23 mei 2018
Feedback
 

Forum Suzuki Jimny

Reacties van eigenaren

  

, datum: 16 december 2010

Ervaring met auto: Leuk als tweede auto. Ben meer dan tevreden. Ik kan overal parkeren. Trilt in het stuur bij 80 km/u.

Nieuw
Uitvoering1.3
Bouwjaar2000
In bezit5 jaar
KM-stand45.000 km
DealerWelling

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Rudolfhoeke, datum: 19 december 2011

Antwoord: Trillen in het stuur heb ik ook gehad. Heb het weten te verhelpen door een stuurdemper te monteren. Deze demper is te krijgen bij Suziplace. Tevens heb ik zijn fuseelagers vervangen. Trillen is totaal verdwenen.

De speling van deze lagers zijn handmatig niet te beoordelen. Uiteraard is goed laten balanceren na vervanging een must.

 
Reactie van: Pdroes, datum: 18 februari 2016

Antwoord: Ik heb nu al enkele maanden deze Jimny en heb ook een (lichte) trilling aan 80 km/u, maar echt storen doet het niet. Ik had vroeger een zware Hyundai Galopper, maar was na 15 jaar aan vervanging toe en mijn vrouw is er gelukkig mee om boodschappen te doen.

 
Reactie van: Walhtj3, datum: 21 januari 2017

Antwoord: Door het plaatsen van dikker sims dik 1mm afmeting 22 bij 15 is het probleem verholpen. Wel de fusee pennen invetten bij montage. Doordat er enigszins speling op de fusee lagers ontstaat door gebruik vermindert de voorspanning. Bij het rijden tordeert de as enigszins en gaat het stuur trillen tussen de 80 en 90 km. Bij mijn auto is een aanpassing gedaan voor dat ik deze kocht nl het vervangen van de rubbers van de draagarmen. Nu is goed te voelen de oneffenheden is de weg bij koud weer.

Reageer
  

, datum: 2 september 2010

Ervaring met auto: Leuk wagentje om te zien en zeer terreinwaardig. Zolang je de snelweg vermijdt is het prima toeren in dit kleine vriendje, mede vangwege de hoge zit. Kleine draaicirkel ook en goed zicht rondom.
Verbruik is boven de 100 KM/u aanzienljik en de wagen heeft zo zijn kuren. Let bij aankoop van een gebruikte versie op olielekkage, staat van de uitlaat en de fuseekogels. Dit is de derde Jimny en problemen komen bij mij altijd hier naar voren.

Ervaring met onderhoud (niet gespecificeerd): Jimny vertoont snel kuren. Niet de duurste in reparatie, maar toch aardig irritant.

Nieuw
Uitvoering1.3 JLX
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand59.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Hooyenga5, datum: 13 september 2010

Antwoord: Ik denk er over om een JimnyCcabrio te kopen, heeft iemand ervaring met de softtop? Hoeveel last ga ik krijgen van lekkage?

 
Reactie van: Reinbert, datum: 2 november 2010

Antwoord: Ik heb in de afgelopen herfsvakantie, een gereden in Griekenland, in de stromende regen. Geen lekkage, maar wel verdomd lastig om iets in de achterbak te zetten. Moet wel een hoop knooppjes en klitteband weghalen. Ik denk dat dit niet bij alle modellen zo is. ik zou dat zeker even controleren. Groet Reinbert Martijn

 
Reactie van: Info, datum: 13 december 2012

Antwoord: Wij hebben de oplossing voor trillen in het stuur! Mail of bel voor meer gegevens

 
Reactie van: M. De. Mayer, datum: 3 september 2015

Antwoord: Ik heb dat ook met mijn jimny stuur trillen rond de 80 kilometer.
Wat is hier de oplossing?

 
Reactie van: Ernaerik, datum: 6 mei 2018

Antwoord: remklauwen vervangen

Reageer
  

, datum: 13 augustus 2010

Ervaring met auto: Hij rijdt prima, zoeft lekker op de weg maar het is geen raceauto. Pas wel op als je brede banden er onder laat zetten: 235 is leuk en breed, het comfort is prima met droog weer. Maar met regen toch oppassen, drijven komt snel te voorschijn met plassen en dat ligt toch aan het merk van de band.
Ik ben nu aan de derde Jimny bezig en heb met banden van verschilende merken gereden en blijf toch bij de General hangen.

Reageer Nieuw
UitvoeringJlx Cabrio
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand61.000 km
DealerSchilder

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 29 maart 2010

Ervaring met auto: Ik gebruik mijn auto voor echt alles: woon werk en in het terrein, hoop vervangen maar gewoone slijtage dat met terrein rijden gebeurt repareer alles zelf gedaan en zeer ontevreden met Suzuki vari ridderkerk
Voordeel: in het terrein is hij super op de weg ook super kan goed aan gesleuteld worden veel ruimte.
Nadeel: stoel foam schuurt makkelijk dus zit je tegen het stalen frame. Benzine verbruik is wel vrij hoog, maar dat mag de pret niet drukken.

Ervaring met verkoop: Alles is goed kwa prijs onderdelen en een hoop fun met je Jimny. In 4wd luisteren of je vrijloopnaven goed zijn en geen ratel in de tussenbak/ diff.

Nieuw
Uitvoering1.3 Jx
Bouwjaar1998
In bezit2 jaar
KM-stand110.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Rudolfhoeke, datum: 22 januari 2011

Antwoord: Hallo, mijn naam is Ruud. Ben in het bezit van een Jimny. In je bericht lees ik dat je ook aan de Jimny sleutel. Mijn vraag is of je misschien weet hoe ik aan een speciale sleutel kan komen. Het betreft een dopsleutel met 4 pinnen erop. Dient om een ring voor het voorwellager te verwijderen.

 
Reactie van: Ppuntd, datum: 10 oktober 2012

Antwoord: Had ik ook. In Engeland zit een zaak die hier een tool voor verkoopt en heb ik gekocht. Prima ding. site heet Bits4vits en de tool zoeken op: front wheel bearings release tool.

Succes, Patrick

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 12 oktober 2009

Ervaring met auto: Echt een superauto. Nooit problemen mee gehad. Qua uiterlijk echt een schatje, je vergeeft hem zijn lawaai en zijn koppigheid op de snelweg. Vooral als je heerlijk kan inparkeren in de stad, en die grote bakken verderop moeten staan.
Ook heerlijk zijn de vele ramen en grote spiegels voor goed overzicht. Verder dat je hoog zit, en dus goed om je heen kan kijken. Een echte aanrader deze auto!

Ervaring met verkoop: Let goed op alle papieren!!

Reageer Nieuw
Uitvoering1.3
Bouwjaar2005
In bezit2 jaar
KM-stand150.000 km
DealerBerkelaar

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 5 september 2009

Ervaring met auto: Het is geen auto voor lange afstanden, maar wel een betrouwbaar voertuig. Als je voor comfort gaat, moet je deze auto niet aanschaffen. Ik moet voor mijn werk nog al eens van de gebaande weg af en dan is deze vierwielaandrijver ideaal! Verbazend wat hij in het terrein presteert, mede door de inschakelbare lage gearing.
Verbruik is ongeveer 1:11 tot 1:12. Ik ben zeer tevreden over deze Jimny. Ook de onderhoudskosten zijn laag te noemen bij de merkdealer.

Reageer Nieuw
Uitvoering1,3 JLX Cabrio
Bouwjaar2000
In bezit2 jaar
KM-stand90.000 km
DealerMastebroek

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor6
  
  

, datum: 14 augustus 2009

Ervaring met auto: Kijk altijd even of de auto geen olie lekt

Reageer Nieuw
UitvoeringJlx Cabrio
Bouwjaar2000
In bezit2 jaar
KM-stand86.000 km
DealerMastebroek

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 »