28 april 2017
 

Forum Suzuki Jimny

Reacties van eigenaren

  

, datum: 29 november 2012

Ervaring met auto: Onze Jimny Metal Top van 2003 trilt nooit, rijdt heerlijk en gebruikt op de snelweg ondanks de automaat maar 1 liter op 12 km.
Wel liepen laatst de remblokken aan wat tot gevolg kan hebben (volgens de dealer) dat de schijven kromtrekken en dus ook trillingen kunnen gaan veroorzaken. Zover kwam het gelukkig niet.


Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 7 september 2012

Ervaring met auto: Zeer goede terreinauto.

Ervaring met verkoop: Bij kardol 4wd in meteren geen auto kopen.

Uitvoering1.3 Exclusive
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand80.268 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 16 juli 2012

Ervaring met auto: De Jimny rijd ik nu enkele weken. De banden zijn voor de herfst/winter aan vervanging toe. Ik overweeg a/t banden van het merk goodrich 215/75/r15 omdat ik de Jimny ook regelmatig off-road gebruik.
Graag lees ik jullie adviezen.

UitvoeringJlx 4x4
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand105.000 km
DealerMarkgraaff

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 14 september 2011

Ervaring met auto: Mochten je Cooper Cobra Radial GT banden zijn versleten en je wilt nieuwe op je Jimny, dan heb je een probleem want deze zijn bijna niet meer te krijgen in NL. Ik heb de oplossing: Deni Wheelstyling in Zwanenburg NH of Profile Tyrecenter Rijswijk.

UitvoeringCabrio
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand70.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: W. Moerman, datum: 15 september 2011

Antwoord: Een heel anders iets. Ik heb een Suzuki Jimny en mijn chauffage werkt niet meer goed. In de winter is het ijskoud en de temperatuur komt pas op gang als ik een kwartiertje rij (en dan nog). Volgens mijn garagist moet heel het dashboard eruit en het verwarmingselement vervangen worden (wel dure zaak).
Heeft hier iemand ervaring mee? Mijn auto is 4.5 jaar oud en vorige winter merkte ik het ook al.

 
Reactie van: P. Bestenbreru, datum: 1 oktober 2011

Antwoord: Lijkt mij meer een kwestie van termostaat vervangen, is een werkje van niets.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 11 september 2011

Ervaring met auto: Werkelijk een heerlijke auto, alleen wil ik van andere bestuurders weten of zij bij inschakeling van de 4x4 stand ook bijna niet kunnen sturen? Ik heb dat probleem echter wel. Als ik in 4 wheel drive wil rijden, is sturen van een scherpe bocht bijna niet mogelijk. De auto remt dan sterk af. WIE WEET WAT DAT KAN ZIJN?

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Kom maar direct langs voor reparatie, betekend bij SETZ, langskomen vervolgens diagnose stellen en 3 dagen later pas je auto weer ophalen. Dat noem ik niet echt snel repareren.

UitvoeringMetal Top Jlx 1.3
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand89.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Mfrenken, datum: 14 september 2011

Antwoord: Beste Reinbert
Dat zou ik niet meer doen als ik jouw was! Bij droog weer op een vaste ondergrond de 4wheeldrive inschakelen.

Als je alleen rechtdoor zou rijden is er niks aan de hand. Maar je geeft zelf al aan dat het sturen niet meer gaat. Dit komt omdat alle 4 de wielen worden aangedreven en de Jimny dan niet de bocht om kan mits er slip mogelijk is van een van de binnenste wielen. Ze worden namelijk allemaal even hard aangedreven (geen differentieel).

Dus alleen bij nat weer zand of sneeuw de 4wd gebruiken anders draai je de aandrijving in de soep.

  

, datum: 24 december 2010

Ervaring met auto: Mijn vrouw heeft er nu al een jaar of 3, 4 eentje. Nooit lekkages van de softtop (ik heb er nieuw een hardtop bijgekocht voor de winter, maar die wordt eigenlijk weinig gebruikt, maakt wel de achterbak veel toegankelijker). Veel knopjes en klittenband inderdaad, maar als je hem regelmatig opengooit doe je best alleen de klittenband, dat gaat goed en snel, spant dan wel iets minder op. We zijn er heel tevreden van.
Ralph De Wit


Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 16 december 2010

Ervaring met auto: Leuk als tweede auto. Ben meer dan tevreden. Ik kan overal parkeren. Trilt in het stuur bij 80 km/u.

Uitvoering1.3
Bouwjaar2000
In bezit5 jaar
KM-stand45.000 km
DealerWelling

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Rudolfhoeke, datum: 19 december 2011

Antwoord: Trillen in het stuur heb ik ook gehad. Heb het weten te verhelpen door een stuurdemper te monteren. Deze demper is te krijgen bij Suziplace. Tevens heb ik zijn fuseelagers vervangen. Trillen is totaal verdwenen.

De speling van deze lagers zijn handmatig niet te beoordelen. Uiteraard is goed laten balanceren na vervanging een must.

 
Reactie van: Pdroes, datum: 18 februari 2016

Antwoord: Ik heb nu al enkele maanden deze Jimny en heb ook een (lichte) trilling aan 80 km/u, maar echt storen doet het niet. Ik had vroeger een zware Hyundai Galopper, maar was na 15 jaar aan vervanging toe en mijn vrouw is er gelukkig mee om boodschappen te doen.

 
Reactie van: Walhtj3, datum: 21 januari 2017

Antwoord: Door het plaatsen van dikker sims dik 1mm afmeting 22 bij 15 is het probleem verholpen. Wel de fusee pennen invetten bij montage. Doordat er enigszins speling op de fusee lagers ontstaat door gebruik vermindert de voorspanning. Bij het rijden tordeert de as enigszins en gaat het stuur trillen tussen de 80 en 90 km. Bij mijn auto is een aanpassing gedaan voor dat ik deze kocht nl het vervangen van de rubbers van de draagarmen. Nu is goed te voelen de oneffenheden is de weg bij koud weer.

 
 
« 1 2 3 4 »