16 december 2017
Peugeot 206

Forum Peugeot 206

Reacties van eigenaren

  

, datum: 20 juli 2009

Ervaring met auto: Advies van mij: zeker kopen. De auto op de foto's van deze site is daadwerkelijk ook mijn auto de 05-ND-XT. Ben er erg blij mee. Heb er wel veel aan veranderd. Onder andere de lampen, geblindeerde ramen, andere luchtfiler, etc. De sportieviteit van de auto bevalt mij zeer goed. Alleen het verbruik, tja als je rechtervoet niet zo zwaar is al die van mij kan je er waarschijnlijk wel rustig mee rijden.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Soms wat lang wachten op onderdelen, verder geen problemen mee.

UitvoeringRc
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand76.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 25 juni 2009

Ervaring met auto: Niet doen. De 206 is op zich een leuke auto, maar de kans is zeer grootdat je getild wordt door de Peugeot-dealer.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Wegblijven!!!!

Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit5 jaar
KM-stand162.000 km

Betrouwbaarheid2
Comfort2
Motor5
  
  

, datum: 20 april 2009

Ervaring met auto: Let goed op of alles inorde is voordat de garantie afloopt en houd je poot stijf als ze je proberen af te poeieren.

Uitvoering1.1 X-design
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit4 jaar
KM-stand55.000 km
DealerLammers

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 26 maart 2009

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Slechte service. Afspraken niet nakomen. Eeuwig wachten op onderdelen.
je wordt er aan het lijntje gehouden nadat je zelf maar weer eens belt, want zolang je zelf niets doet melden zij zich niet weer ook al wacht je 3 maanden op een onderdeel!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand114.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 23 februari 2009

Ervaring met auto: De klachten zijn volgens mij wel bekend: piepende remmen en deuren, geluid uit de uilaat is naar onze mening iets te heftig en schakelbak behoort niet tot de soepelste. Maar ja hij is dan ook een aantal jaar oud.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Remmen waren volgens de ANWB versleten en onder niveau dat Peugeot zelf aanbeveelt, maar nog weigerde Peugeot in de 1ste instantie om de remmen te vervangen. Geen opgaven van de reparaties die waren gedaan op papier meegekregen.

Ervaring met verkoop: Wat ons het meest tegenviel was de service van de Peugeot dealer Nefkens in Velserbroek. De verkoper loste klachten die ik na de proefrit door gaf niet op, ook niet na 2 ANWB rapporten. Pas toen ik mijn rechtsbijstand inschakelde en een aangetekende klacht naar Peugeot verstuurde was bereid te luisteren en werd een deel van de klachten opgelost. Een dikke 1 en een koude douche. Koop liever een Volkswagen of een Japanner dan ben je toch beter uit.

Uitvoering1.4 XR
Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit1 jaar
KM-stand58.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 20 februari 2009

Ervaring met auto: Heb de auto gekocht met 17.000 op de teller. In die klasse vind ik het een van de leukste modellen. Pittig en redelijk zuinig 1:14.
Het is mijn 4e Peugeot, hiervoor 2x een 205 en een 306.
Binnen 2 maanden draagarm r-voor vervangen. Viel onder garantie, maar desondanks deed men bij Nefkens erg moeilijk. Regelmatig geklapper bij de voorwielen. Stabilisatorstangetjes vervangen, waarna het weer even stil bleef. Ook m'n vorige Peugeots hadden hier last van. Verder hier en daar wat kraakjes en piepjes in de auto en onder de motorkap.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Ik heb de auto in onderhoud gehad bij diverse Nefkens vestigingen, waarbij ik alleen tevreden was over de vestiging te Dieren. Zutphen was de slechtste.

Uitvoering1.6 Xs 16v
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit5 jaar
KM-stand120.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor7
  
  

, datum: 9 februari 2009

Ervaring met auto: Banden en motor maken veel geluid, binnen in de auto. Bij aflevering stond veen niet goed afgesteld, daardoor erg veel benzine verbruik gehad, later is dit op nieuw afgesteld.
Electronica regelmatig moeten uitlezen. Vaak storingen gehad. Ook een keer tijdens rijden onderweg, dat de motor spontaan uitviel. Vaak naar de garage geweest, viel wel onder de garantie. Dat moet je wel zelf aangegeven! Nog steeds en al heel vaak gemeld last van rammel onder de motorkap. Het lijkt of er iets los zit. Al een keer andere olie gehad, zou te dik zijn. Wel moeten betalen. Bij eenmaal motor warm is het geluid weg. Wie herkent dit probleem? Probleem is nog steeds niet opgelost terwijl je wel moet betalen.

Ervaring met verkoop: Toen der tijd, niet echt vriendelijk. Snel beslissen was de uitstraling. De afwikkeling bij afleveren nieuwe auto was niet geweldig vriendelijk en ging rommelig. Levertijd kon niet worden nagekomen. Beslis pas als je het zeker weet. Laat je niet gek maken. Of ga naar een andere dealer.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »