.
Dit is ook van toepassing voor de verdeelbak en het achterdifferentieel. Ik ga dit doen met de speciale olieen van Kroon.

Uitvoering3.0 V6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit2 jaar
KM-stand212.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 >